Семінарія
Геламан 7–12. Огляд


“Геламан 7–12. Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Геламан 7–12”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Геламан 7–12

Огляд

Пророк Нефій, син Геламана, жив у часи великої злочестивості. Коли злочестиві нефійці запитали його, чому він так різко висловився про них, він сміливо свідчив про Спасителя. Він попередив свій народ: якщо вони не покаються, то будуть знищені. Після пророцтв про вбивство головного судді він замислився над усім тим, що йому показав Господь. Саме тоді він отримав дивовижний досвід: Господь благословив його за вірність. Він попросив Господа наслати голод на нефійців, щоб ті покаялися. У результаті багато хто з нефійців упокорився, і люди знову були благословенні дощем. Незважаючи на це чудо, з часом більшість людей знову відвернулися від Господа і продовжували жити у своїй злочестивості.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів про те, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Геламан 7–10

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти, яку дуже важливу роль відіграють пророки у плані Небесного Батька.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам обговорити з кимось із друзів або членів сім’ї, як сучасні пророки вплинули на їхнє життя.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб підготувати студентів до вивчення та відкриття істин про Господнього пророка, скористайтеся функцією дошки і напишіть заголовок Істини про Господніх пророків. Запропонуйте студентам записувати протягом усього уроку істини під цим заголовком.

Геламан 8

Мета уроку: цей урок допоможе студентам зрозуміти, що пророки свідчать про Ісуса Христа, а також допоможе їм відчути істинність свідчень пророків.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам знайти один або ж кілька прикладів того, як пророки й апостоли свідчили про Ісуса Христа на нещодавній генеральній конференції.

  • Матеріали для демонстрації: список пророків та уривків з Писань для варіанту А

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: студентам, які обрали варіант А, покажіть список пророків та уривків з Писань, про які йде мова на цьому уроці.

Геламан 10

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти істини з досвіду Нефія, які можуть отримати Господнє спрямування та Його силу в їхнє життя.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати Геламан 10 і знайти, чого вони можуть навчитися за прикладу Нефія, що може благословити їхнє життя.

  • Роздатковий матеріал:Роздуми і особисті одкровення”, “Прагнення виконувати волю Господа з невтомністю” і “Запечатувальна влада

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб виконати завдання у групах, ви можете об’єднати студентів у групи по троє для роботи в кімнатах для обговорення. Потім ви можете відвідати кожну окрему кімнату, щоб запропонувати допомогу, якщо це необхідно, або просто поспостерігати за роботою студентів.

Геламан 11–12

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам відчути більше бажання ставати смиреннішими перед Богом.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати виступ Президента Езри Тефта Бенсона на генеральній конференції у квітні 1989 року під назвою “Стережіться гордині”. Цей виступ можна знайти в “Євангельській бібліотеці” або в журналі Ensign, May 1989, 4–7.

  • Матеріали для демонстрації: зображення з цифрами; діаграма циклу гордовитості

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете показати діаграму циклу гордовитості на початку уроку, аби студенти могли скопіювати її у свій щоденник для навчання, щоб виконати завдання. Або ви можете додати в додатку зображення, яке студенти зможуть відкрити на своєму комп’ютері і, можливо, роздрукувати для використання під час уроку.

Перевірка опанування доктрини 17

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам запам’ятати посилання на кілька уривків з Писань і ключові фрази з останніх 12 доктринальних уривків з Книги Мормона.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про те з їхнього життя, що вони запам’ятали. Як вони змогли запам’ятати це і як це їм допомогло?

  • Матеріали для демонстрації: “Книга Мормона. Опанування доктрини: Алма – Мороній”

  • Матеріали для студентів: папір, олівці й ножиці для виготовлення карток з текстом для запам’ятовування

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: на початку уроку дайте студентам можливість поділитися тим, що вони дізналися під час виконання завдання з підготовки.

Роздрукувати