Старий Завіт 2022
17--23 січня. Буття 5; Мойсей 6: “Навчати цього вільно ваших дітей”


“17--23 січня. Буття 5; Мойсей 6: “Навчати цього вільно ваших дітей”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“17--23 січня. Буття 5; Мойсей 6”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2022

Зображення
Адам і Єва за межами Еденського саду

Better than Paradise (Краще, ніж рай), художник Кендел Рей Джонсон

17--23 січня

Буття 5; Мойсей 6

“Навчати цього вільно ваших дітей”

Перед тим, як прочитати будь-які додаткові матеріали, прочитайте і обдумайте Буття 5 і Мойсей 6 та запишіть ваші духовні враження. Посібник За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей і цей навчальний план містять ідеї, як допомогти вашим учням знайти істини, які стосуються їх.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Як ви можете заохочувати членів класу ділитися своїм розумінням і думками, які вони отримали, коли опрацьовували Буття 5 і Мойсей 6? Ви можете написати на дошці імена Адам і Енох та попросити членів класу написати те, що робив або чого навчав один з цих пророків, що було важливим для них.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Мойсей 6:26--39

Господь покликає нас виконувати Його роботу, незважаючи на наші недоліки.

  • Існує ймовірність, що хтось у вашому класі відчував---або відчуває---себе неспроможним виконувати обов’язки вдома або в церкві. Щоб розвивати віру членів класу в те, що Господь може допомогти їм, ви можете попросити їх прочитати історію Еноха, яка знаходиться в Мойсей 6:26--39. Як Бог допоміг Еноху виконати Його роботу, незважаючи на страхи Еноха? Попросіть членів класу подумати про приклади інших людей з Писань або з їхнього власного життя, які подолали свої слабкості і виконали Господню роботу. Якими прикладами ми можемо поділитися? (Див. також Вихід 4:10--16; Єремія 1:4--10; 2 Нефій 33:1--4; Етер 12:23--29).

  • Багато сучасних апостолів і пророків говорили про занепокоєння, подібні до тих, що були в Еноха, коли вони описували, що відчували, коли отримали свої покликання. Їхній досвід може покращити розуміння членів класу стосовно сказаного в Мойсей 6:26--39. Розгляньте виступ недавно покликаного члена Кворуму дванадцятьох (наприклад, див. свідчення старійшини Рональда А. Разбанда, старійшини Гарі Е. Стівенсона і старійшини Дейла Г. Ренлунда [Ліягона, лист. 2015, сс. 89--94]). Нехай члени класу поділяться тим, що вразило їх в цих прикладах. Чого ми можемо навчитися від цих провідників, що допоможе нам зрозуміти наші власні почуття невідповідності? Висловлювання Президента Томаса С. Монсона, що знаходиться у “Додаткових джерелах”, також може бути корисним під час цього обговорення.

Мойсей 6:48--65

Віра, покаяння, хрищення і отримання Святого Духа готують нас до повернення до Бога.

  • У навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей пропонується прочитати Мойсей 6:48--62 і знайти, що кожен з нас повинен знати і робити, щоб бути викупленим. Можливо, члени класу можуть поділитися будь-якими натхненними думками, які з’явилися під час вивчення вдома. Або ви можете разом з класом обговорити Мойсей 6:48--62. Що б ми відповіли людині, яка запитує, чому віра, покаяння, хрищення і отримання дару Святого Духа є необхідними? Як Господь відповідає на це запитання у віршах 53--65, і що ми дізнаємося з Його відповіді?

    Зображення
    сім’я вивчає Писання

    Батьки мають навчати своїх дітей євангелії.

Мойсей 6:51--63

“Навчати цього вільно ваших дітей”.

  • У Мойсей 6:51--63 ми дізнаємося про євангельські істини, яких Господь навчав Адама і попросив його навчати майбутні покоління. Можливо, члени класу можуть скласти перелік цих істин, опрацьовуючи менші групи віршів, як-от: вірші 51--52, 53--57, 58--60, 61--63. Чому ці істини цінні для сьогоднішнього підростаючого покоління? Що б ви хотіли, щоб молоді люди дізналися про Спасителя з цих віршів? Для допомоги одне одному члени класу можуть захотіти поділитися ідеями або досвідом, як ефективніше навчати цих істин дітей і молодь. Що ще ми можемо дізнатися з Господніх настанов батькам у Мойсей 4:14--15 та Ученні і Завітах 68:25--28; 93:40--50?

  •     Якщо ви навчаєте молодь, то можете попросити їх розповісти, як вони можуть підтримувати своїх батьків в їхніх зусиллях навчати євангелії вдома.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

“Кого Господь покликає, того Господь підготовлює”.

Президент Томас С. Монсон навчав: “Може, дехто з вас сором’язливий за природою або вважає себе недостойним прийняти певне покликання. Пам’ятайте, що ця робота не лише ваша й моя. Це---Господня робота, а коли ми на службі в Господа, то можемо розраховувати на Господню допомогу. Пам’ятайте, що кого Господь покликає, того Господь підготовлює” (“Duty Calls”, Ensign, May 1996, 44).

Як покращити наше навчання

Святий Дух є вчителем. Ваша роль учителя є важливою, але пам’ятайте, що Святий Дух є справжнім вчителем. Допоможіть членам класу вчитися від Духа і ділитися одне з одним тим, чого вони навчилися.

Роздрукувати