Старий Завіт 2022
11–17 липня. 2 Царів 17–25: “Він надіявся на Господа, Бога Ізраїля”


“11–17 липня. 2 Царів 17–25: “Він надіявся на Господа, Бога Ізраїля”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“11–17 липня. 2 Царів 17–25”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
люди залишають зруйноване місто

Втеча полонених, художник Джеймс Тіссо та інші

11–17 липня

2 Царів 17–25

“Він надіявся на Господа, Бога Ізраїля”

Розгляньте враження, записані вами під час особистого вивчення 2 Царів 17–25 цього тижня. Які уривки з цих розділів, на вашу думку, будуть найбільш значущими для членів вашого класу?

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Коли члени класу ділитимуться тим, про що вони дізналися вдома під час їхнього вивчення Писань, інші члени класу можуть відчути натхнення вивчати Писання протягом тижня. Ви можете почати урок, попросивши членів класу відповісти на таке запитання: “Чого навчав вас Святий Дух, коли ви читали призначені розділи цього тижня?”

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

2 Царів 18:28–36; 19:1–7, 14–19

Ми можемо залишатися вірними Господу, коли випробовується наша віра.

  • Істини в 2 Царів 18–19 можуть допомогти нам знати, як реагувати, коли наша віра випробовується. Як ви допоможете членам класу знайти ці істини? Ви можете попросити членів класу розповісти про кілька причин, чому вони вірять в Бога і Його план. Після цього вони можуть опрацювати 2 Царів 18:28–35 і знайти причини, які асирійці навели людям в Єрусалимі, щоб не довіряти Господу. Як Сатана намагається переконати нас сумніватися в нашій вірі сьогодні? Після цього члени класу можуть опрацювати 2 Царів 19:1–7, 14–19 і знайти, що ми можемо дізнатися від Єзекії стосовно того, як реагувати, коли наша віра випробовується. Як Господь допомагає нам подолати випробування нашої віри? Які інші пропозиції мають члени класу щодо поновлення їхньої віри і довіри до Господа?

  • Ви можете попросити одного члена класу прийти в клас підготовленим підсумувати розмову між асирійцями і посадовцями Єзекії біля стін Єрусалиму (див. 2 Царів 18:17–36). Перш ніж він чи вона розкаже цю історію, попросіть членів класу уявити, що вони—жителі Єрусалиму, які слухають цю розмову. Які думки або почуття у них можуть з’явитися? Що вони можуть зробити? Ви можете роздати членам класу частини виступу старійшини Девіда А. Беднара “Тому вони усмирили свій страх” (Ліягона, трав. 2015, сс. 46–49) і попросити їх знайти пораду, яка може підтримувати їх у часи страху або сумніву. Як наша віра в Ісуса Христа підтримувала нас у часи випробувань?

2 Царів 22:8–20; 23

Писання можуть повернути наші серця до Господа.

  • Обговорення сили, яке слово Бога мало в житті царя Йосії і його народу може надихнути членів класу прагнути отримати таку ж силу в їхньому власному житті. Ви можете почати обговорення, попросивши членів класу уявити, яким би було їхнє життя, якби вони не мали Писань. Після цього вони можуть опрацювати 2 Царів 22:8–11; 23:1–6, 21, 24, щоб дізнатися, як Йосія і його народ змінилися, коли почули слова Бога з Писань, які нещодавно були знайдені в храмі. Як Писання допомогли нам наближатися до Небесного Батька та Ісуса Христа?

  • Разючі зміни, які слово Бога спричинило в Йосії і багатьох людях у його царстві, можуть надихнути членів вашого класу прагнути таких же змін у їхньому житті. Після обговорення цих змін (див. 2 Царів 23:1–6, 21, 24) члени класу можуть розповісти про випадки, коли уривок або історія з Писань змінили їхнє життя. Можливо, вони можуть поговорити про те, чому вони сприйняли повідомлення з того уривка з Писань у той час свого життя. Висловлювання, наведене в “Додаткових джерелах”, може розширити ваше обговорення.

    Зображення
    сімʼя вивчає Писання

    Писання можуть допомогти повернути наше серце до Господа.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Повторно відкрийте для себе Писання.

Президент Спенсер В. Кімбол сказав:

“Я переконаний, що кожен з нас у певний період життя повинен сам для себе розкрити Писання—не розкрити їх один раз, але робити це знову і знову. …

Я ясно відчуваю, що всі ми повинні повернутися до Писань, як це зробив цар Йосія, і дозволити їм звершити в нас велику зміну, прищеплюючи непохитну рішучість служити Господу. …

Я відчуваю, що, коли я стаю недбалим у своїх стосунках з Божеством і коли здається, що божественне вухо не чує і божественний голос не промовляє, я далеко, дуже далеко. Якщо ж я заглиблююсь у Писання, відстань зменшується і духовність повертається. Я відчуваю, що більше люблю тих, кого маю любити всім серцем, розумом і силою, і якщо я люблю їх більше, мені легше дотримуватися їхньої поради” (Учення Президентів Церкви: Спенсер В. Кімбол [2006], сс. 67, 68, 72).

Як покращити наше навчання

Використовуйте допоміжні матеріали для вивчення Писань. Один із способів, яким ви можете допомогти членам класу зрозуміти уривки з Писань,—це вказати їм на такий ресурс як Путівник по Писаннях (ChurchofJesusChrist.org). Вони також можуть знайти корисну інформацію у розділах “Про що слід пам’ятати” в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей.

Роздрукувати