Бібліотека
Віра в Ісуса Христа


“Віра в Ісуса Христа”, Теми і запитання (2023)

Зображення
ілюстрація із зображенням Ісуса Христа

Путівник з вивчення євангелії

Віра в Ісуса Христа

Довіряти Його силі, Його мудрості та Його любові

Відчуття ніяковості, пригнічення чи навіть розгубленості є природними. У разі таких почуттів завжди корисно звернутися до Ісуса Христа. Коли ми виявляємо віру в Ісуса Христа — ми покладаємося на Нього, довіряючи Його безмежній силі, розуму і любові. Ми віримо, що, навіть якщо ми не все розуміємо, Він розуміє. Оскільки Він пережив усі наші болі та печалі, Він знає, як допомогти нам впоратися з нашими проблемами. (Див. Алма 7:11–13).

Що таке віра в Ісуса Христа?

Віра в Ісуса Христа є першим принципом євангелії. Вона означає не тільки вірити в Нього, але й довіряти Йому. Мати віру — це сподіватися на щось і бути переконаними в істинності чогось, навіть коли ми не можемо цього бачити або до кінця розуміти. Віра — це принцип дії і сили, що мотивує нашу повсякденну діяльність.

Огляд теми: Віра в Ісуса Христа

Пов’язані євангельські теми для вивчення: Ісус Христос, Надія, Милосердя, Покаяння, Чудеса

Розділ 1

Зміцнення віри в Ісуса Христа допоможе нам подолати труднощі

Зображення
картина із зображенням чоловіків у човні та потопельника, який тягнеться за допомогою

Спаситель сказав: “Коли будете ви мати віру, хоч як зерно гірчичне… нічого не матимете неможливого” (Матвій 17:20). Гірчичне зерно дуже маленьке, але з нього виростає велике дерево.

Тож як ви можете збільшувати свою віру в Спасителя? Президент Рассел М. Нельсон пояснив, що, “аби зміцнити віру і довіру до [Ісуса Христа], необхідно докладати зусилля”. Він сказав: “Господь не вимагає від нас досконалої віри, аби мати доступ до Його досконалої сили. Але що Він просить — так це вірити”. Віра в Ісуса Христа спонукає нас вивчати Писання і слова пророків останніх днів, а також молитися про божественне скерування. У міру того як ви дізнаватиметеся більше про Ісуса Христа і відчуватимете Його любов і Його Духа, ваша віра в Нього зростатиме.

Про що варто поміркувати

  • Перегляньте відео “Exercise Faith in Christ (Виявляйте віру в Христа)” (1:43). Чого старійшина Девід А. Беднар навчає стосовно виявлення віри? Що ви робитимете, щоб виявляти віру у Христа?

  • Віра в Ісуса Христа не дається легко, і ви не завжди будете проявляти свою віру бездоганно. Поміркуйте про історію з апостолом Петром, описану в Матвій 14:25–33. Як Ісус Христос може допомогти вам, якщо ви проявите хоч трохи віри в Нього?

  • Пророк з Книги Мормона, Алма, навчав, що, якщо ми посіємо насіння євангелії в наших серцях і будемо живити його нашою вірою, ми зможемо поступово виростити власне сильне свідчення про євангелію Ісуса Христа. Прочитайте Алма 32:21–43 і поміркуйте, як ви можете виявляти віру, щоб виростити своє власне свідчення.

Завдання для спільного навчання

  • Ви можете разом виконати кілька фізичних вправ і поговорити про те, як фізичні вправи впливають на організм. Потім прочитайте уривки з промови старійшини Хуана Пабло Віллара “Тренування наших духовних м’язів на квітневій генеральній конференції 2019 року й обговоріть, що означає тренувати віру в Ісуса Христа.

Дізнайтеся більше

Розділ 2

Віра — це принцип сили

Зображення
зображення сліпого чоловіка, який тягнеться до Ісуса

Маючи віру в Христа, ми можемо спиратися на Божу силу, що дозволяє нам робити те, що Бог просить від нас. Завдяки справжній вірі можна творити чудеса згідно з Божою волею. Вірою ми отримуємо силу робити щось складне і зростати духовно. Ми також краще справляємося з нашими мирськими потребами і складними обставинами, коли віримо в Господа і покладаємося на Його обіцяння. Щира молитва — це спосіб отримати доступ до Божої сили. Ми з вірою просимо про божественну допомогу і скерування, яких потребуємо (див. Енош 1:15).

Про що варто поміркувати

  • Прочитайте Марк 5:21–42. Яку роль відіграє віра у цих чудесах? Як ця історія ілюструє способи, якими ваша віра може бути випробувана?

  • Прочитайте або подивіться звернення старійшини Брента Х. Нільсона “Is There No Balm in Gilead? (Чи немає бальзаму в Ґілеаді?) Як старійшина Нільсон розпізнавав отримані благословення? Подумайте, як ви можете помічати благословення навіть у важкі часи. Як це може зміцнювати вашу віру в Ісуса Христа?

Завдання для спільного навчання

  • Подивіться відео “Mountains to Climb” (Гори, щоб здійматися) (5:05). Потім ви можете разом скласти список того, як Ісус і Небесний Батько благословили вас. Як віра в Ісуса Христа допомогла вам витримати і подолати труднощі?

Дізнайтеся більше

Розділ 3

Набуття віри потребує часу і терпіння

Зображення
фотографія молодої жінки, яка стоїть на колінах і дивиться у вікно

Напевно у вас бували моменти, коли ви відчували, що ваші молитви не були почуті, або що ваші проблеми були більшими, ніж ви могли витримати. Якось до Ісуса Христа прийшов чоловік з такою ситуацією. Його син потребував зцілення, і чоловік попросив Ісуса благословити його. Коли Христос пояснив, що все можливо для тих, хто вірить, чоловік вигукнув: “Вірую, Господи, поможи недовірству моєму!” (Див. Марк 9:14–27). У нього було достатньо віри, щоб попросити, але він знав, що його віра не була досконалою. Коли ви молитеся, щоб зміцнити свою віру, ви демонструєте знання, що Ісус може допомогти вам, — і Він допоможе.

У кожної людини унікальний досвід формування віри в Ісуса Христа. Якщо люди, яких ви любите, мають проблеми з вірою, не забувайте проявляти до них доброту і співчуття. Якщо вони приходять до вас із запитаннями, ви можете з любов’ю і терпінням вислухати їх і підтримати в пошуках істини. Ви також можете допомогти їм знайти надійні джерела, де вони зможуть шукати відповіді. Ви можете сказати їм, як сильно Ісус їх любить.

Про що варто поміркувати

  • Старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав, що, коли ви маєте запитання або сумніви, ви можете “міцно трима[тися] за те, що ви вже знаєте, і твердо [стояти] доти, доки не прийде додаткове знання”. Як віра в Ісуса Христа може допомогти вам у вирішенні питань, на які немає відповіді?

Дізнайтеся більше

Інші матеріали, що стосуються віри

Роздрукувати