Семінарія
Іван 14–17


Іван 14–17

Огляд

Під час останнього вечора зі Своїми учнями, Ісус Христос навчав та втішав їх. Він навчав їх, як саме Він був “дорогою, і правдою, і життям” (Іван 14:6) і як вони можуть виявляти свою любов до Нього, дотримуючись Його заповідей. Спаситель закликав їх перебувати з Ним та навчав їх про місію Святого Духа. Ісус Христос молився за них, промовляючи Свою величну заступницьку молитву.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів щодо того, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку.

Іван 14:1–6; 15:1–11

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам поміркувати про їхні стосунки з Ісусом Христом і про те, як вони можуть слідувати за Ним і отримати Його силу та підтримку.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам знайти або зробити фото шляху, виноградної лози чи дерева з гілками. Попросіть студентів подумати про те, як це зображення нагадує їм Ісуса Христа; також нехай вони принесуть свою фотографію в клас.

  • Можливості для навчання: на цьому уроці ви можете запропонувати студентам навчати. Студенти можуть заздалегідь підготуватися, щоб навчати частині уроку, або ж вони можуть готуватися та навчати під час уроку.

  • Роздатковий матеріал: “Ісус Христос є “дорогою, і правдою, і життям” (Іван 14:6)”

  • Предмет: гілка чи виноградна лоза

  • Ідеїдля навчання через відеоконференцію: можна поділити студентів на невеликі групи, аби вони провели підготовлений урок однокласникам.

Іван 14:15–31; 15:10–14

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам виявити свою любов до Небесного Батька та Ісуса Христа, дотримуючись Їхніх заповідей.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подивитися відео “Якщо Ви Мене любите,—Мої заповіді зберігайте”, виступ на генеральній конференції в жовтні 2015 року Керол М. Стівенс, колишньої першої радниці у генеральному президентстві Товариства допомоги, починаючи з часового коду 0:00 до 4:31. Попросіть студентів подумати, чого ця розповідь може навчити нас про те, чому Господь дає нам заповіді.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: запропонуйте студентам попросити когось із батьків чи іншого члена сім’ї приєднатися до обговорення, як розпізнати чиюсь любов до інших.

Іван 14–16

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам визначити, яким чином Святий Дух виконує Свою роль в їхньому житті.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів підготувати відповідь на запитання: “Як Святий Дух допомагає вам?” та навести приклади з Писань чи поділитись особистим досвідом.

  • Матеріали для студентів: невеликі смужки паперу чи картки для нотаток, на яких студенти можуть писати

  • Матеріал для демонстрації: таблиця з ролями Святого Духа

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: створіть документ зі спільним доступом, в якому буде міститися ця таблиця. Запропонуйте студентам вписувати свої відповіді в цю таблицю. Можна дати студентам завдання заповнювати конкретні поля. Покажіть заповнену таблицю, аби всі могли її побачити.

Іван 17

Мета уроку: на цьому уроці студентів буде заохочено більш особисто пізнати Небесного Батька й Ісуса Христа у їхньому житті.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати 3 Нефій 19:16, 26–33 та поміркувати, що б вони відчули, якби почули, що Спаситель молиться за них Небесному Батькові.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: можна використати рекомендацію під назвою “Вправа на наближення—стати одним цілим”, що міститься в розділі “Додаткові навчальні завдання”. Вона допоможе студентам усвідомити, що ми більше єднаємося одне з одним, коли кожен з нас наближається до Ісуса Христа.

Опанування доктрини: Іван 17:3

Мета уроку: цей урок допоможе студентам запам’ятати посилання для опанування доктрини та ключову фразу з Писань для уривка Іван 17:3 , пояснити суть доктрини та застосувати принципи набуття духовного знання у реальній життєвій ситуації.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів визначити, хто з їхніх знайомих дійсно міг прийти до пізнання Небесного Батька та Ісуса Христа. Запропонуйте студентам запитати цю людину, що допомогло їй прийти до пізнання Небесного Батька та Ісуса Христа.

  • Матеріал для демонстрації: рекомендації та запитання під кожним з трьох заголовків, які відповідають принципам набуття духовного знання

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: ви можете використати кімнати для групових обговорень, щоб студенти змогли працювати в невеликих групах над застосуванням принципу набуття духовного знання у представленій на уроці навчальній ситуації. Після чого можна усім класом обговорити, про що дізналася кожна група.

Роздрукувати