Семінарія
Перевірка опанування доктрини 4


Перевірка опанування доктрини 4

Застосування доктринальних уривків з Писань для опанування

Зображення
Youth engaged in a group activity. They are seated in a circle in an outdoor setting.

Одна з цілей опанування доктрини полягає у тому, щоб допомогти вам навчитися, як застосовувати у своєму житті доктрину, що міститься в доктринальних уривках з Писань для опанування. Цей урок надасть вам можливості попрактикуватися у застосуванні доктринальних уривків з Писань для опанування у ситуаціях, які можуть трапитися у вашому житті.

Підготовка студентів: Запропонуйте учням згадати способи, як вони застосовували у своєму житті будь-яку з істин, що містяться в доктринальних уривках з Писань для опанування, про які вони дізналися у цьому році.

Можливі навчальні завдання

Можливо, замість цього уроку з повторення слід буде провести урок, присвячений доктринальним уривкам для опанування. Розгляньте розклад, наданий територіальним чи регіональним директором або координатором, щоб переконатися, що всі уроки, присвячені доктринальним уривкам для опанування, будуть проводитися під час занять у семінарії у цей період.

Як Писання стосуються мого життя?

Юнак на ім’я Микола проводив багато часу за вивченням Писань. Він знає багато історій з Писань та вивчив напам’ять безліч віршів. Однак, незважаючи на всі зусилля, Миколі було важко зрозуміти, як Писання можуть стосуватися обставин його власного життя та цікавих йому питань.

  • Що б ви сказали Миколі, щоб допомогти йому зрозуміти, як Писання застосовуються у його житті?

  • Коли ви застосовували істину з Писань у вашому житті?

Цей урок допоможе вам застосовувати істини, що містяться в доктринальних уривках з Писань для опанування, в ситуаціях у реальному житті.

Покажіть наступну таблицю, щоб учні могли використовувати її протягом уроку. Визначте, на яких уривках буде більш доцільно акцентувати увагу і які слід розглянути.

Посилання на Писання і ключові фрази з Писань

Далі наведені посилання на Писання та ключові фрази з Писань для доктринальних уривків з Писань для опанування з першої половини Нового Завіту. Ознайомтеся з цією таблицею та позначте уривки у ваших примірниках Писань, якщо ви ще цього не зробили.

Зображення
Doctrinal Master - Matthew - John

Посилання на Писання

Ключові фрази з Писань

Лука 2:10–12

“Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь”.

Іван 3:5

“Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже”.

Іван 3:16

“Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого”.

Матвій 5:14–16

“Отак ваше світло нехай світить перед людьми”.

Матвій 11:28–30

“Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!”

Матвій 16:15–19

Ісус сказав: “І ключі тобі дам від Царства Небесного”.

Іван 7:17

“Коли хто хоче волю чинити Його, той довідається про науку”.

Матвій 22:36–39

“Люби Господа Бога свого. … Люби свого ближнього”.

Лука 22:19–20

Ісус Христос заповів приймати причастя “на спомин про [Нього]”.

Іван 17:3

“Життя ж вічне—це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа”.

Лука 24:36–39

“Бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю”.

  • Яким чином ви застосовували чи могли б застосувати у вашому житті істини, що містяться в цих доктринальних уривках з Писань для опанування?

Застосування доктрини у життєвих ситуаціях

Допоможіть студентам потренуватися у застосуванні доктринальних уривків для опанування у ситуаціях з реального життя. Наприклад, це можна зробити таким чином: розповісти студентам про кожну з наступних ситуацій та запропонувати їм обрати доктринальний уривок з Писань для опанування, який міг би допомогти людині у тій ситуації.

Ви можете урізноманітнити це завдання, розмістивши у класі аркуші з написаними на них посиланнями на Писання (одне посилання на кожному аркуші). Представте ситуацію класу, а потім запропонуйте студентам стати біля аркуша з посиланням на Писання, яке, на їхню думку, найкраще підходить до ситуації. Потім запропонуйте студентам пояснити, чому вони обрали це посилання. Після цього можна запропонувати іншим студентам назвати додаткові причини, які, на їхню думку, пояснюють, чому цей уривок з Писань може допомогти у цій ситуації.

Далі наводиться два приклади ситуацій, які можна використати у цьому завданні. За бажанням можна вигадати інші ситуації, які стосуються доктринальних уривків з Писань для опанування, перелічених у таблиці.

  • Ваш друг запитує у вас: “Що такого важливого в Ісусі Христі?”

  • Коли друг/подруга починає вивчати євангелію, то запитує: “Чому я маю охриститися? Хіба я не можу просто бути хорошою людиною?”

Для наступних двох ситуацій можна розділити клас на пари або маленькі групи. Дайте кожній парі або групі одну з ситуацій. Запропонуйте студентам обговорити питання, які знаходяться після ситуацій.

  • Ви втомилися від подій життя і думаєте, де можна знайти полегшення.

  • Ваші батьки наголошують на тому, наскільки важливо вам бути прикладом для інших.

  • Який доктринальний уривок з Писань для опанування, на вашу думку, підходить до цієї ситуації?

  • Які конкретні слова або фрази з цього доктринального уривку з Писань для опанування могли б бути особливо корисними у цій ситуації?

Дайте студентам час, щоб вигадати одну або більше ситуацій, які стосуються доктринальних уривків з Писань для опанування, перелічених у цьому уроці. Коли вони закінчать, запропонуйте кільком бажаючим поділитися їхніми ситуаціями з класом. Після презентації кожної ситуації, можна запропонувати іншим студентам обрати доктринальний уривок з Писань для опанування, який, на їхню думку, найкраще підходить до цієї ситуації.

Заохочуйте студентів продовжувати шукати способи застосування вчень у їхньому житті, що містяться в доктринальних уривках з Писань для опанування.

Роздрукувати