За Мною йдіть
24 лютого--1 березня. 2 Нефій 26–30: “Чудова робота і диво”


“24 лютого--1 березня. 2 Нефій 26–30: “Чудова робота і диво”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Книга Мормона. 2020 (2020)

“24 лютого--1 березня. 2 Нефій 26–30”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2020

Зображення
Ісус допомагає жінці

Він буде вести тебе за руку, художник Сандра Раст

24 лютого-–1 березня

2 Нефій 26–30

“Чудова робота і диво”

Перед тим, як почати планувати навчальні вправи для дітей у вашому класі, вивчіть 2 Нефій 26--30. Це запросить Духа, щоб спрямовувати ваше планування.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Підніміть угору примірник Книги Мормона та поясніть, що Нефій передбачав, що Книга Мормона буде дуже важливою у наш час. Попросіть дітей розповісти про щось, чого вони навчилися на цьому уроці про Книгу Мормона.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вчення: для дітей молодшого віку

2 Нефій 26:33

Ісус Христос хоче, щоб кожен прийшов до Нього.

Нефій свідчив, що Спаситель любить всіх, незалежно від того, хто вони, отже, Він запрошує всіх “скуштувати від Його доброти”.

Вправи на вибір

  • Покажіть також фотографії людей з різних етнічних груп та з різних культур (їх можна знайти у церковних журналах). Попросіть дітей описати деякі деталі, що вони бачать на фотографіях. Відкрийте Писання на 2 Нефій 26:33 та прочитайте: “[Ісус Христос] запрошує їх усіх прийти до Нього”. Повторюйте цю фразу з дітьми кожного разу, коли ви вказуєте на нову фотографію. Потім укажіть на кожну дитину та скажіть: “Ісус Христос запрошує тебе прийти до Нього”. Що ми можемо робити, щоб прийти до Спасителя?

  • Заспівайте з дітьми пісню про любов до всіх людей, зокрема, “Дружить з тобою буду я” або “Так всіх любіть ви” (Збірник дитячих пісень, сс. 78--79, 74). Зробіть наголос на словах або фразах у пісні, які, за вашими відчуттями, підсилюють послання 2 Нефій 26:33.

2 Нефій 28:2; 30:6

Книга Мормона---це благословення.

Обміркуйте, як ви допоможете дітям у своєму класі відчувати, що Книга Мормона---це “благословення їм від руки Бога” (2 Нефій 30:6).

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям Книгу Мормона обгорнену, як подарунок, та скажіть їм, що всередині щось цінне. Нехай вони потримають подарунок, і дайте їм підказки, щоб допомогти відгадати, що це таке, наприклад: це щось, що нам дав Господь; це допомагає нам вірити в Ісуса Христа і таке інше. Прочитайте у 2 Нефій 30:6: “це є благословення їм від руки Бога”. Нехай діти відкриють подарунок, а потім поясніть, що, аби отримати благословення, що містяться у Книзі Мормона, ми повинні відкрити і читати її.

  • Прочитайте дітям 2 Нефій 28:2. Поясніть, що Нефій побачив, що Книга Мормона “буде великої цінності” для нас, що означає, що вона допомагатиме нам і благословлятиме нас. Розкажіть дітям, чому Книга Мормона є для вас великою цінністю. Поділіться вашим улюбленим віршем або історією з Книги Мормона й запропонуйте дітям поділитися своїми улюбленими віршами або історіями. Щоб допомогти їм з відповідями, покажіть кілька ілюстрацій з альбому “Євангелія в мистецтві”.

2 Нефій 28:30

Небесний Батько навчає мене тут трохи і там трохи.

Ви можете придумати, як провести урок з використанням наочного прикладу або вправи, щоб допомогти дітям зрозуміти, що означає навчатися “рядок за рядком”. Поради, надані далі, можуть надихнути на кілька ідей.

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям зібрати картинку простих пазлів або побудувати щось з кубиків. За один раз давайте їм одну частинку пазла або один кубик і, коли вони будуватимуть, поясніть, що таким самим способом Небесний Батько навчає нас---одну істину за один раз. Що станеться, якщо ми спробуємо покласти разом всі частини пазла за один раз?

