2023
11 дуже коротких історій про те, як ділилися євангелією
Липень 2023


“11 дуже коротких історій про те, як ділилися євангелією”, Заради зміцнення молоді, лип. 2023

11 дуже коротких історій про те, як ділилися євангелією

І як ви можете ділитися нею також!

Зображення
молода жінка; діти моляться

Покажіть, як євангелія може допомогти

Одного дня на уроці я сиділа біля свого друга. Ми готувалися до екзамену, і він сказав мені, що дуже нервується. Я відчула, що мені потрібно навчити його молитися. Потім ми удвох схилили голови і мовчки помолилися про допомогу на екзамені. Я вдячна за те, що молитва могла допомогти заспокоїти нерви мого друга.

Ебігейл, Уругвай

Зображення
молодий чоловік; молодь відвідує літню жінку

Служіть нужденним

У нашому приході була літня жінка, яка не могла особисто відвідувати причасні збори через проблеми зі здоров’ям. Ми з татом запитали єпископа, чи могли б ми щотижня давати їй причастя вдома. Її чоловік, який був малоактивним, теж почав приймати причастя. Збирати Ізраїль означає запрошувати людей наближатися до Ісуса Христа. Служіння є великою складовою цього.

Шіон, шт. Юта, США

Зображення
молоді чоловіки; діти граються

Запрошуйте на заходи

Я їхав на велосипеді повз церкву, коли побачив, що там танцює багато людей. Я погукав молодого чоловіка (якого звали Корадж) і запитав його, що вони робили. Він сказав, що вони ходили на уроки, які називаються семінарія. Він сказав мені, що у церкві планувався захід і запитав, чи поїду я з ним. Корадж, як мій друг, дуже змінив моє життя, допомагаючи дізнатись про євангелію.

Девід, Гана

Зображення
юнак; молодь піднімається сходами

Будьте прикладом

Я багато чого навчився, дивлячись на мого старшого брата. Мені подобаються відеоігри і футбол, і, якщо чесно, я б займався лише ними, якби не він. Йому все це теж подобається, і часто ми граємо разом, але він завжди знаходить час на зростання і покращення. Я ніколи не забуду, як мені запропонували у школі прийняти наркотики. Я відразу ж згадав свого брата і знав, який вибір зробив би він; а оскільки я хочу бути схожим на нього, я зробив правильний вибір і відмовився.

Еміліо, шт. Теннессі, США

Зображення
молода жінка; дівчата обнімаються

Допомагайте іншим відчувати любов Христа

Під час конференції ЗЗМ я почувалася дуже самотньою. Я щодня молилася, сподіваючись відчути Дух і любов Ісуса Христа. Після одного з виступів молода жінка, яку я не дуже добре знала, підійшла до мене й обняла. Я відчула в її обіймах любов Христа, наче Він казав мені, що любить мене.

Наталі, Чилі

Зображення
молода жінка; дівчата з телефонами

Дійте за спонуканнями

Одного дня я отримала духовне спонукання — запросити найкращу шкільну подругу на духовний вечір. Я хотіла проігнорувати цю підказку, але зрештою послала їй текстове повідомлення за день до заходу. Коли ми разом сиділи на духовному вечорі, я нервувалася. Але коли збори закінчилися, на її обличчі сяяла велика усмішка. Це нагадало мені про те, що Бог знає Своїх дітей краще ніж я, і що мені слід завжди діяти за спонуканнями ділитися євангелією Ісуса Христа.

Еліза, шт. Міннесота, США

Зображення
юнак; молодь у парку

Моліться про те, що сказати

Ми з сестрою — єдині члени Церкви в нашій школі. Люди помічають, що ми відрізняємось і завжди ставлять запитання. Спочатку я соромився говорити з ними, але я помолився, щоб отримати змогу сказати правильні речі, і вони слухали і поважали мій вибір.

Рубен, Норвегія

Зображення
молода жінка; дівчина з гаджетом

Діліться євангельськими істинами онлайн

Працюючи над своєю ціллю, я проглянула посібник За Мною йдіть і знайшла уривки з Писань і цитати, якими могла поділитися в соціальних медіа. Я отримала від кількох людей коментарі, де вони казали, що відчули Духа завдяки моїм дописам. Якщо ми будемо ділитися євангелією, це може допомогти людям у способи, яких у певний момент ми не можемо уявити.

Ракель, Бразилія

Зображення
молода жінка; діти у школі

Станьте творчими

На одному з уроків у школі ми читали книгу, в якій критикувалася Церква. Я знала, що маю висловитися про істини відновленої євангелії. Тому я підняла руку. Учитель викликав мене, але я не знала що сказати. Чомусь я почала співати пісні про Уложення віри. На мій подив, у кімнаті запанувало глибоке благоговіння. Після цього багато що стало зрозуміло і мій учитель та однокласники поставилися до обговорення і до мене з більшою повагою.

Монік, шт. Массачусетс, США

Зображення
молода жінка; сім’я вдома

Будьте світлом

Коли мені було 15 років, я вирішила, що почну шукати церкву, в яку буду ходити. Через кілька днів я подружилася у школі з дівчиною, яка, здавалося, випромінювала світло. Через кілька тижнів вона запросила мене до себе додому. Коли я туди прийшла, її сім’я запросила мене приєднатися до домашнього вечора. Я зацікавилася Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів в основному завдяки тому, що бачила, якою щасливою була сім’я моєї подруги того вечора.

Мак-Кейлі, шт. Колорадо, США

Зображення
молодий чоловік; молоді чоловіки розмовляють

Діліться, мотивуючись любов’ю

Моя двоюрідна сестра запросила мене зустрітися з місіонерами, мабуть тому, що хотіла, аби я насолодився благословеннями, які вона мала у той час. Я відчув, що ця моя сестра і мій друг Енох люблять мене і хочуть для мене чогось хорошого. Через це мені було дуже приємно відвідувати церкву.

Eрік, Гана

Роздрукувати