Семінарія
1 Нефій 6–10: огляд


“1 Нефій 6–10: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“1 Нефій 6–10: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

1 Нефій 6–10

Огляд

У Легія було видіння, у якому він побачив прекрасне дерево. Це дерево і його плоди були символом Божої любові, і через них “душа [Легія] сповнилася надзвичайно великою радістю” (1 Нефій 8:12). У своєму видінні Легій дізнався про шлях, яким ми маємо пройти, і те, як залишатися на ньому, щоб насолоджуватися благословеннями Божої любові. Після того як Нефій почув повчання Легія про дерево життя й пророцтво про пришестя Христа, він захотів особисто дізнатися про істину батькових слів.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів, як заздалегідь готуватися до кожного уроку.

1 Нефій 6–7

Мета уроку: цей урок допоможе студентам зрозуміти, як мета Книги Мормона може допомогти їм в їхньому навчанні та житті.

  • Підготовка студентів: заохотьте студентів щоденно самостійно вивчати Книгу Мормона. Запропонуйте їм поміркувати над своїм досвідом з вивчення Книги Мормона й над тим, що вони дізналися.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: можна на початку уроку розіграти по ролях історію , поставивши студентам запитання й запропонувавши їм надіслати свої відповіді в чат. Можна призначити одного студента модератором чата, щоб він читав вхідні відповіді. Подякуйте студентам за їхні відповіді й поставте додаткові запитання, які можуть стати підґрунтям для подальших ідей.

Набуття духовного знання, частина 3

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти, наскільки важливо шукати істину в джерелах, які Небесний Батько та Ісус Христос із любов’ю підготували для нас.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів подумати про важливі запитання або занепокоєння, які в них є, і про різні джерела, до яких вони можуть звернутися за відповідями. Заохотьте їх підготуватися розповісти про приклад одного з таких джерел або принести його до класу.

  • Предмети для наочного навчання: глек із чистою питною водою й чиста склянка; також можна взяти миску з водою, мило для рук і рушник

  • Роздатковий матеріал: “Використання божественно призначених джерел”

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: під час виконання завдання під назвою “Використання божественно призначених джерел” можна продемонструвати інструкції на екрані та попросити студентів зробити знімок екрана. Крім того, інструкції можна надіслати в чат, щоб студенти скопіювали та вставили їх у документ на власному пристрої. Після цього поділіть студентів, розмістивши їх по кімнатах для обговорення, щоб вони виконали завдання разом.

1 Нефій 8:1–18

Мета уроку: цей урок допоможе студентам збільшити їхнє бажання відчувати радість від Божої любові та Спокути Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати над таким запитанням: У які способи людина може відчути Божу любов? Коли ви відчували Його любов до себе? Студенти також можуть поговорити з членом сім’ї або з церковним провідником про те, як вони відчувають Божу любов до себе.

  • Відео:Христос—Світло, що сяє у темряві” (11:29; перегляньте відео з 0:00 до 0:54 і з 9:09 до 10:02); “Світло припадає до світла” (11:11; перегляньте відео з 0:32 до 2:33); “Неодноразовий засіб—Спокута” (3:00); “Мир у Христі” (4:09)

  • Зображення: зображення Марії з немовлям Ісусом на руках

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: для виконання завдання 2 під заголовком “Відчуття Божої любові та великої радості завдяки Ісусу Христу” можна завантажити відео й дати студентам змогу вибрати одне з них для перегляду. Або можна поділити студентів, розмістивши їх по кімнатах для обговорення, і призначити по одному відео для кожної групи. У кожній групі одному зі студентів потрібно буде ввімкнути відео та поділитися своїм екраном з іншими учасниками. Запропонуйте студентам подумати та обговорити благословення, які існують завдяки Ісусу Христу. Після цього кожна група може поділитися з класом тим, що вони обговорили.

1 Нефій 8:19–38

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам слідувати за словом Бога, яке приведе їх до Його найкращих благословень.

  • Підготовка студентів: заохотьте студентів прочитати 1 Нефій 8:19–34, щоб дізнатися про символи у видінні Легія та бути готовими до обговорення їх у класі.

  • Зображення для демонстрації: зображення видіння Легія

  • Відео:Легій бачить жезл із заліза й тих, хто відступився” (3:30)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: замість того щоб пропонувати студентам намалювати частини видіння, покажіть це відео та зупиняйте його під час появи одного з ключових елементів. Можна попросити їх поділитися своїми роздумами про символізм видіння й пошукати, що про це вчать Писання. Щоб підготуватися до заняття, запишіть час кожного моменту, коли потрібно зупинити відео.

1 Нефій 10; 11:1–6

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам у їхніх зусиллях старанно шукати знання від Господа.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам розпитати батьків чи провідника молоді, що вони роблять, щоб старанно шукати істину у Бога, або як Святий Дух відкриває їм істину. Заохотьте студентів прийти на урок готовими поділитися своїми ідеями з класом.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: скористайтеся цифровою дошкою, щоб студенти мали змогу долучитися до перерахування способів того, як старанно шукати Божу істину, а також, як Бог відкриває істину через Святого Духа.

Роздрукувати