Семінарія
Лука 22; Іван 18


Лука 22; Іван 18

Огляд

Здійснюючи Свою Спокуту, Ісус Христос пішов до Гефсиманського саду та пережив незбагненні страждання, взявши на Себе гріхи та скорботи всього людства. Після чого Його зрадили, арештували та привели до синедріону (юдейської судової інстанції), де Його несправедливо звинуватили, бичували та знущалися з Нього.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів щодо того, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку.

Лука 22:28–34, 54–61

Мета уроку: цей урок допоможе студентам усвідомити, що їм потрібно покладатися на Ісуса Христа та постійно зміцнювати свою віру в Нього.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів підготуватися та розповісти про досвід, який зміцнив їхню віру в Ісуса Христа.

  • Зображення: підготуйтеся до демонстрації зображення Петра, який відрікається від Ісуса.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: ви можете запропонувати студентам користуватися функцією чату впродовж уроку, аби відповідати на запитання, відповідь на які може складати одне слово чи фразу. Наприклад, студенти можуть записати одну навичку чи вміння, яку можна втратити, якщо постійно її не використовувати чи зміцнювати. Використання чату—це простий спосіб залучення великої кількості студентів. Це також економить час, який витрачається на розмови під час уроку, що залишає більше часу на запитання, які дозволяють студентам ділитися досвідом та свідченням.

Матвій 26:36–46; Лука 22:39–46, частина 1

Мета уроку: цей урок допоможе студентам зрозуміти деталі, що стосуються страждань Спасителя у Гефсиманському саду, а також те, чому ці події були виявом любові до вас.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам зробити щось, що допоможе їм поміркувати про Ісуса Христа та Його Спокуту. Наприклад, це може бути повторення гімну, роздуми про образ Ісуса Христа, читання уривка з Писань тощо.

  • Зображення: підготуйтеся до показу зображення Гефсиманського саду.

  • Таблиця: покажіть копію таблиці, що включена до уроку.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: увімкніть гімн про Спокуту Ісуса Христа, наприклад, “О, як осягнути Ісусові милості!” або “І Твоя воля, о Господи, звершиться” (Гімни, №№ 193, 188). Поки гратиме музика, запропонуйте студентам скористатися своїми телефонами, щоб прочитати слова гімну, або ж покажіть слова на екрані, щоб студенти могли їх прочитати.

Матвій 26:36–46; Лука 22:39–46, частина 2

Мета уроку: цей урок допоможе студентам відчути більшу потребу у силі та допомозі, які Ісус Христос може запропонувати їм через Свою Спокуту.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про те, як Ісус Христос може благословити їх завдяки Своїй Спокуті.

  • Таблиця: покажіть копію таблиці, що включена до уроку.

Лука 22:47–71; Іван 18:1–27

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам наслідувати приклад Ісуса Христа, виконуючи волю Небесного Батька в своєму житті.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам пригадати випадки, коли вони свідомо чинили так, як того хоче Небесний Батько, а не виходячи з особистих уподобань. Попросіть їх подумати про те, у чому полягали труднощі та чому вони зробили такий вибір.

  • Зображення: різноманітні зображення, на яких Ісус зв’язаний, несе Свій хрест, Його бичують та розпинають

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: перед уроком можна попросити студентів знайти приклади з життя Спасителя, які демонструють Його бажання виконувати волю Свого Батька. Цих студентів також можна попросити поділитися знайденим після визначення істини, виділеної жирним шрифтом в уроці.

Перевірка опанування доктрини 10

Мета уроку: цей урок має дати студентам можливість попрактикуватися у застосуванні деяких доктринальних уривків для опанування, які вони вивчили в цьому році.

Примітка:Можливо, замість цього уроку з повторення слід буде провести урок, присвячений доктринальним уривкам для опанування. Розгляньте розклад, наданий територіальним чи регіональним директором або координатором, аби переконатися, що всі уроки, присвячені доктринальним уривкам для опанування, будуть проводитися під час занять у семінарії у цьому семестрі.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам переглянути чотири доктринальні уривки для опанування, представлені в таблиці, яку включено до уроку. Попросіть їх підготуватися, щоб поділитися конкретними способами застосування істин, викладених у цих уривках.

  • Таблиця: покажіть таблицю з доктринальними уривками для опанування та їх ключовими фразами з Писань.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: ви можете запросити взяти участь у відеоконференції місіонерів приходу чи місіонерів повного дня, аби вони розповіли про свій “реальний” досвід, який студенти зможуть використати для того, щоб попрактикуватися у застосуванні доктринальних уривків для опанування замість використання представлених в уроці навчальних ситуацій.

Роздрукувати