Семінарія
Перевірка опанування доктрини 16


Перевірка опанування доктрини 16

Вивчення напам’ять посилань і ключових фраз з Писань

Зображення
Mother and young woman in New Zealand are sitting together reading scriptures. Also shots of woman along pondering.

Коли ви запам’ятовуєте уривки з Писань і те, про що в них навчається, може допомогти вам багатьма способами. Цей урок призначений допомогти вам вивчити напам’ять деякі посилання на Писання для опанування доктрини і ключові фрази з Писань Нового Завіту.

Використовуйте різноманітні методи, щоб залучити студентів. Використання різних стратегій навчання може допомогти студентам ефективніше навчатися. Адаптуйте матеріал уроку таким чином, щоб він зацікавив студентів і міг найкращим чином допомогти їм у процесі навчання.

Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати один або два доктринальні уривки для опанування, які вони вивчали. Попросіть їх вивчити напам’ять посилання на Писання і ключову фразу з Писань або, якщо можливо, весь доктринальний уривок для опанування.

Можливі навчальні завдання

Можливо, замість цього уроку повторення слід буде провести урок, присвячений доктринальним уривкам для опанування. Розгляньте розклад, наданий територіальним чи регіональним директором або координатором, аби переконатися, що всі уроки, присвячені доктринальним уривкам для опанування, будуть проводитися під час занять у семінарії в цьому семестрі.

  • Чому ви, можливо, вивчаєте напам’ять щось з наступного: тексти пісень, розклад або факти про спортсменів чи виконавців?

  • Які інші приклади того, що ви можете вивчити напам’ять? Чому ви їх вчите напам’ять?

Ви можете поділитися особистим прикладом вивчення напам’ять будь-чого і причинами, які спонукали вас до цього.

  • Якими можуть бути причини вивчення напам’ять уривків з Писань?

Прочитайте наведене далі висловлювання старійшини Річарда Г. Скотта (1928–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Знайдіть принаймні три благословення, які ми можемо отримати завдяки запам’ятовуванню уривків з Писань.

Зображення
Final official portrait of Elder Richard G. Scott of the Quorum of the Twelve Apostles, 2004. Passed away 22 September 2015.

Я пропоную вам вивчити напам’ять ті уривки з Писань, які торкаються вашого серця і наповнюють вашу душу розумінням. Коли уривки з Писань використовують так, як Господь наказав їх записати, вони володіють внутрішньою силою, яка не передається при перефразуванні. Іноді, коли у моєму житті настає така потреба, я подумки пригадую уривки з Писань, які надають мені сил. Уривки з Писань, особливо слова Господа, містять у собі велике заспокоєння, скерування і силу”.

(Richard G. Scott, “He Lives”, Ensign, Nov. 1999, 87–88)

  • Які благословення ви отримали, коли вивчали напам’ять уривки або ключові фрази з Писань?

  • Як запам’ятовування слів Господа, записаних у Писаннях, допомогло вам відчути себе ближче до Небесного Батька та Ісуса Христа?

Флеш-картки

Один зі способів вивчати напам’ять посилання на Писання і ключові фрази—це використовувати флеш-картки. Щоб створити флеш-картки, двічі складіть чистий аркуш паперу навпіл, щоб отримати чотири частини. Розгорніть аркуш і розріжте по складеним лініям, щоб отримати чотири картки.

При потребі замініть наведені далі посилання і ключові фрази з Писань посиланнями і ключовими фразами з доктринальних уривків для опанування, які студенти вивчали.

Напишіть кожне з наведених далі посилань з одного боку кожної картки. З іншого боку напишіть ключову фразу з Писань.

Посилання

Ключова фраза з Писань

Ефесянам 1:10

“Для урядження виповнення часів, щоб усе об’єднати в Христі”.

Ефесянам 2:19–20

Церква “збудован[а] на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос”.

2 Солунянам 2:1–3

“День Господній … не настане, аж перше прийде відступлення”.

2 Тимофію 3:15–17

“Писання святе … може зробити тебе мудрим на спасіння”.

Проявіть творчий підхід, щоб допомогти собі вивчити ці фрази напам’ять. Виберіть одну з наведених далі ідей або придумайте свою власну.

  • Перевірте себе: тримайте флеш-картки так, щоб ви могли бачити тільки посилання або ключову фразу з Писань. Спробуйте сказати відповідну ключову фразу з Писань або посилання. Повторіть це декілька разів з кожним посиланням і відповідною фразою.

  • Огляд тексту: надішліть своїм друзям у класі семінарії текстове повідомлення з посиланням і подивіться, хто надішле вам у відповідь текстове повідомлення з правильною ключовою фразою.

  • Завдання на збіги: працюйте у парі з однокласником або членом сім’ї. Попросіть одну людину покласти свої картки з посиланням лицьовою стороною вгору, а іншу людину зробити аналогічне з ключовою фразою з Писань. Зіставте ключову фразу з Писань з відповідним посиланням, поклавши картку з ключовою фразою з Писань на картку з посиланням.

  • Використовуйте додаток: користуйтеся додатком “Опанування доктрини”, щоб допомогти собі у вивченні напам’ять.

Ви можете розділити студентів на групи по чотири чоловіки. Запропонуйте кожній групі використовувати один набір флеш-карток і розділити цей набір між членами групи. Прочитайте класу ключову фразу з Писань. Студент у кожній групі, у якого є картка з відповідним посиланням, повинен потім передати картку вчителю. Попросіть кожну групу передавати правильну картку вчителю протягом обмеженого періоду часу (наприклад, за п’ять секунд). Заохочуйте студентів допомагати іншим членам своєї команди. Ви також можете запропонувати студентам обмінятися картками з іншим членом групи, щоб допомогти їм вивчити всі посилання і ключові фрази з Писань.

Виберіть один із доктринальних уривків для опанування.

  • Чому ви хочете вивчити напам’ять цей уривок або ключову фразу з Писань?

  • Як це може допомогти поглибити ваше розуміння Ісуса Христа і Його євангелії?

Якщо на уроці залишається час, студенти можуть зробити флеш-картки для інших посилань і відповідних ключових фраз з Писань.

Роздрукувати