2022
Виберіть дозволити Богу бути понад усе
Серпень 2022


“Виберіть дозволити Богу бути понад усе”, Заради зміцнення молоді, серп. 2022.

Виберіть дозволити Богу бути понад усе

Три дії, вибравши які, ви запросите більше сили Бога у ваше життя.

Зображення
молодий чоловік

Ілюстрації Адама Хоулінга

Під час нашої подорожі земним життям Господь запрошує нас прийняти Його, як нашого Провідника. Він любить нас більше і знає нас краще, ніж ми любимо чи знаємо себе. Він дає нам Писання, пророків, молитву, дар Святого Духа та інші способи отримати Його скерування.

Довіряйте Йому. Дозвольте Йому скеровувати вас на шляху (див. Приповісті 3:5–6). Якщо ви робите це, ви дозволяєте Богу бути понад усе у вашому житті. Саме це заохочує нас робити Президент Рассел М. Нельсон (див. “Хай Бог буде понад усе”, жовтнева генеральна конференція 2020 року [Ensign або Ліягона, лист. 2020, сс. 92–95]).

Ось три дії, вибравши які, ви дозволите Богу бути понад усе у вашому житті.

1. Виберіть вірити

Віра—це вибір. Віра включає ваше бажання і готовність діяти. Коли ви вибираєте віру, ви дивитеся на все і живете по-іншому—у Божий спосіб.

Відчуйте, як зростають і поглиблюються ваші щастя і радість, коли ви вибираєте вірити і жити з вірою у Божий шлях завітів.

Коли ви будете навчатися і молитися, щоб приймати найкращі рішення, ви будете часто отримувати скерування, захист або бачити шляхи вперед, про які навіть не думали або яких не очікували.

Господь відкриє для вас чудові можливості. Одкровення від Святого Духа відчуваються у вашому розумі і серці. Їх часто описують як теплі і приємні почуття. Вони підказують вам робити лише те, що є хорошим і правильним.

Будь ласка, не думайте, що інші люди мають духовні переживання, а ви—ні. Будь ласка, будьте терплячі з Богом і самі з собою. Духовні враження приходять рядок за рядком, випадок за випадком.

Щотижня, укладаючи і поновлюючи завіти через обряд причастя, будь ласка, згадуйте Ісуса Христа й розмірковуйте про Нього. Згадуйте із вдячністю ваші зусилля служити Богу і людям навколо вас. Коли ви виявляєте віру і докладете зусилля, я обіцяю, що ваше бажання і вибір вірити, благословлятиме вас і тих, кого ви любите, усе ваше життя.

Якщо ви вирішите вірити, ви зробите важливий крок для того, щоб дозволити Богу бути понад усе у вашому житті.

2. Виберіть бути хорошими

Зображення
молодь з драбиною

Ми відчуваємо радість, коли робимо правильний вибір.

Іноді вам потрібна сміливість, аби підтримати ваших друзів. В інші часи вам потрібна сміливість трохи відійти вбік—не судити їх і не почуватися кращими за них, але зробити правильний вибір, зробивши щось інакше.

Будь ласка, запам’ятайте: справжні друзі не просять нас дивитися, робити, їсти, пити або використовувати те, що зашкодить нам чи іншим. Найкращі друзі допомагають одне одному ставати якомога кращими.

Будьте справжнім другом і ви знайдете або розвинете справжню дружбу. Будьте справжнім, гідним довіри другом, який допомагає оточуючим любити Господа і жити за Його відновленою євангелією. У вас може бути мало чи багато справжніх друзів, але через кілька років ви з ними буде радіти, що ви є сильними разом в євангелії.

Дозвольте мені поділитися дечим, що я зрозумів про вибір друзів. Звертайте увагу на те, з чого вони сміються. Те, з чого ми сміємося, багато що про нас пояснює.

Шукайте тих, хто сміється з кимось, а не сміється над кимось; хто залучає інших і збільшує коло своїх друзів, а не звужує його; хто є добрим і не цькує інших і не глузує з інших особисто чи онлайн, особливо з людей з фізичними чи розумовими вадами, або тими, хто є новоприбулими, або з інших країн чи іншого походження.

Будьте легкими у спілкуванні, але не будьте легковажними. Бути легкими у спілкуванні означає бути веселими, мати хороше почуття гумору—використовувати багато гумору. На противагу цьому, легковажні можуть жартувати над священним, використовувати погану мову або робити щось ризиковане, що подобається світу.

Як навчено в Ученні і Завітах 88:40, подібне припадає до подібного. Будьте таким другом, якого ви самі хочете мати. Шукайте друзів, які допоможуть вам стати тими, ким ви дійсно хочете стати.

Вибір бути хорошими і дозволити Богу бути понад усе у вашому житті включає необхідність змінюватися і наближатися до Бога навіть тоді, коли ми робимо помилки, що трапляється з усіма нами. Якщо у вас є почуття провини або недостатньої гідності, будь ласка, дозвольте вашому єпископу, провідникам та іншим, хто вас любить, допомогти. Нехай Бог і наша громада святих підтримує і заохочує вас, якщо у вас є труднощі і непевність. Завжди, завжди Бог стоїть біля вас, з вами. Навіть якщо ви заблукали, Він кличе вас, готовий прийняти вас назад. З Богом немає точки неповернення.

Ми дозволяємо Богу бути понад усе, якщо вибираємо бути хорошими.

3. Виберіть “вгамуватися”

Зображення
молода дівчина із пташкою

Небесний Батько з любов’ю каже: “Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я” (Псалми 45(46):11).

Необхідно докласти свідомих зусиль, аби уповільнитися та “вгамуватися”. Необхідна духовна відкритість і смирення, щоб “зна[ти], що Бог [є Богом]”. Іноді, якщо ми менше приділяємо уваги тим речам, які мають менше значення, це допомагає нам знайти те, що має найбільше значення.

Навчіться бачити руку Бога у Його творіннях.

Шукайте добро і сенс у божественних стосунках: доброті, служінні, радості і веселощах.

Іноді, будь ласка, вповільніться, розслабтеся і поєднайтеся духовно з небесами й оточуючими.

Будь ласка, “Вгамуйтесь та знайте, що [Він є Бог]”. Нехай Бог буде понад усе у вашому житті.

Він прагне благословити нас

Господь добрий і милосердний. Якщо ми докладаємо найкращих зусиль, Він дає нам спроможність робити більше, ніж ми могли б у іншому випадку.

Господь збільшує кількість хлібів і рибин (див. Maтвій 6; 14). Подібним чином, Він звеличує те, що ми пропонуємо, і робить це більшим, ніж ми можемо уявити.

Небесний Батько любить вас і хоче лише того, що для вас найкраще. Дозвольте Йому бути вашим Провідником на вашому життєвому шляху. Коли ви дозволяєте Богу бути понад усе у вашому житті, ви дозволяєте Йому збільшувати благословення, які Він хоче вам дати. Це приносить тривалу радість і Йому, і вам.

Роздрукувати