Man bør aldrig give op, selv når man falder. Tro mig.

Billede
løber krydser målstregen

Foto fra USA Track and Field, udendørsmesterskaberne d. 8. juli 2023

I 2022 løb jeg 3.000 meters forhindringsløb i de amerikanske mesterskaber. Løbet består på 7,5 omgange, og der er fem forhindringer pr. omgang, fire bomme, som man skal springe over, samt en vandgrav.

Jeg var to omgange inde i løbet, da løberen foran mig snublede, og jeg var lige ved at støde ind i ham. Han kom over bommen, men det gjorde jeg ikke – jeg faldt.

Jeg kom langsomt op igen, fordi jeg følte mig lidt tømt for luft. Jeg tænkte: »Giver jeg op og går væk fra banen?« Men jeg havde forberedt mig. Jeg havde på forhånd besluttet mig for, at jeg ville fortsætte, hvis jeg faldt, så jeg begyndte at løbe igen. Jeg ville stadig gerne give alt, hvad jeg havde, selvom jeg ikke vandt.

Det tog mig to omgange, før jeg indhentede den bagerste løber i den forreste gruppe. Snart var der tre omgange tilbage, og så to omgange. Jeg begyndte at tænke, at jeg måske kunne nå de tre forreste. Men jeg var ret træt, da jeg overhalede to løbere med en halv omgang tilbage. Jeg var på fjerdepladsen, men så fik jeg et rigtig godt sidste spring over vandgraven. Og jeg tænkte: »Årh mand, jeg kan måske vinde løbet.«

Da jeg løb de sidste 50 meter, gik det op for mig, at jeg ville vinde. Det var meget surrealistisk. Jeg tænkte: »Wow, vinder jeg virkelig?« Og det gjorde jeg. Jeg vandt løbet efter at være faldet.

Senere indså jeg, at der er noget, vi kan lære af det, der skete.

1. Vær tålmodige med jer selv

Da jeg faldt, ønskede jeg at indhente det tabte så hurtigt som muligt. Men jeg måtte sætte mit eget tempo, så jeg ikke brændte ud. Der står i et skriftsted: »Lad … os … holde ud i det løb, der ligger foran os« (Hebr 12:1). I livet behøver man ikke at få succes med det samme. Nogle gange tager det tid.

2. Bliv ved

Det er normalt at få lyst til at give op nogle gange. Da jeg faldt, troede jeg ikke, at jeg kunne vinde, men jeg besluttede mig for at blive ved. Der er altid håb, når man falder – man skal bare rejse sig op og prøve igen. Frelseren vil hjælpe jer igennem de udfordringer, I har. Hold fast i det, I ved er sandt, og ræk ud og bed andre om hjælp. Tingene vil i sidste ende blive bedre.

3. Stol på Jesus Kristus

Det var ikke givet, jeg kunne vinde løbet, efter jeg faldt. Men når vi falder i forhold til evangeliet, når vi begår fejl eller synder, kan vi altid komme til Kristus, oprigtigt omvende os og blive tilgivet. Han vil hjælpe os op igen. Vi har et stort potentiale – potentialet til at blive bedre, til at gøre det bedre. Hvis vi bliver ved med at omvende os og forsøger at følge Frelseren, så lover han, at selv om vi falder igen og igen kan vi vinde livets løb.