Учення і Завіти 2021
25--31 жовтня. Учення і Завіти 124--125: “Дім у Моє імʼя”


“25--31 жовтня. Учення і Завіти 124--125: “Дім у Моє імʼя”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“25--31 жовтня. Учення і Завіти 124--125”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
Наву

Наву прекрасний, художник Ларрі Вінборг

25--31 жовтня

Учення і Завіти 124--125

“Дім у Моє імʼя”

Які уроки з Учення і Завітів 124--125 потрібно засвоїти дітям? Обдумуйте це питання, коли цього тижня будете вивчати цей уривок.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Покажіть зображення найближчого до вас храму. Запитайте дітей, що вони знають про храми. Нехай діти поділяться їхніми почуттями про те, що одного дня вони підуть у храм.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 124:15, 20

Ісус радіє, коли ми стараємося робити добро.

В одкровенні, записаному в розділі 124, Господь схвально висловлюється про Гайрума Сміта і Джорджа Міллера, бо вони старалися наслідувати Його. Як вам допомогти дітям усвідомити, що Господь задоволений, коли вони стараються робити добро?

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям подумати про те, які добрі справи вони можуть робити. Покажіть їм ілюстрації, які підкажуть їм ідеї (ви можете знайти кілька таких в Альбомі “Євангелія в мистецтві” або в церковних журналах). Попросіть дітей вказати на ці добрі справи. Прочитайте дітям Учення і Завіти 124:15 і попросіть їх уважно послухати, що відчував Господь, коли Гайрум Сміт вибрав чинити добро. Що відчуває Ісус, коли ми вибираємо робити те, що є добрим?

  • Роздайте дітям паперові серця і попросіть їх намалювати самих себе, коли вони роблять добрі справи. Попросіть їх розказати класу про те, що вони намалювали. Що ми відчуваємо, коли робимо щось хороше? Свідчіть, що Ісус радіє, коли ми стараємося робити те, що є правильним.

  • Заспівайте пісню про хороші справи, які Ісус хоче, щоб ми робили, наприклад, “Як промінь сонячний” (Збірник дитячих пісень, с. 38).

Учення і Завіти 124:28--29, 39

Ісус наказує Своєму народу будувати храми.

Храми завжди були частиною плану Небесного Батька для Його дітей. Розуміння цього допомагатиме дітям, яких навчаєте, з більшим благоговінням ставитися до храму.

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям зрозуміти, що, коли святі знайшли для себе новий дім в Наву, Господь сказав їм побудувати храм (див. “Розділ 50: Святі в Наву”, Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 183--184, або відповідне відео на сайті ChurchofJesusChrist.org). Попросіть дітей удати, ніби вони будують храм.

  • Прочитайте з дітьми цю фразу: “Мого святого дому, який завжди наказують Моєму народові будувати в Моє святе імʼя” (Учення і Завіти 124:39). Нехай діти потримають ілюстрацію із зображенням стародавнього храму (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 52 або творчу сторінку для цього тижня) та ілюстрацію із зображенням храму у вашій місцевості. Поясніть, що Небесний Батько та Ісус Христос завжди наказували Їхньому народу будувати храми---і в давні, і в наші часи. Назвіть слова і фрази з Учення і Завітів 124:28--29, допомагаючи дітям зрозуміти, чому Господь хоче, щоб ми будували храми.

  • Запропонуйте дітям закінчити роботу над творчою сторінкою для цього тижня. Це допоможе їм зрозуміти, що ми---Божий народ і що Божому народу завжди наказували будувати храми.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 124:12--21

Господь задоволений, коли я вірний/на.

У розділі 124 написано, що Господь похвалив кількох святих за їхню вірність. Його слова можуть допомогти дітям визначити, які риси характеру вони мають розвинути.

Вправи на вибір

  • Виберіть кілька хороших рис, згаданих в Ученні і Завітах 124:12--21, і напишіть їх на дошці навколо ілюстрації із зображенням Спасителя. Попросіть дітей уважно прочитати вірші 12–21, шукаючи слова, якими ці риси описані. Допоможіть їм зрозуміти слова, які можуть бути для них незнайомими. Відповідно до цих віршів, що Господь відчуває до людей, які розвивають в собі ці риси?

Учення і Завіти 124:28--30, 38--41

Ісус наказує Своєму народу будувати храми.

Діти, яких навчаєте, невдовзі стануть достатньо дорослими, щоб ходити в храм і брати участь у храмових обрядах. Як ви можете допомогти їм підготуватися до цього?

Вправи на вибір

  • Накрийте чимось ілюстрацію або малюнок із зображенням храму. Попросіть дітей прочитати Учення і Завіти 124:38--41 і знайти підказки, щоб здогадатися, що зображено на ілюстрації. Нехай діти розкриють ілюстрацію та обговорять, чому, як вони дізналися з цих віршів, Господь хоче, аби ми будували храми.

  • Запропонуйте дітям прочитати Учення і Завіти 124:28--30 і знайти, чому Господь наказав Джозефу Сміту побудувати храм у Наву. Поділіться з дітьми своїми почуттями до храму і розкажіть їм про якийсь ваш досвід, отриманий коли ви виконували хрищення за померлих. Допоможіть дітям порахувати через скільки років вони стануть достатньо дорослими, щоб виконувати хрищення за померлих у храмі.

  • Якщо у вас є храмова рекомендація, покажіть її дітям або запросіть когось із молоді у приході показати дітям його чи її рекомендацію. Розкажіть дітям, чому храмова рекомендація є важливою і що нам потрібно зробити для її отримання. Заохотьте їх почати готуватися тепер, щоб отримати свою рекомендацію.

    Зображення
    Джозеф Сміт з чоловіками, які будують храм у Наву

    Джозеф Сміт біля храму в Наву, художник Гаррі Е. Сміт

Учення і Завіти 124:91--92

Патріарше благословення може містити натхненні настанови для мене.

Якщо ви отримали патріарше благословення, прогляньте його перед тим, як навчати дітей про патріарше благословення. Чому ви вдячні за своє патріарше благословення? Як ви надихнете дітей підготуватися, щоб отримати їхнє патріарше благословення?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям прочитати Учення і Завіти 124:91--92 і послухати, що Господь покликав Гайрума Сміта зробити. Що діти знають про патріарші благословення? Якщо ви отримали патріарше благословення, покажіть дітям, який воно має вигляд. (Памʼятайте, що сам зміст вашого патріаршого благословення є священним). Поясніть, що патріарші благословення---це особливі благословення, які ми отримуємо від патріарха. Ці благословення можуть дати нам можливість більше дізнатися про себе і про те, чого від нас очікує Небесний Батько.

  • Можна запросити когось із батьків чи рідних братів і сестер дитини, яку навчаєте, розказати класу, чому вони вдячні за своє патріарше благословення. Попросіть їх розповісти, чому вони вирішили отримати своє благословення. Свідчіть про патріарше благословення.

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям розповісти членам своєї сімʼї щось з того, що вони дізналися про храми, і чому вони хочуть одного дня піти у храм.

Як покращити наше навчання

Діти можуть розпізнавати вплив Духа. Навчайте їх, що відчуття миру, любові й теплоти, які вони мають, коли говорять чи співають про Ісуса Христа і Його євангелію, приходять від Святого Духа. Ці відчуття можуть формувати їхнє свідчення.

Роздрукувати