2023
Як мені реагувати, якщо хтось каже, що наука доводить неістинність чогось, у що ми віримо?
Липень 2023


“Як мені реагувати, якщо хтось каже, що наука доводить неістинність чогось, у що ми віримо?”, Заради зміцнення молоді, лип. 2023.

По суті

Як мені реагувати, якщо хтось каже, що наука доводить неістинність чогось, у що ми віримо?

Зображення
обладнання для наукових досліджень

Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Бог — джерело всієї істини. Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів має всю істину, яку Бог передає Своїм дітям, — як засвоєну в наукових лабораторіях, так і отриману через пряме одкровення від Нього” (“Що є істиною?”, жовтнева генеральна конференція 2022 р. [Ліягона, лист. 2022, с. 30]).

Якщо люди кажуть, що наука суперечить євангельській істині, ось про що слід пам’ятати:

Вам потрібно розглянути факти. Дізнайтеся, що насправді стверджує наука (і чого не стверджує), а також, що стверджує відновлена євангелія Ісуса Христа (і чого не стверджує). Зробіть пріоритетом вивчення Писань і слів пророків.

Духовне знання реальне. Наука є методом дослідження істин про фізичний світ. Але є деякі істини, які Бог дає нам лише через одкровення. Ви можете вірити, що Святий Дух “каже про речі, як вони дійсно є” (Кн. Якова 4:13).

Віра вимагає терпіння. Наукове знання час від часу переглядається. Іноді нам потрібно лише почекати, поки наука не наздожене відкриту через одкровення вічну істину. Ми можемо триматися більш важливих духовних істин, поки з’ясовуються деталі.

Роздрукувати