Семінарія
Ознайомчі матеріали: огляд


“Ознайомчі матеріали: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Ознайомчі матеріали: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Ознайомчі матеріали

Огляд

Цього року в семінарії ви вивчатимете Книгу Мормона. Ці уроки допоможуть вам краще зрозуміти важливість плану Небесного Батька та підвищити свою здатність щоденно вивчати Писання. Ви також дізнаєтесь, як визначити ключові ролі Святого Духа, як діяти з вірою в Ісуса Христа в пошуках відповідей на свої запитання та як отримати максимальну користь із досвіду, набутого в семінарії.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів, що саме необхідно заздалегідь підготувати до кожного уроку. Примітка. Деякі або всі наведені далі уроки можна провести на початку навчального року або в інший час, коли це буде найбільш корисно для студентів.

План спасіння

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти та відчути важливість плану Небесного Батька.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати, без чого, на їхню думку, вони не змогли б жити, і підготуватися пояснити, чому. Вони також можуть принести це чи зображення цього на заняття, якщо доречно.

  • Матеріали для демонстрації: питання, на які відповідає Книга Мормона (можна записувати на дошці, писати на аркушах паперу та розміщувати на стінах або демонструвати їх в інший спосіб)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: покажіть запитання, на які відповідає Книга Мормона. Запропонуйте студентам визначити, про яке запитання їм хотілося б дізнатися найбільше. Створіть окремі кімнати для кожного з питань, щоб учні могли обговорити отримані знання разом, і встановіть для цього певні часові рамки. Коли час мине, завершіть роботу окремих кімнат, щоб студенти могли обговорити з класом те, що вони дізналися.

Вивчення Писань

Мета уроку: мета цього уроку—підвищити бажання та здатність студентів щоденно вивчати Писання та отримувати обіцяні благословення, які надходять внаслідок цього.

  • Підготовка студентів: дайте студентам роздатковий матеріал для цього уроку “Оцінювання вивчення Писань”, щоб вони заповнили його вдома. Запропонуйте студентам попросити членів своєї сім’ї також відповісти на запитання та разом обговорити їхні відповіді.

  • Роздатковий матеріал: “Оцінювання вивчення Писань”

Навчання через Духа

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам визначити ключові ролі Святого Духа, які є важливими для їхнього духовного зростання та розвитку.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про їхній власний досвід, коли вони відчували вплив Святого Духа. Попросіть їх зосередитися на думках, почуттях чи враженнях, які вони мали під час цього досвіду, та бути готовими розповісти про них на уроці.

  • Зображення або предмет: зображення різних типів засобів спілкування, зокрема смартфона

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: під час обговорення різних способів, якими ми можемо відчувати Святого Духа, скористайтеся дошкою або іншим програмним забезпеченням, щоб студенти могли скласти перелік того, як вони відчували Духа.

Навчання через віру в Ісуса Христа

Мета уроку: цей урок допоможе студентам отримати максимальну користь із досвіду, набутого в семінарії, якщо вони зрозуміють, що означає навчатися через віру в Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати абзаци 1–2 в розділі “Набуття духовного знання” посібника Опанування доктрини. Базовий документ (2022) і підготуватися поділитися тим, що ми можемо зробити, щоб пізнати духовні істини.

  • Відео:Особливо благородне покликання” (11:25; перегляньте відео з часового коду 2:16 до 3:49)

  • Матеріал для демонстрації: висловлювання Президента Рассела М. Нельсона, що знаходиться на початку уроку; зображення студента семінарії

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: якщо це можливо, запросіть одного або двох студентів, які нещодавно закінчили семінарію, взяти участь у відеоконференції та розповісти про те, що їм допомогло вивчати євангелію в семінарії. Вони також можуть розповісти, що зараз зробили б по-іншому або хотіли б знати, коли вони тільки розпочинали своє навчання в семінарії.

Набуття духовного знання, частина 1

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам діяти з вірою в Ісуса Христа, коли вони шукають відповіді на запитання та занепокоєння у своєму житті.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам запитати когось з членів їхньої сім’ї або церковних провідників, хто має сильну віру в Ісуса Христа, що вони роблять, щоб залишатися сильними, коли перед ними постають запитання або виникають занепокоєння, пов’язані з євангелією.

  • Відео:Діяти з вірою: Муляр” (4:57)

  • Матеріал для демонстрації: посилання та стислі описи з 1 Нефій, щоб студенти могли до них звернутися під час виконання навчальної вправи

  • Поради для навчання у режимі відеоконференції: запропонуйте студентам провести відкрите голосування стосовно кожної можливої відповіді на запитання: “Що, на вашу думку, може означати, якщо хтось має запитання щодо євангелії чи Церкви Ісуса Христа?” Наприклад, вони можуть вимкнути свої камери, якщо вважатимуть, що відповідь правильна, і залишити камери ввімкненими, якщо це не так. Після кожного варіанту спитайте деяких студентів, чому вони проголосували саме так. Допоможіть їм зрозуміти, що будь-яка відповідь може бути правильною чи ні залежно від бажань і вибору людини.

Роздрукувати