2012
Сонячний промінь, зв’язки з громадськістю та радість від євангелії
Грудень 2012 р.


До нових зустрічей

Сонячний промінь, зв’язки з громадськістю та радість від євангелії

Адаптовано з інтерв’ю на Mormon Channel. Щоб послухати все інтерв’ю англійською мовою, зайдіть на сайт mormonchannel.org/conversations/27.

Зображення
Старійшина Квентін Л. Кук

Як клас Початкового товариства Сонячний промінь, пов’язаний зі зв’язками з громадськістю? Він має до них пряме відношення, коли символізує радість, яку приносить євангелія.

Кілька років тому, коли ми зі старійшиною М. Расселом Баллардом служили, як генеральні авторитети-порадники у Церковному відділі зі зв’язків з громадськістю, ми усвідомили, що для того, щоб дізнатися про Церкву, ЗМІ часто зверталися до нечленів Церкви. Маючи бажання змінити цю ситуацію, ми зі старійшиною Баллардом, під керівництвом Першого Президентства, почали відвідувати редакції найбільших газетних видавництв, щоб поділитися посланням про те, що, як святі останніх днів, ми займаємо політично нейтральну позицію. Церква не визначається щодо підтримки кандидатів чи партій. Однак ми самі хочемо давати визначення тому, у що ми віримо. Ми сказали їм: “Ми хочемо, щоб ви приходили і говорили з нами, коли збираєтеся написати про те, у що ми віримо”.

Нас добре приймали і ми побачили, що на наше прохання відгукнулися. І зараз ми спостерігаємо набагато краще розуміння святих останніх днів серед засобів масової інформації. Деякі старі стереотипи були зламані і ми бачимо, що інші люди починають ставитися до нас, як до людей, які мають репутацію тих, хто намагається підходити до життя з точки зору освіти і поінформованості. Ми також помітили, що поза Церквою люди розуміють, що святі останніх днів не всі однакові; наші люди дуже відрізняються одне від одного і кожен є унікальною особистістю.

Завдяки такій зміні у ставленні настав чудовий час, щоб бути членом Церкви і говорити про наші вірування та відповідати на запитання наших друзів і сусідів щодо них. Якщо ми чинитимемо так, то пізнаємо, що не існує нічого більш важливішого, ніж відчуття щастя й радості в євангелії Ісуса Христа. Ми знаємо, яким буде кінцевий результат, ми знаємо, Ким є Ісус Христос, і у нас є можливість отримувати благословення від нашого люблячого Батька на Небесах.

Цікаво те, що наші найкращі місіонери-члени Церкви—які користуються нагодами ділитися євангелією—часто є життєрадісними людьми. Коли я був виконавчим директором Місіонерського відділу, ми раптом помітили, що кількість хрищень у Франції зросла. Заінтриговані, ми поцікавилися причиною зростання там кількості хрищень і виявилося, що їх є кілька. Але однією з основних причин була одна сестра, яка виходила на роботу в понеділок вранці і розповідала про дитячий клас Сонячний промінь. Коли минав Суботній день, вона—з великою радістю й захопленням—розповідала своїм колегам про те, як вона навчала в той день маленьких дітей. Невдовзі її колеги вже не могли дочекатися, коли почують від неї розповіді про Сонячний промінь. І до чого це привело? Ось була група людей, які так само, як і всі ми тривожаться про наш світ і майбутнє, і раптом з’являєтья людина, яка була не лише щасливою, але й раділа дітям, які і уособлюють майбутнє. Було очевидно, що ця сестра любила Спасителя, і ця любов сяяла. Її колеги хотіли дізнатися більше.

Якщо ми радіємо тому, що маємо, якщо ми відчуваємо радість і висловлюємо її,—ми стаємо щасливішими. Ми робимо те, що хоче від нас Господь, ми стаємо кращими людьми і, спілкуючись з тими, хто оточує нас,—з нашими дітьми, друзями і сусідами—ми стаємо щасливішими. Радість—це ключ. Коли ми ділимося радістю, яку приносить нам євангелія, то виконуємо те, що хоче від нас Господь.

Роздрукувати