2023
Діліться тим, що ви любите
Липень 2023


“Діліться тим, що ви любите”, Заради зміцнення молоді, лип. 2023.

Діліться тим, що ви любите

Ваша любов до євангелії, до людей і до Господа дає вам сили ділитися євангелією.

Зображення
Ісус Христос, оригамі, смартфон, голка і нитка, міст, Книга Мормона

Заради цієї мети, художник Йонгсунг Кім, Havenlight.com

Вперше я відвідав річку Ріббл біля Престона, Англія, коли в юності служив місіонером у Британській місії. Там апостол і місіонер, Гебер Ч. Кімбол, охристив перших навернених до відновленої Церкви Ісуса Христа за межами Північної Америки у липні 1837 року.

Коли я стояв на мосту, дивлячись на річку і обмірковуючи, що там відбулося, я отримав всепоглинаюче свідчення про Ісуса Христа і Його відновлену євангелію.

Моя місія була чудовою і визначальною для мого подальшого життя. Сьогодні я часто згадую про те, яка це для мене радість — таку велику частину свого життя присвятити тому, аби ділитися євангелією Ісуса Христа. Я не можу уявити нічого важливішого.

Необхідність поширювати євангелію

Уявіть, що ви були учнем Ісуса Христа під час Його воскресіння. Як чудово було би бачити Його і чути Його послання!

Переконливе послання воскреслого Господа було запрошенням і наказом ділитися Його євангелією. Він сказав: “Тож ідіть, і навчіть всі народи” (Матвій 28:19), та “Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!” (Марк 16:15).

Президент Рассел М. Нельсон проголосив: “Ще ніколи не було такої нагальної потреби в євангелії Ісуса Христа, як сьогодні. … Ми маємо священний обов’язок ділитися силою і миром, які дає Ісус Христос, з усіма, хто слухатиме і зробить так, щоб Бог був понад усе у їхньому житті”1.

Ви потрібні Господу зараз

Ви живете в унікальні і поворотні часи — під час останнього розподілу перед Другим пришестям Ісуса Христа. Пророк Джозеф Сміт пророкував, що перш ніж Господь прийде знову, “істина Божа просуватиметься сміливо, благородно і незалежно, доки не проникне на кожний континент, відвідає кожний край, пронесеться кожною країною і зазвучить у кожному вусі, доки цілі Бога не буде досягнуто і Великий Єгова не скаже, що роботу виконано”2.

Хто допоможе здійснити це? Ви!

Вам не потрібно бути місіонером повного дня, щоб ділитися євангелією. Ви потрібні Господу зараз, щоб способом вашого життя і складовою вашої особистості стало словом і ділом поширювати Його євангелію, яка несе радість і має вічну цінність.

Зосередьтеся на любові

Найважливіша причина, з якої ми ділимося євангелією, — про це попросив нас Господь. Іноді це може бути важко, але я обіцяю, що якщо ви зосередитеся на Господі Ісусі Христі і на тому, як сильно ви Його любите і як сильно Він любить вас, ви отримаєте скерування у ваших зусиллях.

Зображення
збільшувальне скло, крізь яке видно зображення Ісуса Христа

Він воскрес, художник Ґреґ Олсен

Ваша любов до євангелії, до інших, і, що найважливіше, ваша любов до Господа, дасть вам сили прийняти Його божественне запрошення ділитися Його євангелією.

Любіть євангелію

Господь сказав: “Учись від Мене” (Учення і Завіти 19:23; Maтвій 11:29). Чим більше ви вивчаєте євангелію і дізнаєтеся про Ісуса Христа та Його священну місію як Спасителя і Викупителя, тим більше зростає ваша любов до євангелії.

Ви ділитеся вашою любов’ю до євангелії, коли живете за нею. Апостол Павло навчав: “Будь зразком для вірних у слові, у житті, у любові, у дусі, у вірі, у чистості!” (1 Tимофію 4:12). Часто люди стають сприйнятливими до євангелії, якщо мали позитивний досвід з членами Церкви. Будь ласка, не приховуйте свою духовність. “Отак ваше світло нехай світить” (Maтвій 5:16) і демонструйте іншим, що євангелія є важливою складовою того, хто ви є, і що ви робите.

Любіть інших людей

Подумайте про своїх друзів. Чи ділитеся ви з ними улюбленими фільмами, музикою та їжею? Чи ділитеся вашими талантами та хобі? Можливо, ви запитували себе, чи позитивно вони сприймуть євангелію, якщо ви з ними поділитеся нею. Ви ніколи не дізнаєтеся, якщо не спробуєте. Президент Нельсон навчав: “Кожна людина заслуговує на можливість дізнатися про відновлену євангелію Ісуса Христа”3.

З любов’ю спілкуйтеся з друзями, членами сім’ї, сусідами, однокласниками та іншими, пам’ятаючи, що вони є вашими братами і сестрами й улюбленими дітьми вашого Батька на Небесах, і вам буде легше ділитися з ними євангелією.

Любіть Господа

Ми, як члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, маємо послання для світу, що Ісус Христос живе! Він уможливив для кожного з нас отримання спасіння і піднесення.

Ви відчуєте любов Господа до вас, якщо будете міркувати про все, що Він зробив для вас. Ваша душа сповниться любов’ю до Нього, і ви побачите, що не можете не ділитися чудовими істинами, які від Нього отримали.

Великою буде ваша радість

Мій духовно надихаючий досвід на мосту над річкою Ріббл, отриманий, коли я був молодим місіонером, дав мені вічну радість, обіцяну тим, хто ділиться євангелією (див. Учення і Завіти 18:15).

Як апостол Господа Ісуса Христа я навіть більше переконаний сьогодні, що ділитися євангелією радісно і це є глибоким виявом нашої любові до відновленої євангелії, до дітей Бога і до Господа.

Зображення
Квентін Л. Кук з молоддю

Старійшина Кук спілкується з молоддю, евакуйованою з місцевості поблизу вулкану Таал у Батангасі, Філіппіни, 15 січня 2020 року.

Я свідчу, що якщо ви приймете запрошення Господа і будете ділитися тим, що любите, ви допоможете Йому розбудовувати Його Церкву і готувати світ до Його повернення, коли “Він правитиме як Цар над царями і … Господь над панами”4 . Я молюся, щоб ви йшли за Ним і ділилися Його євангелією усе ваше життя.

Роздрукувати