2011
Я перевірив обіцяння Моронія
Жовтень 2011 р.


Я перевірив обіцяння Моронія

Франческо Ферраресі, Ломбардія, Італія

Якось я відвідав одного свого друга і у нього вдома познайомився з двома добре одягненими молодими чоловіками, які представилися як місіонери Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Мені здалося дивним, що вони приїхали аж до Італії, аби навертати людей, які й так вірили у Спасителя.

Згодом я запросив їх завітати до мене додому. “Якщо бажаєте, ми можемо зустрітися на умовах культурного обміну,—сказав я.—Але не думайте, що я збираюся змінити релігію”.

Коли ми зустрілися наступного вечора, місіонери говорили про Книгу Мормона. Я подумав, що це дивно, що я ніколи раніше про неї не чув. Я запросив їх прийти знову, але після другої зустрічі моя дружина Анна-Марія вирішила, що вони божевільні, і почала йти з дому під час наших бесід. Місіонери теж здавалися мені трохи дивними, але мені було цікаво дізнатися, що вони можуть сказати, і я продовжував зустрічатися з ними.

Якось увечері, коли Анна-Марія повернулася додому, вона почула, як ми говорили про вічний шлюб. Це надзвичайно зацікавило її, і ми вирішили, що знову почнемо слухати бесіди разом. Вона добре знала Писання і завжди мала довгий список запитань. На деякі старійшини відповідали одразу, а інші їм треба було опрацювати вдома. Кожного тижня вони незмінно поверталися з відповідями і кожного тижня у Анни-Марії був новий список запитань.

Невдовзі після того, як ми закінчили слухати бесіди, Анна-Марія здивувала мене тим, що запитала дозволу бути охрищеною. Я сказав, що нічого не маю проти, якщо вона була дійсно навернена. Я прийшов на її хрищення 5 березня 1995 року і насолодився прекрасним почуттям, яке мав протягом служби.

Я продовжував багато читати про Церкву, а місіонери продовжували заохочувати мене. Зрештою я вирішив перевірити обіцяння Моронія (див. Мороній 10:4–5). Я хотів дізнатися, чи Книга Мормона прийшла від Бога, чи це просто гарна новела.

Одного дня в червні 1995 року, коли я був вдома один, я став навколішки біля свого ліжка і запитав Небесного Батька: “Чи істинна Книга Мормона, і якщо так, коли мені слід охриститися?” Раптом я відчув у серці і в розумі чіткий голос, який сказав мені: “Книга Мормона істинна”. Потім до мене прийшла ясна думка про те, коли я маю христитися. Через тиждень я знову молився і отримав ту ж саму відповідь. Моє серце вистрибувало від радості. Тепер я знав, що Бог промовив до мене: Книга Мормона була натхнена Богом і Джозеф Сміт був істинним пророком.

Нарешті 17 вересня 1995 року я ввійшов у води хрищення, через півтора року після того як почав зустрічатися з місіонерами. Невдовзі наша донька Аба-Чіара зацікавилася Церквою і також була охрищена. У січні 1997 року наша сім’я була запечатана у Бернському Швейцарському храмі.

Ми знаємо, що це істинна Церква, керована Ісусом Христом через пророка і священство. Ми вдячні Господу за Його любов, за те, що Він допоміг нам зустрітися з місіонерами, а також за наше знання про євангелію.

Роздрукувати