Попередні видання
Матеріали


Матеріали

Духовно готові

По черзі прочитайте наступний матеріал.

ДЖУЛІ Б. БЕК

Спроможність стати гідним особистого одкровення, отримати його і діяти згідно з цим—це єдина найважливіша навичка, яку можна здобути в цьому житті. Процес отримання Духа Господа починається з бажання мати цей Дух і передбачає певну міру гідності.

Дотримання заповідей, покаяння і поновлення завітів, в які ми вступаємо під час хрищення, ведуть до благословення, щоб Дух Господа міг завжди бути з нами [див. УЗ 20:77]. Коли [ми вступаємо] в храмові завіти і дотримує[мося] їх, це також додає в … життя духовної сили та енергії. …

Велику кількість відповідей на складні запитання можна знайти, читаючи Писання, оскільки Писання допомагають отримати одкровення [див. 2 Нефій 32:3]. Розуміння, яке було отримане з Писань, збагачується з часом, тому важливо кожного дня проводити певний час за дослідженням Писань.

Щоденна молитва також важлива для того, щоб Дух Господа був з нами (див. 3 Нефій 19:24–33). Люди, які щиро шукають допомоги в молитві і через дослідження Писань, часто поруч тримають папір і олівець, щоб записувати питання, враження та ідеї.

Одкровення можуть приходити кожної години й кожної миті, коли ми чинимо правильно. … Особисте одкровення дає нам розуміння щоденних справ, направлених на укріплення віри й особистої праведності, на зміцнення сім’ї й домівки та на пошук тих, хто потребує нашої допомоги. Оскільки особисте одкровення—це джерело сили, яке постійно поновлюється, цілком можливо відчути себе огорнутим допомогою навіть у неспокійні часи.

Нам сказано покласти нашу надію на того Духа, який веде нас “чинити справедливо, ходити покірно, судити праведно” (УЗ 11:12). Нам також сказано, що цей Дух просвітить наш розум, сповнить наші душі радістю і допоможе нам знати усе, що ми маємо робити (див. УЗ 11:13–14).

Обіцяне особисте одкровення приходить, коли ми просимо про нього, готуємося до нього і йдемо вперед у вірі, сподіваючись, що його буде пролито на нас. (“І також на рабів та невільниць за тих днів виллю Духа Свого”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, с. 11)

Повернутися на с. 101

Прагніть навчатися через віру

Прочитайте це послання самі або з іншим членом групи. Читайте і робіть в ньому позначки, використовуючи ідеї на с. 104. Розгляньте його пізніше сьогодні, через тиждень і через місяць. Якщо ви зробите це, то пам’ятатимете майже все те, чого ви навчалися!

ДЕВІД А. БЕДНАР

Що означає прагнути навчатися через віру?

… Як сини і дочки Небесного Батька ми були благословенні даром свободи волі. … Як учні ми з вами повинні діяти і бути виконавцями слова. … Чи ви і я є особистостями, які діють і прагнуть навчатися вірою, або ми чекаємо, щоб нас навчали й ми були під дією? … Усі ми повинні активно запитувати, шукати і стукати [див. 3 Нефій 14:7].

… Навчання вірою вимагає духовного, розумового та фізичного напруження, а не просто пасивного сприйняття. … Навчання вірою вимагає “серц[я] і небайдуж[ого] розум[у]” (УЗ 64:34). Навчання через віру відбувається тоді, коли Святий Дух доносить силу слова Божого як до серця, так і в серце. Навчання через віру—це знання, які неможливо передати від учителя до учня, … натомість студент повинен виявити віру й діяти, щоб здобути знання для себе.

Юний хлопчик Джозеф … розумів, що означає шукати знання через віру. … Безсумнівно, що він підготував себе, щоб “проси[ти] з вірою” [Якова 1:6] і діяти. … Зауважте, що запитання Джозефа зосереджувалося не лише на тому, що він мав знати, але й на тому, що мав робити. … Його питання стосувалося не лише того, яка церква є істинною. Його запитання полягало в тому, до якої церкви йому приєднатися. Джозеф пішов до гаю, щоб навчатися через віру. Він був налаштований діяти. …

Дійсно, один з викликів земного життя—це прагнути знань через віру. … Джозеф навчав: “Найкращий спосіб отримати істину й мудрість—це не шукати її у книгах, але звернутися до Бога в молитві й отримати божественне навчання” [History of the Church, 4:425]. …

… Досвід дав мені змогу зрозуміти, що відповіді, отримані від інших людей, як правило, не затримуються в пам’яті надовго. … Але відповіді, які ми відкриваємо для себе або знаходимо, виявляючи віру, залишаються з нами на все життя. …

Відповідальність прагнути навчання через віру лежить особисто на кожному з нас. … Навчання через віру є важливим для нашого особистого духовного розвитку і для зростання Церкви. … Нехай кожен з нас по-справжньому голодує і прагне за праведністю і сповниться Святим Духом [див. 3 Нефій 12:6]—щоб ми могли прагнути навчання через віру. (“Прагніть навчатися через віру”, Ensign, Sept. 2007, 63–68 або Ліягона, вер. 2007, сс. 19–24)

Повернутися на с. 106

Домашнє завдання: Чи готовий/а я досягти успіху в навчальному закладі?

Нам потрібно підготуватися, щоб досягти успіху в отриманні освіти або навчанні. Виконайте це оцінювання самостійно. Ви можете попросити інших зробити власний внесок.

Поставте цифру навпроти кожного твердження: 1, 2, або 3. 1 = потрібна робота, 2 = стан справ нормальний, 3 = стан справ чудовий.

Напишіть кілька ідей про те, як покращитися в цій сфері.

  • Здатність мотивувати себе. Я можу змусити себе робити щось важке. Я щодня працюю і ніхто не змушує мене до цього.

  • Шляхи покращення:

  • Рішення щодо кар’єри. У мене є чітка ціль, і я зобов’язався закінчити навчальний заклад.

  • Шляхи покращення:

  • Бажання навчатися. У мене є жага до навчання і я не дозволю викликам перешкоджати мені.

  • Шляхи покращення:

  • Планування. Я господар свого життя. Я планую свої дні і тижні та дозволяю Духові скеровувати мене.

  • Шляхи покращення:

  • Підтримка. Навколо мене є люди, які підтримують мене, скеровують і люблять. Якщо ні, то я знайду людей, які підтримають мене.

  • Шляхи покращення:

  • Вміння розподіляти гроші. Я можу заробляти і заощаджувати гроші. Я сплачую за рахунками вчасно, включаючи погашення позики ПФО, Я живу за своїми статками.

  • Шляхи покращення:

Що ви засвоїли з цього досвіду? Коротко поділіться своїми ідеями з сім’єю або друзями.

Роздрукувати