Духовні вечори у 2024 році
Як зміцнити наше свідчення


Як зміцнити наше свідчення

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді

Неділя, 18 лютого 2024 р.

Старійшина Уліссес Соарес: Почнімо з першої теми — “як зміцнити наше свідчення”.

ПЕРУ УАНКАЙО — ЗАПИТАННЯ 2

Старійшино Соарес, я хочу запитати, як ми можемо розпізнати той стан, коли ми стаємо духовно сонними, і як ми можемо уникнути цього?

БОЛІВІЯ, ЛА-ПАС — ЗАПИТАННЯ 6

Старійшино Соарес, яку пораду ви дали би молоді, яка живе за євангелією, знаючи про її істинність розумом, але не відчуваючи цього серцем?

ЧИЛІ КОНСЕПСЬЙОН — ЗАПИТАННЯ 11

Вітаю, старійшино Соарес! Я хочу запитати, як найкраще допомогти рідним і близьким повернутися на шлях євангелії, якщо вони вже багато років неактивні?

Старійшина Соарес: Мої дорогі друзі, справжнє свідчення про євангелію — це особисте свідчення, яке приходить до наших сердець через Святого Духа, Який каже, що певні реалії вічного значення є істинними. Це особисте свідчення дедалі більше спонукає нас линути серцем до Спасителя, виявляючи віру і каючись, відчути зміну серця, отримати обряди спасіння і укласти завіт завжди наслідувати Його протягом усього нашого смертного життя. Воно приносить світло відновленої євангелії Ісуса Христа в наше життя і зосереджує всіх нас на одній меті — поверненні до Небесного Батька. Сильне свідчення стає для нас спонукою, щоб вдосконалюватись у цьому житті, і неприступним валом, який захищає нас від неослабних нападок Сатани.

Спаситель показав шлях, як нам зміцнити наше свідчення, не дати йому ослабнути і не потрапити в пастку духовної апатії. Він сказав: “Учись від Мене і слухай Мої слова; ходи в лагідності Мого Духа, і ти матимеш мир у Мені”. Сам Господь обіцяв, що Він випростує наші стежки, якщо ми приймемо це запрошення.

Кілька років тому наш любий пророк, Президент Рассел М. Нельсон, навчав, що нам потрібно зробити духовний ривок. Він сказав: “У нас ще ніколи не було більшої потреби в позитивному духовному ривку, ніж сьогодні, аби протидіяти тій швидкості, з якою посилюється зло і стають дедалі похмурішими ознаки часів”. Він запропонував 5 конкретних дій, які ми можемо робити, що допоможуть нам не втрачати позитивний духовний ривок і, зрештою, можуть вплинути на наше свідчення про євангелію Ісуса Христа. Вони такі: (1) станьте на шлях завітів і залишайтеся на ньому; (2) знайдіть радість у щоденному покаянні; (3) більше дізнавайтеся про Бога і те, як Він діє; (4) прагніть чудес і сподівайтеся на них; і (5) покладіть край усім конфліктам у своєму особистому житті. Мої дорогі друзі, як і завжди, пророки завершують своє повчання обіцяннями: “Якщо ви будете працювати над цими цілями, я обіцяю, що ви зможете просуватися вперед шляхом завітів з сильнішим ривком, незважаючи на будь-які перепони у вашому житті. І я обіцяю, що ви матимете більше сили протистояти спокусі, більше миру в своєму розумі та свободу від страху, а також більшу єдність у своїх сім’ях”. Ці слова промовив Пророк.

Друзі, віра виявляється в дії, а дія підсилює і зміцнює наше свідчення. Якщо ми діємо з вірою, роблячи те, чого навчав наш любий пророк, наше свідчення про Спасителя та Його євангелію зміцнюватиметься, ми будемо сприяти тому, щоб “Христос проживав в нас”, і житимемо, “бувши вкорінені й збудовані на Ньому, та зміцнені в вірі, … збагачуючись у ній з подякою”. Крім того, ви будете з більшим ентузіазмом ставитися до євангелії, частіше відчувати вплив Святого Духа у своєму житті, станете більш духовно витривалими і захищеними від духовної апатії та ослаблення свідчення.

Люба, що би ти могла сказати про те, як допомогти людям, які втратили своє свідчення, повернутися на шлях завітів?

Сестра Розана Соарес: Так. Я вірю і завжди вірила, що найкращий спосіб допомогти близькій людині повернутися на шлях євангелії — це дуже сильно любити Бога і цю людину, і намагатися бути якомога кращим прикладом. Ви можете заохочувати таких людей прийти до пізнання Бога і відчути досконалу любов Спасителя, не судячи цих людей неправедно і не принижуючи їх. Чим сильніше ми любимо Бога і чим старанніше виконуємо Його заповіді, тим сильніше ми відчуваємо любов до людей і бажаємо, незалежно від того, де б вони не знаходилися на шляху учнівства, щоб вони мали євангельські благословення. Я вважаю, що люди мають відчувати, що їх дуже люблять, навіть якщо їхні рішення уводять їх зі шляху завітів.

Роздрукувати