Семінарія
Опанування доктрини: Іван 3:5


Опанування доктрини: Іван 3:5

Народитися з води й Духа, щоб увійти в царство Боже

Зображення
An eight year old girl and a priesthood holder standing together dressed in white baptismal clothing. The man is holding the girl’s arms in position for baptism. The image was photographed against a white background.

На попередньому уроці ви вивчали слова Спасителя до Никодима про духовне переродження через обряди хрищення та конфірмації. На цьому уроці ви можете потренуватися у застосуванні принципів набуття духовного знання, використовуючи вчення про те, що ми повинні народитися з води і Духа, щоб увійти у царство Боже.

Позначення доктринальних уривків для опанування. Запропонуйте студентам позначати доктринальні уривки для опанування з Писань так, щоб вони відрізнялися від інших позначень, для полегшення їх подальшого запам’ятовування та пошуку. Користуючись додатком “Євангельська бібліотека”, студенти також можуть створити тег для цих уривків.

Підготовка студентів: Запропонуйте студентам прийти підготовленими поділитися тим, чого б вони могли навчити клас Початкового товариства про Іван 3:5 .

Можливі навчальні завдання

Запам’ятайте і поясніть

Цей урок призначений для навчання після уроку Іван 3:1–8, який є контекстним уроком для цього доктринального уривка для опанування. Якщо цей урок з опанування доктрини потрібно перенести на інший тиждень для пристосування до розкладу шкільних занять, обов’язково викладайте відповідний йому контекстний урок протягом того ж самого тижня.Наступне завдання призначене допомогти студентам пояснити своїми словами вчення, про яке йде мова в Іван 3:5 , що ми повинні народитися з води і Духа, щоб увійти у царство Боже. Переконайтеся, що кожен студент має можливість пояснити цю доктрину партнеру або невеликій групі. Уважно вислухайте їхні відповіді та запропонуйте їм наразі ставити запитання, якщо вони є. У разі потреби, перегляньте матеріал з уроку про Іван 3:1–8.Запропонуйте студентам використовувати завдання для підготовки студентів, щоб їм було легше відповідати протягом цієї частини уроку.

Уявіть, що вас попросили навчити клас Початкового товариства істині, яка викладається в Іван 3:5 : ми повинні народитися з води і Духа, щоб увійти у царство Боже.

  • Як би ви пояснили класу Початкового товариства значення цього вчення? Додайте думки про роль Спасителя в цьому процесі, як вони подаються в Алма 7:14 .

Наступна вправа може допомогти вам запам’ятати доктринальний уривок для опанування та вивчити напам’ять його ключову фразу з Писань. Ви можете виконати подібне завдання у додатку “Опанування доктрини”, якщо у вас є доступ до нього.У своєму щоденнику для навчання олівцем запишіть: “ Іван 3:5 : Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже”. Повторіть цю фразу вголос або подумки кілька разів.Оберіть три або чотири слова та залиште тільки їх початкові літери. Повторіть цю фразу ще пару разів.Повторюйте цю вправу, доки не залишаться тільки перші літери кожного слова, за наступним прикладом: “І___ 3:_: К___ х__ н_ р______ з в___ й Д___, т__ н_ м___ в_____ в Ц______ Б___”.Повторіть цю фразу кілька разів, використовуючи тільки перші літери, та згодом повторюйте її не підглядаючи.

Практикуйте застосування

Покажіть на дошці наступне завдання. Дозвольте студентам стисло пояснити принципи набуття духовного знання. Перед тим як продовжити, переконайтеся, що студенти досить добре знайомі з цими принципами.

Уявіть, що ваша подруга Марія є членом Церкви, а її мати—ні. Її мати вірить в Ісуса Христа та Біблію, але не належить до жодної конкретної церкви. Марія запитує вас: “Невже моя мати не може потрапити до раю без хрищення, якщо вона живе добропорядним життям?”

  • Чому Марія може поставити це питання?

  • Чому важливо зрозуміти причини її питання перед тим, як спробувати допомогти їй знайти відповіді?

Щоб допомогти Марії знайти відповідь на її питання про важливість хрищення, ви можете застосувати принципи набуття духовного знання.

Поміркуйте, чи буде краще студентам виконувати наступне завдання самостійно, з партнером або у маленьких групах. Зверніть увагу на енергійність і зосередженість студентів й оберіть метод, який буде найкраще відповідати їхнім потребам.

Діяти з вірою

Прочитайте абзаци 5–7 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022). Підкресліть слова або фрази, які можуть допомогти вам у цій ситуації.

  • Які слова або фрази ви підкреслили? Як ви можете застосовувати їх у цій ситуації?

Може бути корисним поставити наступні додаткові запитання, наприклад: “Що ви могли б запросити Марію робити, аби діяти з вірою?”

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

Прочитайте абзаци 8–10 у тому ж розділі посібника Опанування доктрини. Базовий документ. Підкресліть слова або фрази, які можуть допомогти вам у цій ситуації.

  • Які слова або фрази ви підкреслили? Як ви можете застосовувати їх у цій ситуації?

У разі потреби, поставте студентам додаткові запитання на кшталт: “Яка роль хрищення та конфірмації у плані спасіння?”

Прагніть подальшого розуміння з божественно призначених джерел

Прочитайте абзаци 11–12 у тому ж розділі посібника Опанування доктрини. Базовий документ. Підкресліть слова або фрази, які можуть допомогти вам у цій ситуації.

  • Які слова або фрази ви підкреслили? Як ви можете застосовувати їх у цій навчальній ситуації?

Роздрукувати