Новий Завіт 2023
24–30 липня. Дії 16–21: “Господь нас покликав звіщати … Євангелію”


“24–30 липня. Дії 16–21: “Господь нас покликав звіщати … Євангелію”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“24–30 липня. Дії 16–21”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Павло навчає на пагорбі

24–30 липня

Дії 16–21

“Господь нас покликав звіщати … Євангелію”

Перед тим, як дивитися цей навчальний план, з молитвою прочитайте Дії 16–21, думаючи про членів вашого класу. Наведені далі ідеї можуть доповнити натхненні думки, які ви отримаєте від Духа.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете попросити членів класу поділитися уривком з Дії 16–21, який нагадав їм про випадок, коли вони ділилися євангелією.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Дії 16–21

Як члени Спасителевої Церкви ми свідчимо про Нього і ділимося Його євангелією.

  • Одне з визначних послань в Дії 16–21—це важлива роль Святого Духа, коли ми ділимося євангелією. Наприклад, члени класу можуть прочитати про те, як Святий Дух допоміг Павлу і Силі в Дії 16:6–15. Чому нам потрібний Святий Дух, коли ми ділимося євангелією? (Див. 2 Нефій 33:1; Учення і Завіти 33:8–10; 42:14; 100:5–8). Можливо, члени класу можуть поділитися досвідом, коли Святий Дух направляв їхні зусилля, щоб вони ділилися євангелією.

  • Як досвід Павла може допомогти членам класу мати сміливість, коли вони отримують спонукання свідчити? Ви можете попросити кожного члена класу розглянути одну з наведених далі розповідей: Дії 16:16–34; 17:16–34; 18:1–11. Попросіть їх поділитися знайденим ними свідченням про мужність і сміливість Павла. Яких істин навчав Павло (і які розумів), що дали йому впевненість у його посланні? Чому ми інколи вагаємося ділитися євангелією і як Спаситель допомагає нам? Заохотьте членів класу подумати про один спосіб, як вони можуть наслідувати приклад Павла і частіше свідчити про Христа.

Дії 17:16–34

Ми—рід Божий.

  • В ареопагу Павло навчав про Небесного Батька групу людей, які мало що знали про справжню природу Бога. Щоб опрацювати ці вчення, члени класу можуть прочитати Дії 17:24–31 і написати на дошці знайдені ними істини про Небесного Батька, наші стосунки з Ним і наші стосунки одне з одним. Після цього вони можуть поділитися досвідом, коли вони відчували, що висловлювання Павла про те, що Бог “недалеко від кожного з нас” (вірш 27), є істинним.

  • Розглядаючи разом ці вірші, ви можете обговорити істину, якій навчають у вірші 29: “Ми—рід Божий”. Ви можете написати на дошці Оскільки ми є дітьми Бога, … і Якби ми не знали, що є дітьми Бога, …. Попросіть членів класу запропонувати, як закінчити ці речення. Наприклад, чого ми навчаємося про себе і про те, як нам слід ставитися одне до одного, з того факту, що ми є дітьми Бога? Наскільки іншим було б наше життя, якби ми не знали про наші справжні стосунки з Богом? Як висловлювання президента Далліна Х. Оукса, наведене в “Додаткових джерелах”, доповнює це обговорення?

    Зображення
    дитину тримають

    Кожен з нас є дитиною Бога.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Ми всі діти Бога.

У документі “Сім’я: Проголошення світові” містяться вічні істини щодо наших стосунків з Богом: “Усі люди—чоловіки й жінки—створені за образом Бога. Кожна людина є улюбленим духовним сином або улюбленою духовною дочкою небесних батьків і, будучи такою, має божественну природу і долю” (ChurchofJesusChrist.org).

Президент Даллін Х. Оукс говорив про важливість того, щоб бачити себе насамперед духовними дітьми Бога:

“Будьте обережні з тим, як ви характеризуєте себе. Не характеризуйте чи не визначайте себе за якоюсь тимчасовою ознакою. Єдиною ознакою, яка має характеризувати нас, є те, що ми є сином або дочкою Бога. Цей факт перевищує всі інші характеристики, включно з расою, професією, фізичними характеристиками, почестями та навіть релігійною приналежністю. …

У нас є власна свобода вибору і ми можемо вибирати будь-яку характеристику, яка може нас визначати. Але нам необхідно знати, що, коли ми вибираємо визначати себе або презентувати себе через якусь характеристику, яка є тимчасовою або неважливою у вічному плані, ми недооцінюємо нашу важливість і переоцінюємо те, що є відносно неважливим. Це може привести нас на неправильний шлях і перешкоджати нашому вічному розвитку” (“Be Wise” [Brigham Young University–Idaho devotional, Nov. 7, 2006], byui.edu).

Як покращити наше навчання

Попросіть молодь брати участь у вашому уроці. Якщо ви навчаєте молодь, пам’ятайте, що вони часто розуміють те, через що проходять їхні однолітки. Коли молода людина свідчить або навчає доктрини, інша молодь може бути натхненна таким чином, який ви не в змозі відтворити. Дайте молоді можливість навчати одне одного. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 28).

Роздрукувати