Бібліотека
Вічне життя


Зображення
храм

Путівник з вивчення євангелії

Вічне життя

Жити з Богом і ставати подібними до Нього

Як дочка або син Небесних Батьків ви маєте божественний потенціал і долю. Коли ви усвідомлюєте свою вічну сутність, ви бачите, що Бог хоче, аби ви підготувалися до майбутнього життя. Оскільки Ісус Христос переміг смерть, кожен з нас воскресне й отримає безсмертя в наступному житті. Але Небесний Батько приготував ще більше для тих, хто прагне йти за Ісусом Христом, кається, укладає завіти з Ним і дотримується їх. Бог Батько дає можливість Своїм дітям стати подібними до Нього і знову жити в Його присутності (див. Мосія 2:41). Це те, що в Писаннях називається “піднесенням” і “вічним життям”. Вічне життя є найбільшим з усіх Божих дарів і саме воно є метою плану спасіння (див. Учення і Завіти 14:7). Все, що робить Бог, готує Його дітей до отримання вічного життя (див. Мойсей 1:39).

Що таке вічне життя?

Отримати вічне життя означає отримати спасіння, благословення вічної сім’ї та піднесення, яке є “найвищим станом щастя і слави”. Завдяки Божій любові та благодаті всі Його діти воскреснуть і отримають безсмертя (див. Мороній 7:41). Вічне життя — це більше, ніж безсмертя, воно включає в себе успадкування найвищого ступеню целестіального царства, перебування у вічній сім’ї, уподібнення до Бога і життя в Його присутності. Вічне життя — це найбільший дар, який ми можемо отримати від Бога (див. Римлянам 6:23; Учення і Завіти 14:7).

Огляд теми: Вічне життя

Пов’язані теми з вивчення євангелії: План спасіння, Спасіння, Храми, Завіти й обряди, Об’єднання сімей на вічність

Розділ 1

Божий план допоможе вам отримати піднесення і вічне життя

Зображення
молодь іде біля храму

Чи бувало у вас відчуття, що ви ніколи не будете відповідати вимогам для піднесення? Усі ми далекі від досконалості у наших зусиллях наслідувати Ісуса Христа. Утім Небесний Батько знав, що наш земний досвід буде включати в себе випробування і розчарування. У Новому Завіти написано: “Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Іван 3:16). Ми можемо бути впевнені, що план Небесного Батька щодо нашого спасіння і піднесення дійсно діє, тому що Він послав Ісуса Христа, аби Той став нашим Спасителем і Викупителем. Ми не заслуговуємо і не можемо заслужити дар вічного життя власними силами. Нам потрібен Ісус Христос, і через віру в Нього, покаяння та зусилля, спрямовані на укладення і дотримання завітів, ми готуємо себе до піднесення (див. Учення і Завіти 59:23; Мойсей 6:59–60).

Як Божі діти, ми маємо здатність і можливість розвиватися і ставати схожими на Нього (див. Матвій 5:48; 2 Петра 1:2–4; 1 Івана 3:1–2). Небесний Батько обіцяє, що колись ми зможемо стати “співспадкоємц[ями] Христов[ими]” (Римлянам 8:17) й отримати все, що має Бог Батько (див. Учення і Завіти 84:36–38). Дар вічного життя включає в себе благословення жити в Божій присутності і продовжувати жити зі своєю сім’єю (див. Учення і Завіти 131:1–4).

Про що варто поміркувати

  • Послухайте або прочитайте текст гімну “Вперед, святі, з надією в душі. Запишіть почуття, які у вас виникли. Чи вічне життя видається більш досяжним, ніж ви гадали? Прочитайте 2 Нефій 31:20. Що означає просуватися вперед, маючи “справжню яскравість надії”?

Завдання для спільного навчання

  • Складіть список обставин, за яких зволікання або затягування може призвести до небажаних результатів. Прочитайте Алма 34:32–34 і обговоріть істини, які допомагають нам зрозуміти, чому ми не повинні відкладати або зволікати з покаянням. Чому це життя — час для підготовки до життя прийдешнього?

Дізнайтеся більше

Розділ 2

Бог приготував для Своїх дітей різні царства слави

Зображення
ілюстрація сонця, місяця, зірок

Ісус навчав, що в наступному житті є різні нагороди: “Багато осель у домі Мого Отця” (див. Іван 14:2–3). Пророк Джозеф Сміт бачив видіння про три ступені, або царства, небесної слави (див. Учення і Завіти 76:50–98). Це целестіальне, террестріальне та телестіальне царства. Усі вони стали можливими для нас завдяки спокутній жертві Ісуса Христа (див. Учення і Завіти 76:40–43). Джозеф дізнався, що царство, яке ми колись успадкуємо, залежить від того, наскільки ми будемо слідувати за Ісусом Христом. Целестіальне царство — це найвищий ступінь слави і місце, де живе Бог (див. Учення і Завіти 76:62). Євангелія Ісуса Христа окреслює шлях, який допомагає нам підготуватися до целестіальної слави і отримати її.

Про що варто поміркувати

Завдання для спільного навчання

Запропонуйте учасникам своєї групи перечитати коротку статтю “Царства слави” в розділі “Теми і запитання”. Обговоріть разом з групою деякі відмінності між царствами. Як ваші бажання та зусилля наслідувати Ісуса Христа у цьому житті впливають на нашу вічну нагороду?

Дізнайтеся більше

Інші матеріали, що стосуються вічного життя

Роздрукувати