Духовні вечори у 2024 році
Як зосередити наше життя на Ісусі Христі


Як зосередити наше життя на Ісусі Христі

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді

Неділя, 18 лютого 2024 р.

Старійшина Уліссес Соарес: Усі чудові запитання, які ми розглядали цього вечора, підводять нас до найважливішої теми, запропонованої вами для розгляду на цьому вечорі: “Як зосередити наше життя на Ісусі Христі”.

Будь ласка, відео.

БОЛІВІЯ, ЛА-ПАС — ЗАПИТАННЯ 3

Старійшина Соарес, я маю запитання. Як ми можемо в такому неспокійному світі розвинути більшу довіру до Спасителя і краще випромінювати світло Ісуса Христа?

МЕХІКО № 1 — ЗАПИТАННЯ 4

Старійшино Соарес, що я можу робити, щоб сила Божа більше виявлялася у моєму житті і, завдяки цьому, воно покращилось, і я міг допомагати іншим?

ФІЛІППІНИ, СЕБУ — ЗАПИТАННЯ 9

Старійшино Соарес, я хотіла би запитати, як ми можемо відрізнити перфекціонізм від того, про що казав Христос, закликаючи бути досконалими, як Він?

Старійшина Соарес: Щиро дякую вам за ваше праведне бажання наслідувати Спасителя, виражене в цих запитаннях. Ви маєте знати, що наш Спаситель Ісус Христос у наші дні стоїть під дверима. Його милосердні обійми розкриті, і Він готовий, прагне і здатний огорнути нас Своєю любов’ю. Він бажає, щоб ми стали схожими на Нього, щоб ми думали і діяли, як Він, бо Він знає, що це — шлях до тривалого миру і щастя. Тому Спаситель завжди запрошує нас наблизитися до Нього і в усьому наслідувати Його. Подумайте про це запрошення, записане в Писаннях:

“Звертайтеся до Мене в кожній думці; не вагайтеся, не бійтеся”. Якщо ми приймаємо це запрошення, Спаситель виконує Свої чудові обіцяння, зокрема про те, що ми будемо ходити в Його світлі та отримувати особисте скерування у своєму житті.

Щоб зосередити наше життя на Спасителі, нам потрібно, аби Його думки і бажання стали нашими думками і бажаннями. Щоб досягти цього, ми повинні прагнути дізнатися більше про Нього, завжди жити за Його євангелією і щодня докладати старанних зусиль, аби зосереджуватися на всьому, що є добрим.

Коли ми докладаємо зусиль, щоб стати схожими на Спасителя, нас може бентежити, що означає стати досконалими у Христі, та що означає перфекціонізм. Люба, що ти думаєш про це?

Сестра Розана Соарес: Так. Я хотіла би навести висловлювання старійшини Верна П. Стенфілла, сімдесятника, який навчав про це. Він сказав, що бути перфекціоністом — це не те саме, що вдосконалюватися у Христі. Бути перфекціоністом означає мати недосяжні, самонав’язані норми, за якими ми порівнюємо себе з іншими. Це викликає почуття провини й тривоги і може змусити нас хотіти віддалитися й ізолюватися.

Інша справа — вдосконалюватися у Христі. Це процес, з любов’ю скеровуваний Святим Духом, під час якого ми стаємо більше схожими на Спасителя. Ці норми встановлено добрим і всезнаючим Небесним Батьком і чітко визначено у завітах, які нас запрошено укласти. Приймаючи запрошення Спасителя прийти до Нього, ми невдовзі усвідомлюємо, що якщо ми докладаємо всіх зусиль, цього достатньо, і що благодаттю люблячого Спасителя буде покрито різницю у способи, які ми не можемо собі уявити.

Старійшина Соарес: Мої друзі, це, безсумнівно, поступовий процес, що триває усе життя, і щоб жити за цим зразком, потрібно дещо більше, ніж просто вірити. Але, якщо ми це робимо, то будемо відчувати радість і мир та мати духовне зростання, і буде можливим, щоб риси Спасителя стали частиною нашого характеру, а Його образ — відображався на наших обличчях.

Я був очевидцем того, як зосередження нашого життя на Спасителі дає сили для подолання труднощів, слабкостей і життєвого болю, які без Його допомоги та цілющої сили надзвичайно важко знести. У мене є подруга, яка зараз тяжко хворіє, і її прогноз невтішний. Така перспектива її не бентежить. Її єдине бажання — знати, чи була вона у житті сміливою і доблесною у своєму свідченні про Спасителя Ісуса Христа. Для мене очевидно, що вона зосередила своє життя на Спасителі й відчула, як Його розпростерті руки обіймають її, особливо в такий важкий час.

Президент Нельсон навчав: “Це вимагає свідомого й постійного зусилля сповнювати своє щоденне життя словами… [Спасителя], Його вченнями [та] Його істинами”. Ніщо так не запрошує Духа, як наше зосередження на Ісусі Христі.

Мої дорогі друзі, я думаю, що ми наближаємося до завершення нашої чудової зустрічі. Перш ніж я скажу заключні слова, я хотів би запросити наших дорогих брата і сестру Уебб, а після них — мою любу дружину, поділитися своїми короткими свідченнями. Поділитеся? Дякую.

Сестра Крісті Уебб: Брати і сестри, я люблю нашого Спасителя, Ісуса Христа. Усвідомлення Його досконалої любові до мене змінило моє життя. Він змінив мене. Я свідчу, що Він живий. Я свідчу, що Він любить кожного з нас. Я свідчу, що Він віддав Своє життя, щоб викупити нас. Його приклад смирення, послуху та любові щоденно надихає мене. Він вчить мене, як довіряти і служити моєму Небесному Батькові. Він — моє світло, моя сила і моя надія. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Брат Чед Х Уебб: Можливість бути сьогодні з вами, а також зі старійшиною і сестрою Соарес, є для нас великим привілеєм. Я хотів би додати своє свідчення про те, що старійшина Соарес є покликаним апостолом Господа Ісуса Христа. Я також знаю, що Президент Нельсон є пророком Господа на землі в наш час. Я також свідчу, що Небесний Батько любить вас. Він має досконалий план щастя, щоб спасти і піднести Своїх дітей. Ісус Христос є центральною фігурою у цьому досконалому плані, а також Спасителем і Викупителем світу. Він — наш досконалий Взірець. Він — живий Христос. Він — Бог визволення. Ми можемо всім серцем довіряти Йому. Я дуже вдячний за те, що я є членом Його Церкви, і за всі благословення, які ми маємо завдяки Його відновленій євангелії. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Сестра Соарес: Мої дорогі друзі, я дуже вдячна за те, що Бог впливає на всі аспекти нашого життя. Він знає, чого ми потребуємо, і має відповіді на наші запитання. Усе, що вам треба зробити — це запитати! Якщо ми виявляємо терпіння і вдячність, і виявляємо свою віру в Нього у щирій молитві, Він завжди поруч, готовий допомогти нам. Він ніколи нас не залишить. Навіть, якщо ми не відчуваємо, що Він поруч, Він завжди поруч.

І для мене найбільш обнадійливим є знання, що у нас є Спаситель, Який направляє Свою Церкву на землі через Президента Нельсона і Своїх пророків, провидців і одкровителів. В ім’я нашого Спасителя Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати