2023
Підготовка до служіння на місії
Березень 2023


“Підготовка до служіння на місії”, Заради зміцнення молоді, бер. 2023.

Підготовка до служіння на місії

Як зрозуміти, чи готові ви служити на місії?

Зображення
місіонери

Президент Рассел М. Нельсон нагадав нам про важливість місіонерської роботи і заохочував молодих чоловіків і жінок готуватися до служіння1. Служіння в якості місіонера повного дня вимагає зусиль так само, як і те, щоб стати ним!

Підготовка до місії може іноді здаватися приголомшуючою, оскільки здається, що треба робити так багато всього:

“Мені треба відкладати кошти”.

“Мені слід вивчати путівник Проповідуйте Мою євангелію”.

“Як мені самотужки готувати їжу чи прати”?

“Мені потрібно зустрітися з єпископом”.

“Чи достатньо я впевнений/а, щоб ділитися євангелією?”

Ці думки і занепокоєння важливі. Але найкраще зосереджуватися на справжній меті вашого служіння.

Ваші причини

Корисно запитати себе: “Чому я хочу служити на місії?”

Можливо, ви відчуваєте, що це ваш обов’язок. Можливо, вам буде радісно жити у новому місці чи вивчати нову мову. Можливо, ви хочете ділитися вашим свідченням про Спокуту Ісуса Христа або вченням про вічні сім’ї. Або ви, як сказав Президент Нельсон, вірите, що “кожна людина заслуговує на можливість дізнатися про відновлену євангелію Ісуса Христа”2.

Одні причини служіння на місії кращі за інші, і є більше ніж одна хороша причина поїхати. Ваші причини мають, зрештою, зосереджуватися на вашій любові до Господа та Його відновленої євангелії. Обміркуйте ваші причини, і чи допоможуть вони вам служити Господу “всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою” (Учення і Завіти 4:2). І якщо у вас немає бажання, ви можете молитися Небесному Батькові, щоб Він допоміг вам здобути його.

Зображення
сестра-місіонерка служить

Ваше свідчення

“Чи є у мене свідчення про євангелію Ісуса Христа? І чи дійсно я вірю, що Він покликав мене служити?”

Мета місіонера—це запрошувати інших приходити до Христа. Якщо ви запрошуєте людей дізнаватися про Ісуса Христа і Його євангелію, важливо мати ваше власне свідчення.

Ваше свідчення може не бути досконалим; завжди буде можливість його зміцнити. Що дійсно має значення—це фундамент: Ісус Христос. Ви можете пізнати Його самі, якщо будете вивчати Його слова в Писаннях, молитися Небесному Батькові в Його ім’я і намагатися жити так, як Він.

Бути хорошим місіонером не означає, що ви завжди зможете чудово розмовляти з людьми або вивчите напам’ять кожен вірш з Писань (хоча завжди можна працювати над покращенням ваших навичок). Якщо ви довіряєте Господу, вірите у Нього і готові виконувати Його роботу, Він звеличить ваші зусилля і допоможе вам стати ефективними місіонерами.

Зображення
сестри-місіонерки

Ваш храмовий ендаумент

“Чи я готовий/а увійти до храму?”

Перед вашим служінням на місії ви, вірогідно, отримаєте ваш ендаумент у храмі, якщо ще не отримали його.

Храмові благословення—це “фундаментальний аспект підготовки до покликання трудитися, яким часто нехтують”. А “особиста гідність є єдиною, найважливішою вимогою для отримання благословень храму”3. Коли ви будете готуватися до входження у храм, будете гідними цього й укладете з Богом священні завіти, ви також підготуєтеся стати місіонером чи місіонеркою для Нього (див. Учення і Завіти 105:33; 109:22).

Згодом ви можете пройти уроки з підготовки до відвідування храму. Але до цього ви також можете готуватися і навчатися самостійно. Президент Нельсон порекомендував певні уривки з Писань і євангельські теми, які ви можете вивчати, щоб дізнатися більше про храм4. Ви можете також дізнатися більше на сайті temples.ChurchofJesusChrist.org.

Зображення
місіонер служіння за комп’ютером

Гідні і готові

Знову ж, є багато аспектів підготовки до місії. Так, вам слід відкладати кошти, підтримувати себе у хорошій фізичній формі і здобувати такі базові навички, як ремонт одягу або вміння куховарити. Ви все ще можете мати такі цілі.

Але не дозволяйте деталям приголомшувати вас. Найважливіша підготовка, яку ви можете здійснити—це та, яка дозволить вам бути гідним та ефективним знаряддям у руках Господа.

Якщо ви почуваєтеся недостатньо гідними або відчуваєте напруження чи невпевненість щодо служіння, це природно. Лише пам’ятайте, що Господь хоче, щоб ви були успішними! Якщо ви будете довіряти Йому і діяти за підказками Духа, Він допоможе вам підготуватися стати найкращими місіонерами, якими ви лише можете бути.

Роздрукувати