Новий Завіт 2023
3–9 квітня. Великдень: “Де, смерте, твоя перемога?”


“3–9 квітня. Великдень: “Де, смерте, твоя перемога?”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2023 (2022)

“3–9 квітня. Великдень”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Гробниця в саду

3–9 квітня

Великдень

“Де, смерте, твоя перемога?”

Готуючись навчати цього тижня, подумайте про те, як обговорення у вашому класі у Великодню неділю може зміцнити віру в Ісуса Христа і Його Спокуту.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Запитайте членів класу, як би вони відповіли на такі запитання: “Що таке Спокута Ісуса Христа?” і “Як я можу отримати благословення Христової Спокути?” Попросіть їх поділитися будь-якими уривками з Писань, які вони прочитали цього тижня і які допомагають відповісти на ці запитання.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Ісус Христос визволяє нас від гріха та смерті, зміцнює нас у наших слабкостях і втішає нас у наших випробуваннях.

  • Чи розуміють члени вашого класу, що Ісус втішає нас у наших випробуваннях і зміцнює нас у наших слабкостях, а також визволяє нас від гріха та смерті? Один зі способів допомогти їм знайти ці принципи—написати на дошці такі слова: Гріх, Смерть, Випробування, Слабкості. Кожен член класу може прочитати один з уривків з Писань, перелічених у “Додаткових джерелах”, і обдумати, як Спаситель допомагає нам подолати або витерпіти це. Після цього під кожним заголовком члени класу можуть написати, що вони дізналися з цих уривків з Писань, і скласти своє свідчення про Спасителя і Його Спокуту.

    Зображення
    Ісус на хресті

    Crucifixion [Розп’яття], художниця Луїза Паркер

  • Можливо, простий наочний урок може допомогти проілюструвати відмінність між тим, щоб бути очищеними від гріха і бути досконалими: ви можете написати на дошці перші кілька рядків з Мороній 10:32, але додайте помилки правопису або граматичні помилки. Після цього попросіть члена класу стерти (але не виправити) помилки. Чи це вирішило проблему? Чого ми вчимося з цього уривка з Писань і цього наочного уроку про вплив, який Спасителева Спокута може мати на нас? Також може допомогти це висловлювання президента Дітера Ф. Ухтдорфа: “Якби спасіння означало лише усунення помилок і гріхів, тоді спасіння—яким би прекрасним воно не було—не виконує сподівань Батька щодо нас. Його мета набагато вища; Він хоче, аби Його сини і дочки стали такими, як Він” (“Дар благодаті”, Ліягона, трав. 2015, с. 108).

  • Історії і аналогії можуть допомогти нам краще зрозуміти Христову Спокуту. Можливо, ви захочете поділитися історією або аналогією одного з виступів з генеральної конференції, наведених у “Додаткових джерелах”. Після цього члени класу можуть поділитися будь-якими думками або почуттями щодо Спасителя і Його Спокути за нас.

Матвій 28:1–10; Лука 24:13–35; Іван 20:1–29; 1 Коринтянам 15:3–8, 55–58

Свідки в Новому Завіті свідчили, що Ісус Христос подолав смерть.

  • Ви можете розглянути розповідь з Писань про перший Великдень—воскресіння Ісуса Христа. Ви можете попросити члена класу переказати історію своїми власними словами (див. Іван 20:1–17). Ви також можете показати Біблійний відеосюжет, наприклад, “Він воскрес” (ChurchofJesusChrist.org).

  • Можливо, ваш клас глибше зрозуміє наскільки важливі свідки воскресіння Ісуса Христа, якщо вони уявлять, що вони—юристи або репортери, які розслідують заяву про те, що Христос воскрес. Попросіть їх знайти людей в Писаннях, які можуть виступити в ролі свідків (див. Матвій 28:1–10; Лука 24:13–35; Іван 20:19–29; 1 Коринтянам 15:3–8, 55–58). Вони навіть можуть написати короткий підсумок того, що ці люди сказали б, якби свідчили в суді або якби у них брали інтерв’ю для випуску новин.

  • Один зі способів поглибити нашу вдячність за воскресіння Спасителя—це подумати про те, як ми пояснили б наші вірування іншим. Як би члени класу свідчили про Ісуса Христа в наведених далі ситуаціях: у члена сім’ї виявили тяжке захворювання; друг втратив рідну людину; сусід запитує, чому ви святкуєте Великдень. Заохочуйте їх звертатися до уривків з Писань (наприклад, наведених у “Додаткових джерелах”) під час планування своїх відповідей. Попросіть кількох членів класу поділитися своїми думками.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Уривки з Писань про Спокуту і воскресіння Спасителя.

Виступи про Спокуту і воскресіння Спасителя.

Як покращити наше навчання

Будьте знаряддям Духа. “Ваша мета як учителя—не зробити вражаючу презентацію, а натомість допомогти іншим отримати вплив Святого Духа, Який є справжнім вчителем” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 10).

Роздрукувати