Новий Завіт 2023
24–30 квітня. Іван 7–10: “Я—Пастир Добрий!”


“24–30 квітня. Іван 7–10: “Я—Пастир Добрий!”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“24–30 квітня. Іван 7–10”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус з жінкою, яка впала на землю

Neither Do I Condemn Thee [Не засуджую і Я тебе], художниця Єва Колєва Тімоті

24–30 квітня

Іван 7–10

“Я—Пастир Добрий!”

Ви і члени вашого класу отримаєте натхненні ідеї, читаючи Іван 7–10 цього тижня. Пам’ятайте, що ідеї в цьому навчальному плані мають підтримувати, а не замінювати натхнення, яке ви отримуєте, вивчаючи Писання.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Нагадайте членам класу про те, як важливо зробити свій дім основним місцем вивчення євангелії. Попросіть їх поділитися тим, чого навчав їх Святий Дух, коли вони вивчали Іван 7–10 вдома, особисто або з їхніми сім’ями.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Іван 7–10

Ісус Христос є Спасителем світу.

  • В Іван 7–10 Спаситель зробив кілька проголошень, які можуть допомогти членам класу краще зрозуміти Його місію і наближатися до Нього. Ви можете попросити членів класу прочитати наведені далі уривки з Писань і поділитися тим, чого вони навчають про божественну місію Спасителя. Як Христос виконує ці ролі в нашому житті?

Зображення
Ісус Христос

Light of the World [Світло для світу], художник Говард Лайон

Іван 7:14–17

Коли ми живемо за вченнями Ісуса Христа, то пізнаємо, що вони істинні.

  • Отримання свідчення певним чином нагадує набуття навички—в обох випадках потрібна практика і досвід. Щоб проілюструвати це, ви можете попросити членів класу, які мають конкретну навичку, як-от: жонглювання або гра на музичному інструменті, пояснити, як вони розвинули цю навичку. Чому недостатньо просто прочитати про навичку або подивитися, як хтось інший демонструє її? Обговоріть класом, чим зусилля, витрачене на практикування навички, подібне до духовної моделі, яку описав Спаситель в Іван 7:14–17. Чим воно відрізняється?

  • Можливо, члени класу можуть поділитися досвідом, коли життя за євангельською істиною допомогло їм здобути свідчення про неї. Виділіть час, щоб члени класу подумали про принцип євангелії, про який вони хотіли б отримати сильніше свідчення, а потім заохотьте їх поставити конкретні цілі, як більш повно жити за тим принципом.

Іван 8:1–11

Милість Спасителя поширюється на всіх, хто кається.

  • Для тих, хто відчуває осуд за свої гріхи, історія про те, як Спаситель виявляє милість і покаяння жінці, схопленій у перелюбі, може бути джерелом підтримки. Або, якщо члени класу відчувають спокусу засуджувати інших за їхні гріхи, ця історія може послужити застереженням. Ви можете попросити членів класу прочитати Іван 8:1–11 і знайти відповіді на наведені далі запитання: Чого ця історія навчає про милість Спасителя? Як отримання Його милості, коли ми згрішили, може допомогти нам, коли ми відчуваємо спокусу засуджувати інших? (Див. Алма 29:9–10).

  • Щоб допомогти членам класу побачити, як Іван 8:1–11 стосується особисто їх, ви можете поділити клас на три групи: одна зосередиться на словах і вчинках фарисеїв, друга—на словах і вчинках Спасителя, а третя—на словах і вчинках жінки. Попросіть кожну групу скласти перелік духовних істин, про які вони дізналися, прочитавши кожну частину розповіді.

  • Інколи ми не усвідомлюємо ті моменти, коли засуджуємо інших. Ось вправа, яка допоможе членам класу подолати цю схильність: попросіть клас допомогти вам скласти перелік того, як ми засуджуємо людей (їхня зовнішність, їхня поведінка, їхнє походження тощо). Дайте членам класу аркушики паперу, вирізані у формі каменя, і попросіть їх визначити, як вони, на їхню думку, засуджують людей, та написати це на паперовому камені. Чого ми вчимося зі слів Спасителя, звернених до фарисеїв в Іван 8:1–11? Попросіть клас написати на іншій стороні свого паперового каменя те, що нагадуватиме їм не засуджувати (можливо, фразу з Іван 8).

Іван 8:18–19, 26–29

Коли ми приходимо до пізнання Ісуса Христа, ми приходимо до пізнання Батька.

  • Чого слова Спасителя в Іван 8:18–19, 26–29 навчають про зв’язок між Ним і Його Батьком? Прочитавши і обговоривши ці вірші, члени класу можуть скласти на дошці перелік того, що робив, казав чи чого навчав Ісус. Що ми дізнаємося про Бога Батька завдяки цьому?

Як покращити наше навчання

Живіть гідно, щоб отримувати скерування від Духа. Коли ви живете за євангелією, ви гідні напарництва Духа. Коли ви прагнете отримати Його скерування, Він пошле вам думки і враження стосовно того, як задовольнити потреби тих, кого ви навчаєте. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати