2023
Станьте відповіддю на чиюсь молитву
Липень 2023


“Станьте відповіддю на чиюсь молитву”, Заради зміцнення молоді, лип. 2023.

За Мною йдіть

Дії 3

Станьте відповіддю на чиюсь молитву

Якщо ми діємо за спонуканнями, це допомагає нам покращувати чиєсь життя.

Зображення
Петро та Іван зцілюють чоловіка біля храму

Що я маю, даю тобі, художник Уолтер Рейн

Петро та Іван зцілюють чоловіка біля храму

Вам може здаватися, що ви не можете багато чого дати. Але у вас є ваша віра в Ісуса Христа. І вашої віри в Нього достатньо, аби здійснити певні дивовижні речі.

Незабаром після смерті і воскресіння Ісуса Христа Петро та Іван пішли до храму, біля якого сидів чоловік, що не міг ходити. Той попросив у них милостиню.

Петро сказав чоловікові: “Срібла й золота в мене нема, але що я маю, даю тобі: У Ім’я Ісуса Христа Назарянина — устань та й ходи!” (Див. Дії 3:6; курсив додано).

Петро підняв чоловіка на ноги. Вперше у своєму житті чоловік зміг стояти. Він пішов і навіть підстрибнув від радості. Віра Петра в Христа дала йому сміливість зцілити чоловіка силою священства.

Але давайте будемо відвертими. Найвірогідніше, ви не будете весь час зцілювати фізичні вади усіх людей. Але ваша віра може допомагати іншими способами. Як і Петро, ви можете давати те, що маєте.

Зображення
молоді чоловіки

Фотографія від Getty Images

Змінювати життя

Чи молилися ви колись про те, аби не відчувати самотності? Чи щоб хтось став вашим другом?

Чи було таке, що у той момент хтось підійшов, зателефонував чи прислав вам текстове повідомлення? Вони могли діяти за підказкою Духа і намагалися стати кращими, так як і ви. Усе, що вони робили, — це з вірою використали трохи свого часу, трохи своєї сміливості і часточку своєї доброти — інакше кажучи, все, що у них було. Ви також можете дозволити вашій вірі підштовхувати вас діяти за спонуканнями.

Старійшина Рональд А. Разбанд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Ми маємо священний обов’язок навчитися розпізнавати … вплив [Святого Духа] у нашому житті і реагувати на нього”1.

Ви не завжди помічаєте, коли або якщо ви якось вплинули на чийсь день, тому може бути важко побачити мету у тому, щоб діяти за спонуканнями.

Але, якщо ви будете служити — робити те, що можете — це дасть вам радість і відчуття, що ви чогось досягли, навіть якщо ви не завжди бачитимете кінцевий результат. Якщо ви будете дослухатися до підказок, Святий Дух допоможе вам навчитися служити іншим, навіть якщо ви будете дуже зайняті. Старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Бог майже завжди відповідає на молитви за допомогою інших людей. Тому я молюсь, щоб Він використав нас. Я молюсь, щоб ми були відповіддю на молитви інших людей”2.

Радість для всіх

Чинячи добро, ви можете бути відповіддю на молитви інших людей і знайти радість у цьому процесі — й у вічностях. Старійшина Разбанд навчав: “Радість приходить як відчуття спокою серед труднощів або страждань. Вона дає втіху й мужність, розкриває істини євангелії та розширює нашу любов до Господа й усіх дітей Божих”3 . Іншими словами, ви також стаєте більш подібними до Христа.

Просто вділіть те, що можете, починаючи з невеликої кількості часу і слухняності.

Іноді, звичайно ж, ви є тими, хто потребує трохи допомоги. У таких випадках люблячий Небесний Батько також посилає спонукання комусь іншому. Ті люди можуть знайти радість, стаючи відповіддю на ваші молитви, так само, як і ви можете стати відповіддю на їхні. Це означає, що існують мільярди можливих відповідей, і наступна може йти вулицею, і вже готова сказати “привіт”.

Роздрукувати