Семінарія
Дії 1–5


Дії 1–5

Огляд

Протягом 40 днів після Свого Воскресіння Ісус Христос служив Своїм учням. Він сказав Своїм апостолам, що після того, як Він піде, Батько пошле “Утішителя, Духа Святого” (Іван 14:26). Чоловік, який не міг ходити все своє життя, зустрів Івана та Петра, й останній, користуючись владою Ісуса Христа, зцілив цього чоловіка. Петра та Івана заарештували та ув’язнили за зцілення та свідчення в ім’я Ісуса Христа, після чого ангел визволив їх.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів щодо того, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку.

Дії 1

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам відчути важливість того, що Ісус Христос керує Своєю Церквою через апостолів і пророків.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів підготуватися й поділитися прикладами, які демонструють, як Ісус Христос керує Своєю Церквою в останні дні.

  • Роздатковий матеріал: роздатковий матеріал про те, як Ісус Христос скерував Свою Церкву через апостолів

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: ви можете на початку уроку провести самостійне оцінювання студентів за допомогою анонімного онлайн-опитування, та, використовуючи відповіді студентів, вирішити, як провести решту уроку. Зображення нижче можна використати для наведення варіантів відповідей в межах опитування.

Зображення
Diagram with words Strongly Disagree and Strongly Agree.

Дії 2

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам поглибити своє розуміння того, як саме Святий Дух може благословити їх та допомогти дізнатися, як прикликати ці благословення в своє життя.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам обговорити зі своєю близькою людиною те, яким чином Святий Дух супроводжує їх в їхньому житті. Також запропонуйте студентам прийти підготовленими, щоб задати запитання, які у них є стосовно Святого Духа.

Дії 3

Мета уроку: цей урок допоможе зміцнити віру студентів в те, що Небесний Батько та Ісус Христос здатні допомогти їм подолати труднощі, з якими вони можуть стикнутися.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів подумати про проблему чи страждання, з якими вони особисто стикнулися, і від яких вони б хотіли, аби Небесний Батько та Ісус Христос їх позбавили або дали їм сил для подолання. Запропонуйте їм вивчити Дії 3:1–8 з думкою про цю проблему чи страждання, а також звернути увагу на істини, які можуть їм допомогти.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: покажіть зображення, що містяться у розділі “Додаткові навчальні завдання”, а потім запропонуйте бажаючим підсумувати описані в Дії 3:1–8 події за допомогою цих зображень.

Дії 4–5

Мета уроку: цей урок допоможе студентам відчути посилене бажання слухатися Бога більше, ніж будь-кого.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів підготуватися та поділитися прикладами ситуацій, в яких може бути важко слухатися Бога через тиск з боку інших.

Перевірка опанування доктрини 12

Мета уроку: цей урок дасть студентам можливість знайти та відмітити останні 13 уривків з Писань для опанування доктрини, які можна знайти в Новому Завіті.

Примітка: можливо, замість цього уроку з перевірки слід буде провести урок, присвячений доктринальним уривкам для опанування. Розгляньте розклад, наданий територіальним чи регіональним директором або координатором, щоб переконатися, що всі уроки, присвячені уривкам для опанування доктрини, будуть проводитися під час занять у семінарії в цьому семестрі.

  • Таблиця: таблиця для демонстрації з доктринальними уривками для опанування та їх ключовими фразами з Писань

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: поділіть студентів на групи в різних кімнатах групових обговорень. Виділіть час на те, щоб вони позначили доктринальні уривки для опанування у своїх примірниках Писань (за їхнім бажанням), поставили запитання для знайомства (які дозволяють більше дізнатися про людину) та обговорили уривки з Писань, які вони вивчають. Через визначену кількість часу перерозподіліть групи таким чином, щоб студенти змогли працювати та провести обговорення з іншими однолітками.

Роздрукувати