Новий Завіт 2023
3–9 липня. Дії 1–5: “Моїми ви свідками будете”


“3–9 липня. Дії 1–5: “Моїми ви свідками будете”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“3–9 липня. Дії 1–5”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
безліч людей на березі річки і хрищення в річці

Day of Pentecost [День П’ятдесятниці], художник Сідні Кінг

3–9 липня

Дії 1–5

“Моїми ви свідками будете”

Якщо ви читатимете Дії 1–5 і шукатимете скерування Духа, то отримаєте натхнення про те, які істини в цих розділах допоможуть членам вашого класу більш повно покладатися на Святого Духа і бути відданими свідками Господа Ісуса Христа.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Є багато змістовних уривків і принципів в Дії 1–5. Один із гарних способів дізнатися, які з них є найціннішими і більше стосуються членів вашого класу,—це дозволити їм розказати вам, що їм сподобалося під час їхнього вивчення. Як ви заохотите такий обмін думками? Ви можете просто виділити їм кілька хвилин, щоб знайти вірш в Дії 1–5, через який вони відчували, як голос Господа говорить до них, і поділитися ним.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Дії 1:1–8; 2:37–39; 4:1–13, 31–33

Ісус Христос керує Своєю Церквою через Святого Духа.

  • Читання про досвід апостолів може допомогти членам вашого класу побачити, як вони можуть отримати силу і скерування від Святого Духа в своїх церковних покликаннях і дорученнях. Один зі способів розглянути досвід в Дії 1–5—написати на дошці: Святий Дух допоміг апостолам керувати Церквою таким чином:, а потім попросити членів класу опрацювати Дії 1:1–8; 2:37–39 і 4:1–13, 31–33 та знайти, як можна закінчити це речення. Після цього члени класу можуть поділитися досвідом, коли Святий Дух допомагав їм саме так. Чому апостолам був потрібний Святий Дух—і чому Він потрібен нам?

Дії 1:15–26

Апостоли Ісуса Христа покликані Богом через одкровення.

  • Ви можете попросити членів класу пояснити, як компанія може здійснити заміну на виконавчу посаду. На які кваліфікаційні вимоги вони можуть звертати увагу? Попросіть членів класу порівняти це з тим, як було покликано апостола Матвія (див. Дії 1:15–26; див. також 1 Самуїлова 16:1–13), і зі словами Президента Гордона Б. Хінклі, наведеними у “Додаткових джерелах”, де пояснюється, як апостоли покликаються сьогодні. Як метод Бога щодо вибору провідників впливає на нашу віру в провідників, яких Він покликав? Члени класу можуть поділитися тим, як вони отримали свідчення про те, що апостоли і пророки сьогодення були покликані Ним.

Дії 2:37–47

Святий Дух надихає нас діяти згідно з тим, що ми дізнаємося.

  • Коли члени класу вивчають Писання вдома і разом у класі кожного тижня, вони часто можуть почуватися “серцем розжалоб[леними]” (Дії 2:37). Ви можете відчути натхнення допомогти їм розвинути думку, запитавши: “Що ж ми маємо робити?” (Дії 2:37). Прочитайте разом Дії 2:37–47, попросивши членів класу знайти, що зробила ця група з 3000 чоловік в результаті запрошення Петра. Можливо, вони також можуть поділитися тим, як діяли згідно з натхненням, отриманим завдяки вивченню слова Бога. Після цього ви можете виділити час в кінці уроку, щоб кожний запитав себе “Що я маю робити?” і записав свої думки.

Зображення
Петро усміхається і проповідує з ранами на обличчі

Незважаючи на свій арешт і побиття, Петро сміливо проповідував євангелію.

Дії 3; 4:1–21; 5:12–42

Коли ми сповнені Святого Духа, то можемо ділитися євангелією зі сміливістю.

  • Члени класу можуть розглянути Дії 3; 4:1–21; 5:12–42 і знайти приклади того, як Петро сміливо свідчив. Що означає проголошувати “Слово Боже з сміливістю”? (Дії 4:31). Як Святий Дух допомагає нам сміливо ділитися євангелією? Чим така сміливість відрізняється від суперечки? У членів класу може бути досвід, яким можна поділитися, коли вони, або хтось з їхніх знайомих, сміливо захищали євангелію або свідчили про неї.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Покликання члена Дванадцятьох.

Гордон Б. Хінклі поділився наведеними далі натхненними думками про процес покликання нового апостола: “Ця процедура властива лише Господній Церкві. Ніякого прагнення отримати цю посаду, правдивим чи неправдивим способом, ніякої кампанії, спрямованої на пропаганду чеснот. Господній спосіб відрізняється від способу світу. Господній спосіб є тихим, це спосіб миру, без фанфар чи грошової винагороди. Без егоїзму, марнославства чи амбіцій. Згідно з Божим планом ті, хто має обов’язок вибирати служителів, керуються лише одним важливим запитанням: “Кого б обрав Господь?” Це тихий і обдуманий процес. А також багато молитов, аби отримати підтвердження від Святого Духа, що вибір правильний” (“God Is at the Helm”, Ensign, May 1994, 53).

Як покращити наше навчання

Запрошуйте учнів діяти. Святий Дух часто надихає нас діяти згідно з тим, що ми дізнаємося (див. Дії 2:37). Коли це сталося з людьми, яких навчав Петро, він висловив їм запрошення (див. Дії 2:38). Подумайте, як ви можете наслідувати приклад Петра.

Роздрукувати