Старий Завіт 2022
11--17 квітня. Великдень: “Смерть знищена буде назавжди”


“11--17 квітня. Великдень: “Смерть знищена буде назавжди”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“11--17 квітня. Великдень”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2022

Зображення
камінь відкочений від входу в гробницю

Зображення порожньої гробниці, художник Марина Крюченко

11--17 квітня

Великдень

“Смерть знищена буде назавжди”

Готуючись навчати у Великодню неділю, подумайте, як ви можете допомогти членам класу відчувати більшу вдячність за спокутну жертву і воскресіння Ісуса Христа та отримати свідчення про це.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Можливо, ви можете попросити членів класу розповісти про те, що вони або їхня сім’я робили, аби зміцнити свою віру в Ісуса Христа та Його Спокуту у цю Великодню пору.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Через те, що Спаситель подолав смерть, ми також житимемо знову.

  • Через те, що сьогодні Великодня неділя, розгляньте розповідь з Писань про перший Великдень---воскресіння Ісуса Христа (див. Іван 20:1--17). Ви можете попросити одного члена класу розказати цю історію своїми словами.   Членам класу також може сподобатися співати гімни про Спасителя і читати пов’язані з ними уривки з Писань (посилання перелічені внизу під кожною піснею у збірнику Гімни). Після цього члени класу можуть поділитися улюбленими фразами з гімнів і своїми почуттями про Спасителя.

  • Щоб допомогти вашому класу зрозуміти, що Старий Завіт є свідченням про Ісуса Христа, ви можете попросити їх розглянути уривки з Писань, що знаходяться у таблиці у навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей, а також уривки з Книги Мормона, що знаходяться у таблиці. Що ми дізнаємося про Спасителя і Його місію з цих уривків? Чому важливо знати про ці пророцтва?

Ми можемо знайти спокій і радість через Спокуту Спасителя.

  • У навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей міститься перелік уривків з Писань, в яких описуються спокій і радість, які приходять через Ісуса Христа. Якщо члени класу прочитали ці уривки з Писань вдома, заохочуйте їх ділитися своїми думками і почуттями стосовно них. Або ви можете прочитати кілька уривків з Писань класом та обговорити спокій і радість, які ми відчуваємо завдяки Спасителю і Його Спокуті. Як ми можемо ділитися цими благословеннями з людьми, яким, можливо, важко знайти спокій і радість в їхньому житті? Ви також можете попросити одного члена класу прочитати виступ Президента Рассела М. Нельсона “Радість і духовне виживання” (Ліягона, лист. 2016, сс. 81--84) протягом тижня до уроку і прийти в клас підготовленим поділитися тим, чого навчається у цьому виступі про те, як знайти радість у Спасителі.

  • Ви можете відчути натхнення провести обговорення про те, як допомогти іншим знайти спокій і радість у Христі. Ви можете попросити членів класу подумати про знайому їм людину, можливо, ту, якій вони служать, яка може потребувати їхньої підтримки, служіння або навіть просто хотіла б почути їхнє свідчення про Христа і Його Спокуту. Заохочуйте членів класу звернутися до уривків з Писань (що, наприклад, вказані у “Додаткових джерелах”), коли вони думають про те, як можуть служити або свідчити, щоб зміцнити оточуючих їх людей. Попросіть кількох членів класу поділитися своїми думками про те, щоб служити так, як це робив Спаситель.

Зображення
Христос на хресті

Grey Day Golgotha (Похмурий день. Голгофа), художник Дж. Кірк Річардс

Через Свою Спокуту Ісус Христос має силу допомагати нам подолати гріх, смерть, випробування і слабкості.

  • Один із способів, щоб допомогти членам класу обдумати благословення, які приходять через Спокуту Спасителя---написати на дошці заголовки: Гріх, Смерть, Випробування і Слабкості. Кожен член класу може прочитати один з уривків з Писань, перелічених у “Додаткових джерелах”, і обдумати, як Спаситель допомагає нам подолати те, що написано на дошці. Члени класу можуть написати на дошці свої посилання на Писання під одним або кількома заголовками і свідчити про Спасителя і Його Спокуту.

  • Історії та аналогії можуть допомагати нам розуміти Спокуту Ісуса Христа. Наприклад, ви можете попросити одного члена класу поділитися однією історією або аналогією з виступу старійшини Уолтера Ф. Гонсалеса “Дотик Спасителя” (Ліягона, лист. 2019, сс. 90--92) або з виступу сестри Ніл Ф. Мерріотт “Жити у Богові та замуровувати пролом” (Ліягона, лист. 2017, сс. 10--12). Чого навчається у цих історіях та аналогіях про Христову Спокуту? Попросіть членів класу працювати у парах, щоб подумати про свої власні історії або аналогії.

  • Що ми дізнаємося з наведених далі віршів про ціну, яку заплатив Ісус Христос за наше спасіння: Ісая 53:3--5; Мосія 3:7; Учення і Завіти 19:16--19? Яку ціну заплатив наш Небесний Батько? (Див. Іван 3:16).

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Уривки з Писань про Спокуту Ісуса Христа.

Як покращити наше навчання

Дякуйте своїм учням. “Не заглиблюйтесь в урок настільки сильно, щоб забути подякувати учням за їхні внески. Їм потрібно знати, що ви цінуєте їхнє бажання ділитися своїми натхненними ідеями та свідчити” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 33).

Роздрукувати