Новий Завіт 2023
22–28 травня. Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 24–25; Марк 12–13; Лука 21: “Прийде Син Людський”


“22–28 травня. Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 24–25; Марк 12–13; Лука 21: “Прийде Син Людський”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт 2023 (2022)

“22–28 травня. Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 24–25; Марк 12–13; Лука 21”, За Мною йдіть—для Початкового товариства: 2023

Зображення
Друге пришестя

Друге пришестя, художник Геррі Андерсон

22–28 травня

Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 24–25; Марк 12–13; Лука 21

“Прийде Син Людський”

Поміркуйте над тим, що дітям, яких ви навчаєте, необхідно знати щодо Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 24–25; Марк 12–13 і Лука 21. Ви можете на свій розсуд адаптувати ідеї з цього навчального плану для дітей старшого віку до дітей молодшого віку і навпаки.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Принесіть на урок предмет або ілюстрацію, яка стосується однієї з притч або історій з матеріалу для читання на цей тиждень (наприклад, олію як символ десятьох дів або монети як символ талантів чи вдовиної лепти). Попросіть дітей розповісти, що вони знають про цю притчу або історію.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Джозеф Сміт—Матвій 1:31

До того як Ісус прийде знову, євангелію буде проповідувано по всьому світу.

Одна з ознак того, що невдовзі Ісус повернеться знову, полягає в тому, що Його євангелію буде проповідувано по всьому світу. Діти можуть допомогти у здійсненні цього пророцтва, якщо ділитимуться євангелією.

Вправи на вибір

  • Покажіть мапу, глобус або зображення землі (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 3) і допоможіть дітям сказати: “Проповідана буде ця Євангелія по цілому світові” (Джозеф Сміт—Матвій 1:31). Чому Бог хоче, щоб усі Його діти почули Його євангелію?

  • Попросіть дітей марширувати на місці, коли ви будете разом співати пісню про важливість ділитися євангелією, наприклад, “Служити хочу як місіонер” і “Нас Господь покликав” (Збірник дитячих пісень, сс. 90, 94).

  • Покажіть відео “Веди мене, Боже, веди!” (ChurchofJesusChrist.org). Під час того як діти будуть дивитися це відео, допоможіть їм порахувати способи, якими вони можуть ділитися євангелією. Які інші способи ділитися євангелією спадають їм на думку?

Зображення
Земля з космосу

Євангелію буде проповідувано по всьому світу. Фотографія люб’язно надана NASA Johnson Space Center

Матвій 25:14–30

Я можу використовувати дари, дані мені Богом.

Діти молодшого віку виявляють свої дари і здібності. Допоможіть їм зрозуміти, що ці дари і здібності приходять від Небесного Батька.

Вправи на вибір

  • Коли ви будете розповідати притчу про таланти, яка написана у Матвій 25:14–30, принесіть на урок кілька монет. Можна попросити трьох дітей уособлювати трьох рабів. Поясніть, що за часів Ісуса таланти були грошима, але сьогодні таланти можуть означати дари і здібності.

  • Попросіть дітей сказати, яким чином їм допомагали їхні батьки, брати і сестри, вчителі або друзі. Які таланти мають ці люди, що допомагають їм служити іншим?

  • Напишіть дітям маленькі записочки, повідомляючи кожному з них про дари або здібності, які ви помітили в них. Коли ви будете розповідати кожній дитині про дари, які ви в ній бачите, заохочуйте дітей вдосконалювати свої дари і використовувати їх для служіння іншим.

Матвій 25:31–46

Ісус хоче, щоб ми служили іншим.

Ми служимо Небесному Батькові та Ісусу Христу, служачи людям навколо нас. Допоможіть дітям поміркувати про те, як вони можуть служити іншим.

Вправи на вибір

  • Коротко розкажіть притчу з Матвій 25:34–46. Допоможіть дітям зрозуміти, що коли ми служимо іншим, ми служимо Ісусу.

  • Підніміть вгору фотографію дитини, а за нею має бути захована ілюстрація із зображенням Ісуса. Як саме ми можемо служити цій дитині? Приберіть фотографію дитини і поясніть, що коли ми служимо одне одному, ми служимо Ісусу.

