Старий Завіт 2022
24--30 січня. Мойсей 7: “Господь назвав Свій народ Сіон”


“24--30 січня. Мойсей 7: “Господь назвав Свій народ Сіон”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“24--30 січня. Мойсей 7”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2022

Зображення
багато людей спілкуються з любов’ю

Love One Another (Любіть одне одного), художник Емма Дональдсон Тейлор

24--30 січня

Мойсей 7

“Господь назвав Свій народ Сіон”

Вивчаючи Мойсей 7, думайте про людей, яких ви навчаєте, і про те, як ви можете допомогти їм зрозуміти, чого навчається в цьому розділі про Сіон та інші євангельські принципи.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Інколи достатньо поставити просте запитання і виділити кілька хвилин, щоб його обдумати, аби допомогти людям поділитися тим, що вони вивчають вдома. Ви можете дати членам класу трохи часу проглянути Мойсей 7, знайти вірш, завдяки якому вони відчувають вдячність за істини, відновлені в книзі Мойсея, а потім поділитися ним.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Мойсей 7:16--21, 27, 53, 62--69

Ми можемо побудувати Сіон у наші дні.

  • Як ви можете якнайкраще представити поняття Сіону у вашому класі? Ось одна з ідей---зв’язатися з членами класу протягом тижня до уроку і попросити їх принести з дому предмет, який, на їхню думку, символізує якості, притаманні народу Сіону, описані у Мойсей 7:18. Коли ви обговорюватимете цей вірш разом, члени класу можуть пояснити важливість принесеного ними предмету.

    Зображення
    люди вітають одне одного

    Нам потрібно прагнути бути “одного серця і одного розуму” (Мойсей 7:18).

  •   Попросіть членів класу подумати про час, коли вони відчували єдність у своїх сім’ях або коли служили з іншими в Церкві або громаді. Що робили люди, щоб бути єдиними в цих ситуаціях? Що ми можемо дізнатися про Сіон і єдність з Мойсей 7? (Див. особливо вірші 16--21, 27, 53, 62--69). Ось кілька інших уривків з Писань, які можуть бути корисними: Филип’янам 2:1--4; 4 Нефій 1:15--18; Учення і Завіти 97:21; 105:5.

Мойсей 7:28--44

Бог плаче за Своїми дітьми.

  • Деякі люди можуть вважати Бога далеким, непідступним і навіть байдужим. Як ви можете використати видіння Еноха, щоб допомогти вашому класу зрозуміти, що Бог бере участь у нашому житті і дбає про нас? Ви можете попросити членів класу прочитати Мойсей 7:28--44 і скласти перелік деяких причин, чому Бог плакав. Про що навчається у цих віршах стосовно того, що Бог відчуває до Своїх дітей? Висловлювання, наведене у “Додаткових джерелах”, може бути корисним для цього обговорення.

  • У навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей пропонується обдумати, чого навчається у Мойсей 7:28--31, 35 про Бога. Ті, хто робили це вдома, можуть поділитися своїми думками з класом. Або ви можете попросити членів класу обдумати ці вірші і обговорити їх на уроці.

Мойсей 7:59--67

Господь прийде знову в останні дні.

  • Як ви можете допомогти членам вашого класу зрозуміти, чого навчається в Мойсей 7:59--67 про Друге пришестя Спасителя? Можливо, ви можете перелічити на дошці дві чи три істини або події з цих віршів і попросити членів класу опрацювати ці вірші і доповнити перелік. Чому це є благословенням мати запис видіння Еноха---одного з перших пророцтв про Друге пришестя?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Бог плаче за Своїми дітьми.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав:

“Отримуючи велике видіння людського роду, яке небеса відкрили його очам, Енох, оглядаючи благословення і проблеми смертного життя, дивиться на Батька і приходить у замішання, бо бачить, що Той плаче. Здивований і вражений, він каже цій наймогутнішій Істоті у всесвіті: “Як це так, що Ти можеш плакати?” …

Вдивляючись у події майже кожного дня, Бог відповідає: “Подивись на цих братів твоїх; вони є витвір Моїх власних рук. … Я дав їм … заповідь, що вони мають любити один одного, і що вони мають обрати Мене, їхнього Батька; але ось, вони без любові, і вони ненавидять свою власну кров. … Отже, хіба не повинні плакати небеса, бачачи, що вони будуть страждати?” [Мойсей 7:29--33, 37].

Тільки ця одна захоплююча сцена краще навчає істинній природі Бога, ніж це міг би донести будь-який теологічний трактат. … Який незгладимий образ Божої участі в наших долях! Який розпач відчуває Батько, коли Його діти не вибирають собі ані Його, ані “Євангелії Божої”, яку Він послав! [Римлянам 1:1]. Як легко любити того, хто так особливо любить нас!” (“Велич Бога”, Ліягона, лист. 2003, сс. 71--72).

Як покращити наше навчання

Заохочуйте членів класу вивчати Писання вдома. Один із способів, як ви можете заохочувати вивчення Писань вдома---це виділити час, щоб члени класу ділилися знахідками та натхненними ідеями зі свого особистого і сімейного вивчення. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 29).

Роздрукувати