Семінарія
Мосія 4–6: Огляд


“Мосія 4–6: Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Мосія 4–6”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Мосія 4–6

Огляд

Цар Веніямин називав нашу недосконалу природу — “тілесна людина” (Мосія 3:19). Він навчав, що ми можемо подолати її через Спокуту Ісуса Христа. Нефійці, зворушені вченнями царя Веніямина, “сповнилися радості” і відчули “спокій сумління”, коли покаялися й отримали відпущення своїх гріхів (Мосія 4:3). Потім цар Веніямин навчав їх, як зберегти ці почуття, і підкреслив важливість віри в Бога.

Готуйтеся навчати

У запропонованій далі інформації є поради для вчителів про те, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Мосія 3:19

Мета уроку: Цей урок має допомогти студентам шукати допомоги Спасителя, щоб подолати свою занепалу природу.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам прочитати Мосія 3:19 і замислитися над значенням цього вірша. Ви також можете запропонувати їм знайти місце в Писаннях або вислів когось із провідників Церкви, які можуть допомогти їм краще зрозуміти якусь частину цього вірша.

  • Зображення: Вовк

  • Матеріали для демонстрації: Список перехресних посилань

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Ви можете запропонувати студентам попрацювати в невеликих групах у кімнатах для обговорення, щоб знайти одне або кілька місць у Писаннях, які допоможуть їм краще зрозуміти написане в Мосія 3:19. Потім член кожної групи може назвати уривок з Писань, знайдений їхньою групою. Ви можете запропонувати студентам скористатися для показу знайдених ними уривків з Писань функцією чату, щоб їхні однокласники могли записати їх.

Опанування доктрини: Мосія 3:19

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на уривок з Писань для опановування доктрини і ключову фразу для Мосія 3:19. На ньому також буде пояснено доктрину, викладену в цьому уривку, і застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам спробувати запам’ятати Мосія 3:19. Поясніть, що ви приділите час на уроці, щоб вони вивчили напам’ять цю ключову фразу з Писань, але їм також буде корисно попрактикуватися, щоб запам’ятати весь цей вірш.

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Ви можете запропонувати студентам використати функцію чату, щоб назвати, якою може бути поведінка тілесної людини. Потім дайте студентам можливість вирішити, яку поведінку використати для навчальної ситуації “Практичне застосування”.

Мосія 4

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам зрозуміти, що вони можуть зробити, аби отримати відпущення своїх гріхів і зберегти його.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам прочитати Мосія 4, аби дізнатися, як Ісус Христос вплинув на людей і що цар Веніямин запропонував своєму народу зробити, коли вони отримали відпущення своїх гріхів.

  • Зображення: Людина, яка несе сумки

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Щоб розпочати урок, використайте функцію дошки і покажіть зображення людини, яка несе сумки. Студенти можуть написати поруч із сумками те, що люди носять із собою і, можливо, захочуть залишити собі, а також те, що вони, можливо, не захочуть залишати.

Мосія 4:9–10

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам зміцнити їхню віру і любов до Бога.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів прийти на урок зі списком із трьох-п’яти фактів про Бога, у які вони вірять.

  • Відео:Іди вслід за Мною” (17:50; перегляньте відео з часового коду 14:17 до 14:56).

  • Матеріали: Екземпляри журналу Ліягона з матеріалами останньої генеральної конференції; аркуші паперу, щоб студенти могли записувати і показувати, що вони написати про свої вірування про Бога.

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Якщо дозволяє кількість студентів у класі, можете виконати завдання з колами для Мосія 4:9–10 усім класом, використовуючи функцію дошки. Або студенти можуть використати цю функцію і попрацювати в парах або невеликими групами в кімнатах для обговорень, щоб виконати цю вправу. Студенти, можливо, захочуть зробити скріншот, щоб зберегти роботу своєї групи і повернутися до неї пізніше на уроці.

Опанування доктрини: Мосія 4:9

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на уривок з Писань для опанування доктрини і ключову фразу для Мосія 4:9, пояснити суть цієї доктрини та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам запитати у членів своєї сімʼї чи друзів, чому вони вирішили вірувати в Бога.

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Щоб перевірити знання вчень царя Веніямина, про які написано в Мосія 4:9, на початку уроку попросіть студентів написати в чаті всі, які тільки вони можуть пригадати вчення царя Веніямина з Мосія 4:9–10, якими він заохочував свій народ вірити у Бога.

Роздрукувати