Семінарія
Дії 22–28


Дії 22–28

Огляд

На уроках цього тижня ви вивчатимете обіцяння, які Господь дав Своїм апостолам, і те, як вони були виконані за життя Павла. Був він закутий у кайдани чи стояв перед правителями та царями, Павло вірно ділився своїм сильним свідченням про Ісуса Христа та Його євангелію. Коли на його шляху зустрічалися сильні бурі, аварія корабля та інші лиха, він давав натхненні поради та застереження, щоб ті, хто знаходилися з ним поруч, були в безпеці. Цього тижня відбудеться урок, який допоможе вам завчити посилання для опанування доктрини і ключові фрази з Писань, а також надасть можливість оцінити встановлені вами цілі, ваше вивчення та особисте зростання—досвід, отриманий вами під час вивчення Нового Завіту.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є ідеї для вчителів щодо того, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку.

Дії 22–23, 26–28

Мета уроку: цей урок призначений збільшити впевненість студентів у тому, що Небесний Батько та Ісус Христос виконають Свої обіцяння, якщо студенти прагнутимуть служити Їм.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам обдумати обіцяння, які їм дав Господь. Наприклад, вони можуть поміркувати над обіцяннями, наведеними у причасних молитвах (див. Мороній 4:3 ; 5:2) або в інших уривках з Писань. Студенти, які отримали свої патріарші благословення, можуть прочитати їх та знайти обіцяння Господа.

  • Таблиця: таблиця, яка показує обіцяння Господа, і те, яким чином Він їх виконує

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: після того, як студенти опрацюють обіцяння, які Господь дав апостолам, попросіть їх написати одне з них у чаті. Після цього, коли вони продовжуватимуть своє вивчення, запропонуйте їм розповісти в чаті, яким чином Господь виконав обіцяння, яке вони вказали.

Дії 22–26

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам посилити бажання наслідувати приклад Павла у свідченні про Ісуса Христа та Його євангелію у їхньому повсякденному житті.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів подумати про випадок, коли на них вплинуло чиєсь свідчення, і прийти готовими розповісти про нього.

  • Таблиця: таблиця, що показує реакцію людей на свідчення Павла

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: наприкінці уроку ви можете запросити студентів у кімнати для обговорень, щоб обговорити їхні свідчення та ідеї відносно того, як можна свідчити простим і природним способом.

Дії 27–28

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам відчути важливість наведеної далі поради пророка.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам опрацювати деякі вчення сучасних пророків. Наприклад, вони можуть прочитати або подивитися виступ з останньої генеральної конференції, прочитати статтю пророка або апостола у журналі Заради зміцнення молоді або прочитати кілька розділів у брошурі Заради зміцнення молоді. Запропонуйте студентам обдумати, що вони відповіли б на поради пророків.

  • Роздатковий матеріал: “Подорож Павла в Рим”

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: ви можете показати копію роздаткового матеріалу, щоб студенти зверталися до нього під час виконання завдання в своїх щоденниках для навчання. Після цього попросіть різних студентів за допомогою інтерактивної дошки намалювати або написати підсумок того, що сталося, в одній з чотирьох частин. Потім попросіть цих студентів пояснити, що вони намалювали або написали.

Перевірка опанування доктрини 16

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам запам’ятати деякі посилання на доктринальні уривки з Писань для опанування Нового Завіту і ключові фрази з Писань.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати один або два доктринальні уривки для опанування, які вони вивчали. Попросіть їх запам’ятати посилання на Писання і ключову фразу з Писань, або, якщо можливо, весь доктринальний уривок для опанування.

  • Відео:Він живе” (17:03; див. часовий код з 5:27 до 6:05)

  • Матеріали для студентів: папір для флеш-карток

  • Таблиця: таблиця для опанування доктрини, яку можна показати або роздати

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: після того, як студенти попрактикувалися у вивченні посилань для опанування доктрини і ключових фраз з Писань, назвіть класу ключову фразу з Писань і попросіть їх тримати правильну картку перед їхньою камерою протягом певного часу (наприклад, п’ять секунд).

Оцініть підсумки навчання 7

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам оцінити встановлені ними цілі, їхнє вивчення та особисте зростання—досвід, отриманий ними під час вивчення Нового Завіту.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів прийти готовими поділитися прикладами людей з книги Дії, які навернулися до Ісуса Христа.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: надайте студентам огляд завдання А і завдання Б та надішліть їм копії обох завдань. Після цього запросіть їх до кімнат для обговорення і дозвольте їм вибрати завдання для виконання у групах. Коли вони повернуться до класу, попросіть їх розповісти, що вони обговорювали та що дізналися.

Роздрукувати