Семінарія
Іван 2–4


Іван 2–4

Огляд

Ісус Христос під час весілля дивовижним чином перетворив воду на вино. Він навчав іудейського провідника Никодима, що можна народитися згори й про любов, яку виявив Небесний Батько, коли послав Свого Сина для спокути наших гріхів. Потім Ісус навчив самарянку про живу воду, яку Він пропонує тим, хто вірить у Нього.

Готуйтеся навчати

Представлена нижче інформація пропонує вчителям ідеї стосовно того, як вони можуть завчасно готуватися до кожного уроку.

Іван 2

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам зміцнити свою віру в Ісуса Христа й визначити істини про силу й характер Спасителя.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам уявити, що їх попросили виступити на причасних зборах про силу Ісуса Христа. Попросіть їх прийти на урок, підготувавши один-два уривка з Писань, що можуть ілюструвати Його силу.

  • Порада щодо адаптації онлайн-вмісту: коли студенти закінчать вивчати перетворення Ісусом води на вино, ви можете поділитися з ними ідеями й думками, що наведені в частині “Додаткові навчальні завдання” уроку в розділі під назвою “Ісус Христос може мене змінити”. Ці ідеї та думки можуть допомогти студентам зрозуміти, що Ісус Христос може змінити наше життя й характер так, як Він перетворив воду на вино.

Іван 3:14–17

Мета уроку: на цьому уроці студенти зможуть зміцнити свою віру в Ісуса Христа, дізнавшись більше про Його Спокуту.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам знайти уривок або висловлювання з виступів на генеральній конференції, які навчають їх про щось важливе щодо Спокути Ісуса Христа.

  • Ідеї для навчання за допомогою відеоконференції: студентів можна розділити по групових кімнатах, де вони зможуть у невеличких групах обмінятися думками та обговорити останнє запитання з роздаткового матеріалу.

Опанування доктрини: Іван 3:16

Мета уроку: на цьому уроці студенти зможуть краще опанувати доктрину Спокути Ісуса Христа, вивчивши напам’ять посилання Іван 3:16 і ключову фразу з нього, що пояснює цей вірш, і застосовуючи принципи набуття духовного знання в реальній життєвій ситуації.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам подумати, як би вони навчали когось про Ісуса Христа та Його Спокуту, якби були місіонерами повного дня.

  • Вправа на повторення: обов’язково виконайте вправу на повторення наприкінці уроку на наступного уроці, який буде проведено невдовзі після цього заняття.

  • Ідеї для навчання за допомогою відеоконференції: запропонуйте студентам написати в чаті посилання на уривки з Писань або слова провідників Церкви, які, на їхню думку, можуть бути доречними в цій навчальній ситуації. Дайте студентам кілька хвилин, щоб ознайомитися з деякими посиланнями або висловлюваннями в чаті, а потім запропонуйте прокоментувати те, що привернуло їхню найбільшу увагу.

Іван 4, частина 1

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам визнати свою потребу в Спасителі й відчути Його любов до них.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам вправу з розділу За мною йдіть—для окремих осіб і сімей для Іван 2–4, де вони мають знайти в себе вдома звичайні речі, які можна використати, аби навчати духовним істинам. Попросіть студентів принести ці речі в клас, якщо можливо, і бути готовими розповісти, яким саме духовним істинам можна навчити з їхньою допомогою.

  • Відео:Jesus Teaches a Samaritan Woman (Ісус навчає самарянку)” (4:11; дивіться від часового коду 0:00 до 2:01, а потім від часового коду 2:02 до 4:11)

  • Ідеї для навчання за допомогою відеоконференції: запропонуйте студентам знайти в себе вдома звичайні речі, що допоможуть їм навчати духовним істинам.

Іван 4, частина 2

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам дізнатися більше про живу воду, яку пропонує Спаситель: що це таке, навіщо вона їм потрібна та як вони можуть її отримати.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам порівняти випадки, коли вони відчували в собі духову порожнечу, з випадками, коли вони відчували духовне задоволення. У чому була різниця?

  • Роздатковий матеріал: “Жива вода”

  • Ідеї для навчання за допомогою відеоконференції: запропонуйте студентам інструкції щодо того, як виступати перед аудиторією, і запросіть кілька бажаючих зробити це на початку заняття.

Роздрукувати