2022
Світильник для наших ніг
Серпень 2022


“Світильник для наших ніг”, Заради зміцнення молоді, серп. 2022.

Явища з Писань

“За Мною йдіть”

Псалми

Світильник для наших ніг

Звичний для давніх ізраїльтян предмет може дещо пояснити нам про те, як нас скеровує Господь.

Зображення
каганець з оливою

Факти

У старозавітні часи люди використовували каганці з оливою, щоб носити з собою світло у темряві. Більшість цих каганців мала три основні елементи:

  • 1. Глиняну ємність, в яку наливали оливкову олію, зазвичай маленьку, щоб помістилася у долоні людини

  • 2. Льняний гніт, який запалювали після того, як він вбирав олію

  • 3. Носик або насадку, щоб тримати гніт

Прості каганці з оливою, в яких горів лише один гніт, освітлювали територію радіусом десь в один метр. Якщо ними освітлювали шлях, світла вистачало лише, щоб бачити на один крок вперед і обережно просуватися у темряві.

Чого ми можемо навчитися

Зображення
Ісус Христос тримає каганець з оливою

Використовується з дозволу. О Ясне Світло!, художник Саймон Дьюї. Надано сайтом altusfineart.com © 2022.

Слово Господа може освітлювати наш шлях крізь темряву і плутанину, яка оточує нас у світі.

Господь попросив нас не ховати наше світло, але носити з собою світло євангелії, щоб інші могли його бачити (див. Maтвій 5:14–16).

Це залежить від нас—забезпечити, щоб у наших каганцях було достатньо оливи (див. Maтвій 25:1–13). Ми робимо це, коли молимося, вивчаємо Писання, служимо, йдемо за пророком і робимо інші вчинки віри і відданості (див. Spencer W. Kimball, Faith Precedes the Miracle [1972], 256).

Якщо ми виявляємо віру, Господь іноді освітлює наш шлях достатньо лише для ще одного кроку (див. Boyd K. Packer, “The Candle of the Lord”, Ensign, Jan. 1983, 54).

Роздрукувати