Семінарія
Євреям 7–13


Євреям 7–13

Огляд

У другій половині свого послання євреям Павло підкреслив важливість віри в Ісуса Христа. Він навів численні приклади людей з Писань, які діяли з вірою в Христа й були благословенні. Він також навчав про характер Бога, розповідаючи про Бога, що “хто шукає Його, Він дає нагороду” (Євреям 11:6) і що Він—“Отець духів” (Євреям 12:9). Він заохотив нас “не нехту[вати] … Господньої кари, … бо Господь, кого любить, того Він карає” (Євреям 12:5–6).

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів, як заздалегідь готуватися до кожного уроку:

Євреям 11, частина 1

Мета уроку: цей урок допоможе студентам зрозуміти, що таке віра в Ісуса Христа й чому вона має значення в їхньому особистому житті.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам завершити твердження “Віра—це________” і бути готовими поділитися своїми відповідями в класі. 

  • Матеріал для показу: підготуйтеся до показу студентам матеріалів і запитань для виконання завдань наприкінці уроку.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: використовуйте функцію білої дошки у вашому програмному забезпеченні для відеоконференцій, щоб студенти могли записати свої визначення віри для класу або написати одне визначення всім класом. Протягом усього уроку можна заохочувати студентів коригувати свої визначення або визначення, яке вони пишуть усі разом.

Євреям 11, частина 2

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам збільшити їхнє бажання жити з вірою в Ісуса Христа й усвідомити благословення, які Бог дає їм завдяки їхній вірі.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про те, як вони або хтось із їхніх знайомих були благословенні Богом, тому що діяли з вірою. Заохотьте їх підготуватися поділитися досвідом із класом.

  • Зображення: будьте готові показати зображення людей із Писань або з історії Церкви, які виявляли віру в Ісуса Христа.

  • Відео:Чиста і проста віра” (5:21)

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: подумайте про те, щоб доручити студентам вивчати різні вірші з Євреям 11 про приклади віри. Потім студентів можна розмістити в кімнати групових обговорень з іншими студентами, які вивчали різні вірші, щоб вони могли поділитися тим, що дізналися з вивчених віршів.

Євреям 12

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам дізнатися, як смиренне підпорядкування виправленню Небесного Батька може допомогти їм знайти мир і стати більше схожими на Нього.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам згадати випадки, коли вони відчували вдячність за те, що їх виправив Бог або хтось інший.

  • Зображення: підготуйтеся до показу зображень втомленого бігуна й бігової доріжки.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: щоб почати урок, подумайте про створення онлайн-опитування й запропонуйте студентам анонімно поділитися тим, чим їхнє життя зараз схоже на забіг на довгу дистанцію.

Євреям 12:9

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам краще пізнати Небесного Батька й зрозуміти, як їх знання про Нього й стосунки з Ним можуть позитивно вплинути на їхні життя.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати текст пісні “Я Божеє дитя” (Гімни, № 186) і подумати про те, як це знання своєї сутності впливає на їхнє життя.

  • Свідчіть про те, як пізнання Бога й наших божественних стосунків із Ним може вплинути на наше ставлення й поведінку.

Євреям 12:9

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для Євреям 12:9 , пояснити суть учення та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про ситуації, з якими стикаються підлітки, під час яких їм було б корисно зрозуміти або згадати, що вони діти Небесного Батька.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: подумайте про розміщення студентів у кімнатах групових обговорень, де вони можуть працювати в парах або невеликих групах, щоб разом здійснити мозковий штурм для пошуку декількох способів, якими вони можуть заповнити прогалини сценарію для застосування завдання на практиці. Дайте студентам змогу поділитися з класом сценаріями, які вони придумали.

Роздрукувати