Потяг до осіб своєї статі
Чи діє план спасіння для геїв?


“Чи діє план спасіння для геїв?” Потяг до осіб своєї статі: Для окремих осіб (2020)

“Чи діє план спасіння для геїв?” Потяг до осіб своєї статі: Для окремих осіб

Чи діє план спасіння для геїв?

Бог має план для вашого щастя.

Божий план є досконалим, навіть якщо наше нинішнє розуміння Його плану не є таким. Завдяки Спасителю Ісусу Христу ми можемо знайти надію та зцілення, попри безліч життєвих труднощів.

Бог має план для нашого щастя. Він послав нас на землю навчатися у наших обставинах. Він послав нас сюди робити вибір.

До свого народження ми жили з Богом. Ми знали Його, а Він знає нас. Він знає наші сильні риси та наші слабкості, наші мрії та наші страхи. Земне життя—це наша особиста подорож, упродовж якої ми знову пізнаємо Бога. Він знає наш великий потенціал та ким ми можемо стати. Понад усе Бог любить нас (див. 2 Нефій 2:25).

Ми могли забути час, проведений з Богом, але Він нас не забув. Він обирає пророків, щоб нагадувати нам, чому ми тут та як нам стати такими, як Він (див. Лука 11:49).

Ми тут заради мудрої мети. Бог послав нас у цей час та в це місце. Він знав, з якими труднощами ми зіткнемося, та який вибір нам потрібно буде зробити. Бог не буде примушувати жодного зі Своїх дітей виконувати Його закони. Він хоче, аби ми вибирали самостійно, в яких би обставинах ми не були, щоб навчатися на своєму досвіді та ставати такими, як Він. Але Бог не примушує нас слухатися Його. (Див. 2 Нефій 2:16.)

Як послідовники Ісуса Христа, ми вчимося слухати Духа та ходити у світлі Христа. Ми можемо розрізняти, що є правильним, а що неправильним, попри фізичні пристрасті та спокуси, які суперечать істинним принципам. Й обираючи істину, ми стаємо сильнішими. Іноді може здаватися, ніби ми перебуваємо у стані війни із собою, але долання протилежності—це частина плану, яка робить нас сильнішими. Протилежність не є зручною, але вона необхідна.

“Бо певно є потреба в тому, щоб була протилежність у всьому. Якби не так, … праведність не могла б існувати, так само як злочестивість, ні святість, ані лихо, ні добро, ані зло” (2 Нефій 2:11).

Коли ми грішимо—а всі ми грішні—ми можемо каятися. Процес покаяння допомагає очистити наші душі та дозволяє наблизитися до Бога. Покаяння не є покаранням. Це дар, куплений у Гефсиманії та на Голгофі нашим Спасителем Ісусом Христом.

“А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був,—кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!” (Ісая 53:5).

Жертва нашого Спасителя—яку ми називаємо спокутою Ісуса Христа—це більше, ніж плата за наші гріхи. Ми можемо звертатися до Спасителя, щоб зцілювати наше серце, зміцнювати дух та знаходити спокій. Ми можемо покласти наші тягарі до Його ніг, і Він підніме їх. Він—наш Викупитель. Він знає нас.

“І Він візьме на Себе їхні недуги, щоб Його нутро сповнилося милості, будучи у плоті, щоб Він міг знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові в його недугах” (Aлма 7:12).

Роздрукувати