  • Попросіть дітей намалювати те, як вони служать іншим у спосіб, описаний Спасителем у Матвій 25:35–36. Попросіть інших дітей вгадати, що вони малюють.

  • Попросіть дітей поділитися досвідом, коли хтось виявив до них або їхніх сімей турботу через служіння у Христовий спосіб.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Джозеф Сміт—Матвій 1:31

До того як Ісус прийде знову, євангелію буде проповідувано по всьому світу.

Діти, яких ви навчаєте, можуть допомогти проповідувати євангелію по всьому світу до Другого пришестя Спасителя.

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей розповісти про благословення, які вони отримали або отримають завдяки тому, що є членами Христової Церкви. Прочитайте разом Джозеф Сміт—Матвій 1:31 і запитайте дітей, як, на їхню думку, євангелія благословить Божих дітей по всьому світу.

  • Покажіть дітям мапу світу або вашої країни і допоможіть їм визначити кілька місць, де хтось із членів сім’ї або друзів проповідував євангелію на місії.

  • Заздалегідь попросіть кількох дітей прийти підготовленими розповісти про те, як члени їхньої сім’ї або їхні предки дізналися про євангелію.

  • Попросіть кожну дитину написати ім’я того, з ким вони можуть поговорити про Ісуса Христа або запросити до церкви. Також попросіть дітей скласти перелік того, що вони можуть робити, аби бути місіонерами зараз.

Maтвій 25:1–13

Я несу відповідальність за власне навернення до Ісуса Христа.

Притча про десятьох дів навчає нас, що ми не можемо позичити наше навернення до Спасителя в інших людей. Як ви можете допомогти дітям брати відповідальність за власне навернення?

Вправи на вибір

  • Попросіть дитину прийти підготовленою розповісти, як вона вивчала вдома цього тижня притчу про десятьох дів.

  • Намалюйте на дошці каганець і підпишіть його словом свідчення. Дайте кожній дитині аркуш паперу у формі краплі оливи й попросіть кожну дитину написати на ньому те, що вона робитиме, аби стати більш наверненою до Спасителя. Прикріпіть їхні краплі на дошку навколо каганця.

  • Попросіть дітей допомогти вам скласти список того, що потрібно зробити, аби підготуватися до приходу особливого гостя. Чим ці пункти схожі або відрізняються від того, як ми можемо духовно підготуватися до Другого пришестя Спасителя?

  • На п’яти смужках паперу напишіть те, чого ви не можете позичити. На п’яти інших смужках напишіть те, що ви можете позичити. Перемішайте смужки і попросіть дітей розкласти їх на ці дві групи. Прочитайте разом Maтвій 25:1–13. Чому так важливо не покладатися на інших у нашому наверненні до Ісуса Христа?

Матвій 25:14–46

На Останньому суді ми даватимемо Господу звіт про наше життя.

Після Воскресіння Господь судитиме нас з огляду на те, як ми виконували Його заповіді та прийняли Його спокутну жертву. Притча про таланти і притча про овець і козлів навчають нас підготовці до цього Останнього суду.

Вправи на вибір

  • Запропонуйте одній половині класу прочитати Матвій 25:14–30, а іншій—Матвій 25:31–46. Попросіть групи розіграти перед класом ці притчі. Чого Господь навчає нас у цих притчах?

  • Попросіть дітей прочитати в парах Матвій 25:35–36 і скласти перелік того, як саме вони можуть виявляти свою любов до Ісуса Христа.

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Попросіть дітей розповісти своїм сім’ям те, як вони можуть бути кращими місіонерами, а також поговорити з ними про людей, з якими вони можуть поділитися євангелією.

Як покращити наше навчання

Послухайте або розіграйте історію. Завдяки тому, що діти люблять історії, шукайте можливостей залучати їх до історій з Писань, про які ви розповідаєте. Вони можуть тримати ілюстрації або предмети, робити малюнки до історій, розігрувати історію або допомагати розповідати історію. Повторюйте історії, щоб допомогти їм побачити важливі деталі й учення євангелії.

Роздрукувати