Учення і Завіти 2021
10--16 травня. Учення і Завіти 49--50: “Те, що від Бога, є світлом”


“10--16 травня. Учення і Завіти 49--50: “Те, що від Бога, є світлом”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“10--16 травня. Учення і Завіти 49--50”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
ставок на світанку

10--16 травня

Учення і Завіти 49--50

“Те, що від Бога, є світлом”

Для того, щоб “проповідувати слово істини … Духом істини” (Учення і Завіти 50:17), шукайте божественного натхнення, коли обдумуєте Учення і Завіти 49--50. Після цього відкрийтеся скеруванню Бога, коли навчаєте.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Окрім того, щоб ділитися натхненними ідеями, які вони отримали під час вивчення Писань, членам класу може бути корисним обговорити те, як з’явилися ці натхненні ідеї. Ви можете попросити членів класу поділитися одне з одним натхненними ідеями про вірш в Ученні і Завітах 49--50 та обговорити, яким чином вони отримали ці натхненні ідеї.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 49; 50:1--36

Істини євангелії можуть допомогти мені розпізнати лжевчення.

  • Розділ 49 було дано, щоб підтвердити істинне вчення, яке виправляло те, чого навчали інші (див. навчальний план для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей, щоб отримати деяку історичну інформацію). Щоб допомогти членам класу опрацювати цей розділ, ви можете розділити членів класу на групи і призначити кожній групі одну з доктринальних тем, про які там розповідається (з переліку в заголовку до розділу 49). Групи можуть обговорити наведені далі запитання: Яких істин навчав Господь на цю тему у розділі 49? Що люди думають про цю тему сьогодні? Яких подальших істин навчав Господь про це через наших пророків останніх днів? Дайте членам класу можливість поділитися тим, наскільки вони вдячні за істини, відкриті в наші дні.

  • Як і старійшини в Кертленді, які “не розуміли проявів різних духів” (Учення і Завіти 50, заголовок розділу), інколи ми задаємо собі питання, чи те, що ми відчуваємо або бачимо, йде від Духа або від іншого впливу. Що ми можемо дізнатися з Учення і Завітів 50:1--36, щоб допомогти нам розпізнати вплив Духа? Ви можете дозволити кожному члену класу вибрати кілька віршів для опрацювання, а після цього попросити членів класу поділитися знайденим.

Учення і Завіти 49:15--17

Шлюб між чоловіком і жінкою є невід’ємною частиною Божого плану.

  • Через те, що шлюб є основою плану Небесного Батька, Сатана прагне заплутати нас. Вашому класу може бути корисним перелічити на дошці істини, які Господь відкрив про шлюб. Наприклад, які істини про шлюб ми дізнаємося з Учення і Завітів 49:15--17? Інші корисні уривки з Писань: Буття 2:20--24; 1 Коринтянам 11:11 або ті, що знаходяться в розділі “Шлюб, Одружуватися” в Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Члени класу також можуть знайти істини в документі “Сім’я: Проголошення світові”. Згідно з тим, що ми дізнаємося з цих джерел, чому шлюб між чоловіком і жінкою є невід’ємною частиною Божого плану? (Див. “Додаткові джерела”).

    Зображення
    пара біля храму

    Шлюб між чоловіком і жінкою встановлено Богом.

Учення і Завіти 50:13--22

Вчителі і учні разом підносяться Духом.

  • Господня настанова про проповідування і отримання істини може надати хорошу можливість для обговорення спільної ролі, яку ви як вчитель і члени класу маєте у сприянні вивчення євангелії. Попросіть членів класу розглянути Учення і Завіти 50:13--22 в парах і обговорити ролі Духа, вчителів і учнів. Кілька пар можуть поділитися з класом тим, що вони дізналися. Якими “іншим[и] шлях[ами]” ми інколи намагаємося навчати євангелії або вивчати її? (Вірш 17). Як ми можемо краще сприймати все через Духа? Що надихають нас робити в наших домівках і в Церкві, щоб краще навчати євангелії і вивчати її?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Шлюб є невід’ємною частиною плану Небесного Батька.

Старійшина Девід А. Беднар пояснив, чому шлюб є невід’ємною частиною Божого плану спасіння:

“За божественним задумом чоловікам і жінкам призначено розвиватися разом у напрямку до досконалості й повноти слави. Завдяки різним характерам і здібностям чоловіки і жінки привносять у шлюбні стосунки унікальні світосприйняття і досвід. Чоловік і жінка роблять різні, але рівнозначні внески у єдність, якої неможливо досягти жодним іншим способом. Чоловік доповнює і вдосконалює жінку, а жінка доповнює і вдосконалює чоловіка, коли вони вчаться одне в одного, взаємно зміцнюють і благословляють одне одного. …

Домівка, в якій є люблячі і віддані чоловік та дружина, є найкращим середовищем, в якому діти можуть виростати в любові і праведності та в якому задовольняються духовні і фізичні потреби дітей. Як унікальні риси чоловіків і жінок сприяють повноті шлюбних стосунків, так ті ж самі риси є вкрай необхідними, щоб виховувати, ростити та навчати дітей” (“Шлюб є невідʼємною частиною Його вічного плану”, Ліягона, черв. 2006, сс. 50--55).

Як покращити наше навчання

Проводьте натхненні обговорення. Кожен може зробити якийсь внесок, але іноді не у кожного є шанс. Отримавши натхнення від Духа, шукайте способи, щоб збільшити кількість членів класу, які можуть поділитися своїми думками і почуттями.

Роздрукувати