Новий Завіт 2023
10–16 квітня. Матвій 15–17; Марк 7–9: “Ти—Христос”


“10–16 квітня. Матвій 15–17; Марк 7–9: “Ти—Христос”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“10–16 квітня. Матвій 15–17; Марк 7–9”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Переображення Христа

The Transfiguration [Переображення], художник Карл Генріх Блох

10–16 квітня

Матвій 15–17; Марк 7–9

“Ти—Христос”

Одне з ваших головних завдань як учителя—допомагати іншим зміцнювати їхню віру в Ісуса Христа. Пам’ятайте про це, коли будете вивчати Писання цього тижня. Що зі знайденого вами може допомогти членам класу більш глибоко вірити в Нього?

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Один зі способів, як ви можете заохочувати членів класу вивчати Писання особисто і разом з їхніми сім’ями—це попросити їх щотижня ділитись тим, як їхнє вивчення Писань допомогло їм отримати одкровення і благословило їхнє життя. Наприклад, як їхнє вивчення цих розділів вплинуло на вибір, який вони робили цього тижня?

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Матвій 16:13–17

Свідчення про Ісуса Христа приходить через одкровення.

  • Чи довелось комусь із членів вашого класу пояснювати іншим, звідки вони знають, що євангелія істинна? Чого навчав Спаситель у Матвій 16:13–17 про те, як ми отримуємо свідчення? Ви можете розповісти, як Алма отримав своє свідчення (див. Алма 5:45–46) або чого Господь навчав Олівера Каудері про одкровення (див. Учення і Завіти 6:14–15, 22–23; 8:2–3). Що, на вашу думку, могли б сказати Петро, Алма чи Олівер Каудері, якби хтось запитав у них, звідки вони знають, що євангелія істинна?

  • Можливо, у вашому класі є люди, які моляться, щоб отримати особисте одкровення, але не знають, як розпізнати його, коли воно приходить. На сайті HearHim.ChurchofJesusChrist.org ви можете знайти відео, в яких провідники Церкви розповідають, як вони розпізнають голос Господа. Ви можете подивитись одне чи кілька цих відео з класом та обговорити, чого в цих відео навчається про отримання одкровення. Які інші вчення або уривки з Писань ваш клас може згадати, які б допомогли комусь розпізнати особисте одкровення? (Наприклад, див. 1 Царів 19:11–12; Галатам 5:22–23; Енош 1:1–8; Учення і Завіти 6:22–24; 8:2–3; 9:7–9).

Матвій 16:13–19; 17:1–9

Ключі священства є важливими для нашого спасіння.

  • Щоб почати обговорення про ключі священства, ви можете написати на дошці такі посилання: Матвій 16:19; Учення і Завіти 107:18–20; 128:8–11; 132:18–19, 59; Джозеф Сміт—Історія 1:72 і “Ключі священства” в Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Після цього попросіть членів класу прочитати один або кілька уривків і поділитися тим, що вони дізналися з них про ключі священства. Чому нам потрібні ключі священства?

  • Щоб допомогти членам класу зміцнити їхнє свідчення про відновлення ключів священства в останні дні, ви можете попросити половину класу опрацювати Матвій 17:1–9, а іншу половину—опрацювати Учення і Завіти 110. Після цього вони можуть поділитися одне з одним тим, про що дізналися, і позначити подібності між двома розповідями.

Зображення
статуя Петра, який тримає ключі

Ключі священства є повноваженням скеровувати використання священства.

Maрк 9:14–30

Коли ми прагнемо зміцнити віру, ми починаємо з віри, яку маємо.

  • Старійшина Джеффрі Р. Холланд використав розповідь про батька, який прагнув зцілення для свого сина, щоб навчити, як нам слід звертатися до Господа, коли ми відчуваємо, що нашої віри недостатньо (див. “Вірую, Господи”, Ліягона, трав. 2013, сс. 93–95). Прочитавши класом Марк 9:14–30, ви можете разом обговорити три спостереження старійшини Холланда (див. “Додаткові джерела”).

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Три спостереження, які допоможуть нам отримати більше віри.

Переказавши розповідь в Марк 9:14–29, старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав:

“Спостереження номер один стосовно цієї розповіді: стикнувшись з проблемою віри, цей батько заявляє про силу своєї віри і тільки після цього визнає, що віра його обмежена. Спочатку він заявляє—ствердно і без жодних вагань: “Вірую, Господи”. Я хотів би сказати всім, хто бажає мати більше віри: “Запам’ятайте цього чоловіка!” У миті страху чи сумніву, чи тривоги, тримайтеся віри, якої ви вже набули, навіть якщо вона й обмежена. …

Друге спостереження—це різновид першого. Коли виникають проблеми і приходять сумніви, не починайте свої пошуки віри, кажучи, скільки її у вас немає, бо так ви починаєте зі свого “недовірства”. … Я не прошу вас робити вигляд, ніби ваша віра є міцнішою за ту, яку ви маєте. Я прошу вас правильно оцінювати віру, яка у вас є. …

І останнє спостереження: коли приходять сумніви чи труднощі, не бійтеся звертатися по допомогу. Якщо ми бажаємо отримати її так само смиренно й чесно, як цей батько, то можемо її отримати” (“Вірую, Господи”, Ліягона, трав. 2013, сс. 93–94).

Як покращити наше навчання

Ставте запитання, які запрошують свідчення. Коли ви ставите запитання, які заохочують членів класу свідчити, це може бути ефективним способом запросити Дух. Наприклад, обговорюючи Матвій 16:13–17, ви можете запитати: “Що з вивченого вами про Спасителя зміцнило ваше свідчення про Нього як Спасителя?” (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 32).

Роздрукувати