Старий Завіт 2022
2–8 травня. Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19: “Святиня для Господа”


“2–8 травня. Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19: “Святиня для Господа”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“2–8 травня. Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
Храм в Сан-Паулу, Бразилія

2–8 травня

Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19

“Святиня для Господа”

Якщо у вас є значущий досвід вивчення Писань, ви зможете навчати і свідчити, коли зустрінетеся з членами класу в неділю. Що ви можете робити, щоб заохочувати членів класу робити так само?

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

У розділах з матеріалів для читання цього тижня використовуються символи, щоб навчати нас про Ісуса Христа і Його Спокутну жертву. Ви можете почати заняття, попросивши членів класу написати або намалювати на дошці те, що говорилося про Спасителя у Вихід 35–40 або Левит 1; 16; 19. Попросіть їх розповісти про те, що вони дізналися.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Вихід 35–40

Господь хоче, щоб ми стали такими святими, як і Він.

  • Опрацьовуючи Вихід 35–40 цього тижня, члени класу могли поміркувати над тим, як деталі стародавньої скинії спрямовують їхні думки до Ісуса Христа. Якщо так і було, заохочуйте їх поділитися своїми думками. Таблиця, яка знаходиться у навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, може бути корисною під час обговорення. Ви також можете обговорити, чого ці символи, пов’язані зі скинією, навчають нас про те, як ставати більш святими. Як Ісус Христос допомагає нам ставати більш святими?

  • Для багатьох ідея про те, щоб ставати більш святими, може здаватися недосяжною. Як ви допоможете членам класу зрозуміти, що ставати святими—це частина плану Небесного Батька для нас? Ви можете прочитати разом висловлювання президента Генрі Б. Айрінга, що знаходиться в “Додаткових джерелах”. Що означає ставати святими? Як храми святих останніх днів і робота, яку ми виконуємо там, допомагають нам ставати більш святими? (Див. також Учення і Завіти 84:19–24; 109:6–26; 128:15–18). Після цього ви можете попросити членів класу розповісти про те, як це допомогло їм або їхнім знайомим ставати більш святими.

  • Скинія ізраїльтян у пустині багато в чому схожа на храми святих останніх днів. Ви можете попросити членів класу перелічити те, що вони дізналися про скинію у Вихід 35–40, що нагадує їм про їхній досвід у храмі. Якщо їм потрібна допомога, ви можете звернути їхню увагу на вірші у Вихід 40, де говориться про завісу, жертовники, священний одяг, омовіння і помазання. Як храм допомагає нам приходити до Христа? Що ми можемо робити, щоб зосереджуватися на Ньому у храмі?

Левит 1:1–9; 16

Через Спокуту Ісуса Христа ми можемо бути прощені.

  • Хоча думка про принесення у жертву тварин може здатися дивною у наші дні, ми можемо багато чого дізнатися з цієї практики про спокутну жертву Ісуса Христа. Щоб почати обговорення, ви можете показати зображення Спасителя у Гефсиманії і на хресті (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, №№ 56, 57). Члени класу можуть поділитися словами, які, як вони відчувають, стосуються спокутної жертви Ісуса Христа. Після цього попросіть членів класу розглянути Левит 1:1–9 або Левит 16, в яких описуються принесення в жертву тварин, і знайти слова, які, як вони вважають, стосуються Спасителевої жертви. Як ці стародавні жертвоприношення допомагають нам краще розуміти Спокуту Ісуса Христа? Члени класу можуть заспівати гімн про Спасителя і поділитися своїми почуттями про Нього.

    Зображення
    стародавній народ робив приношення, щоб збудувати скинію

    Діти Ізраїля робили приношення для скинії “за щедрим серцем своїм” (Вихід 35:5). Ілюстрація Корберта Готьє, © Lifeway Collection/ліцензовано з goodsalt.com

  • Для членів класу може бути корисним порівняти жертви, які Господь вимагав приносити у часи Старого Завіту, з жертвами, які Він просить нас зробити у наші дні. Наприклад, вони можуть перелічити те, як ми жертвуємо для Господа і виконання Його роботи, як-от: служимо в покликаннях, платимо пожертвування від посту, виконуємо сімейно-історичну роботу або служимо одне одному. Після цього ви можете прочитати разом Левит 1:1–9 і попросити членів класу знайти описаний в цих віршах перелік приношень, який міг би стосуватися приношень, які Господь просить нас зробити сьогодні (див. 3 Нефій 9:19–20; Учення і Завіти 64:34). Що ми можемо дізнатися з Мойсей 5:7 про те, як нам слід сприймати наші жертви для виконання Господньої роботи?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Бог може зробити нас святими.

Президент Генрі Б. Айрінг навчав:

“Більше щастя приходить завдяки більшій особистій святості. … Писання навчають нас, що серед іншого, ми можемо освятитися або стати більш святими, коли застосовуємо віру в Христа, виявляємо послух, каємося, жертвуємо заради Нього, отримуємо священні обряди і дотримуємося наших завітів з Ним. …

Гімн “Дай святості більше” [Гімни, № 66] показує спосіб молитися про допомогу, щоб стати більш святими. Автор мудро пояснює, що святість, якої ми прагнемо, є даром люблячого Бога, що дарується з часом після всього, що ми можемо зробити” (“Святість і план щастя”, Ліягона, лист. 2019, сс. 100, 103).

Як покращити наше навчання

Використовуйте священну музику. Послання в гімнах можуть посилити вчення з Писань. Наприклад, спів гімну “Дай святості більше” або “О, як осягнути Ісусові милості!” (Гімни, №№ 66, 110) можуть посилити деякі послання з Левит 16 і 19.

Роздрукувати