  • Навчіть дітей навичці крок за кроком, наприклад, як зав’язувати бант або малювати картинку. Прочитайте у 2 Нефій 28:30: “Я дам дітям людським рядок за рядком, … тут трохи і там трохи”. Чому Бог навчає нас тут трохи і там трохи?

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вчення: для дітей старшого віку

2 Нефій 26:23--28, 33

Ісус Христос хоче, щоб кожен прийшов до Нього.

Допоможіть дітям відчути, що запрошення прийти до Христа спрямоване до них та до всіх людей.

Вправи на вибір

  • Поговоріть з дітьми про час, коли вони запросили друзів або сім’ю прийти на особливу подію, наприклад, святкування дня народження. Що вони робили, щоб заохотити людей прийти? Прочитайте з дітьми 2 Нефій 26:23–28, 33 та допоможіть їм знайти, що Господь запрошує нас робити. Попросіть дітей створити листівку або написати листа і запросити когось прийти до Ісуса Христа. Закличте їх у своєму запрошенні використати фразу з цих віршів (якщо це необхідно, для допомоги напишіть на дошці кілька фраз).

  • Прочитайте з дітьми 2 Нефій 26:33 та допоможіть їм зробити перелік тих, кого, відповідно до цього вірша, запрошено “скуштувати від [Господньої] доброти”. (Можливо, вам доведеться пояснити, що слово “язичник” означає того, хто не вірить у Бога). Запросіть їх додати власні імена до переліку. Як ми куштуємо Господню доброту?

  • Поговоріть коротко з дітьми про те, як діти по всьому світу відрізняються одне від одного, та свідчіть, що Господь любить їх усіх (див. 2 Нефій 26:24, 33). Попросіть дітей намалювати Ісуса Христа з багатьма різними дітьми.

2 Нефій 28:27--30

Небесний Батько відкриває нам істину “рядок за рядком”.

Нефій попередив нас, що ми не повинні думати, що нам не потрібно більше істин від Бога. Допоможіть дітям зрозуміти, що вивчення євангелії---це поступовий процес, який продовжується все життя.

Вправи на вибір

  • Виберіть фразу з 2 Нефій 28:30 та попросіть когось з дітей написати на дошці перше слово. Потім попросіть іншу дитину написати наступне слово, і так продовжуйте до тих пір, поки не буде написана вся фраза. Яким чином ця вправа подібна до того, як Бог відкриває нам істину?

  • Допоможіть дітям прочитати та зрозуміти 2 Нефій 28:27--30 та знайти відповіді на таке запитання: Чого навчається у цих віршах про людей, які вірять, що у них вже є достатньо істини і більше їм не треба? Попросіть дітей порадити, у який спосіб ми можемо показати Господу, що ми хочемо від Нього отримувати більше істин.

2 Нефій 29:7--11

Книга Мормона та Біблія працюють разом.

Через те, що у нас є Біблія, деякі люди вірять, що Книга Мормона нам не потрібна. Ці вірші можуть навчити дітей зрозуміти та пояснити іншим, чому ми вдячні за обидві книги Писань.

Вправи на вибір

  • Дайте одній дитині примірник Книги Мормона, а іншій---Біблії. Запитайте їх, чим ці книги подібні і чим вони відрізняються. Покажіть дітям мапу світу і допоможіть їм визначити, з якої частини світу прийшла кожна книга. Прочитайте та обговоріть 2 Нефій 29:8. Чому Бог дає нам два “свідчення” або дві книги Писань, у яких нас навчено про Нього?

  • Попросіть дітей уявити, що друг сказав їм: “Мені не потрібно читати Книгу Мормона. Я вже читав Біблію”. Прочитайте разом 2 Нефій 29:7--11, пояснюючи, при потребі, фрази та концепції. Потім попросіть їх розповісти, що вони можуть сказати своєму другові.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Запропонуйте дітям пояснити своїм сім’ям, як Біблія та Книга Мормона разом свідчать про Ісуса Христа.

Як покращити наше навчання

Зосереджуйтеся на людях, а не на уроках. Ідеї з цього навчального плану є лише порадами. Ви можете адаптувати їх до потреб та можливостей дітей, яких ви навчаєте.

Роздрукувати