Семінарія
Оцініть підсумки навчання 5


Оцініть підсумки навчання 5

Матвій 21–26; Марк 11–14; Лука 19–21; Іван 12–13

Зображення
Young woman sitting on a bed reading scriptures.

Цей урок має допомогти вам оцінити цілі, які ви встановили, та особисте зростання, якого ви досягли під час вивчення Нового Завіту.

Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати про останні кілька уроків і досвід, який вони отримали внаслідок цих уроків.

Можливі навчальні завдання

Мета цього уроку полягає в тому, щоб допомогти студентам оцінити цілі, які вони поставили, їхню здатність пояснювати вчення Нового Завіту або те, як змінюються їхнє ставлення, бажання та здатність жити за євангелією. Вивчення в класі Матвій 21–26, Марк 11–14, Лука 19–21, Іван 12–13, може бути зосереджено на істинах, відмінних від тих, що містяться в наступних завданнях. Якщо це так, то завдання можна було б адаптувати, щоб включити ці істини.

Чого ви навчилися?

Знайдіть хвилинку, щоб поміркувати над тим, що ви нещодавно дізналися під час вивчення Нового Завіту. Вам можуть допомогти наступні зображення. Також може бути корисно звернутися до своїх останніх приміток у щоденнику для навчання. Наведене нижче завдання може допомогти вам оцінити свій прогрес у навчанні.

Зображення
Jesus turning over a table of a money changer in the temple. Outtakes include images of Christ alone and with the crowd of merchants and buyers fleeing, people buying goods, and people looking.
Зображення
Jesus washing Peter’s feet. Outtakes show similar scenes.
Зображення
The resurrected Jesus Christ (wearing white robes with a magenta sash) standing above a large gathering of clouds. Christ has His arms partially extended. The wounds in the hands of Christ are visible. Numerous angels (each blowing a trumpet) are gathered on both sides of Christ. A desert landscape is visible below the clouds. The painting depicts the Second coming of Christ. (Acts 1:11)

У разі потреби варто дозволити студентам відповісти на наступні запитання в парах або невеликих групах.

  • Що ви нещодавно дізналися про Ісуса Христа, що стало для вас найбільш значущим? Які історії з Писань допомогли вам прийти до цього розуміння про Нього?

  • Які дії ви здійснили, щоб стати більш відданим учнем Ісуса Христа?

  • Який наступний крок або кроки ви могли б зробити, щоб покращитися як послідовник Спасителя?

Любіть Бога і любіть свого ближнього

Ви нещодавно вивчали вчення Ісуса про те, що дві найбільші заповіді полягають у тому, щоб любити Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою, та любити свого ближнього, як самого себе (див. Матвій 22:36–39).

Попросіть студентів обговорити вказане далі запитання з кимось у парі.

  • Чому, на вашу думку, ці дві заповіді є найбільшими?

Ви також нещодавно дізналися, як Ісус обмив ноги Своїм учням і дав їм нову заповідь любити один одного так, як Він любить їх (див. Іван 13).

Нехай деякі студенти дадуть відповіді на наступні запитання. Можна поставити додаткові запитання, які дозволять студентам поділитися досвідом, що вони мали під час виконання свого плану.

  • Яким був ваш досвід, коли ви діяли за вченнями Спасителя?

  • Що ви відчували про любов Ісуса Христа до вас та до інших, коли діяли відповідно до пропозицій, отримані в класі?

  • Що б ви хотіли зробити або продовжувати робити завдяки вченням Спасителя?

Можливо, буде корисно найближчим часом знову повернутися до обговорення зі студентами їхніх планів. Свідчіть про благословення, які приходять, коли ми прагнемо любити Бога та любити інших, як Спаситель.

Друге пришестя Ісуса Христа

Протягом цієї частини уроку варто показати зображення Другого пришестя Ісуса Христа з початку уроку.

Чудовий спосіб спростити вчення євангелії—це пояснити їх на рівні дитини. Щоб допомогти вам пояснити важливі аспекти Другого пришестя Спасителя своїми словами, напишіть резюме так, ніби ви пишете його для дитини.

Для написання такого резюме студенти можуть працювати самостійно або в парах.

Пам’ятайте, що на попередньому уроці студенти, можливо, витратили певний час на вивчення того, як уникнути збентеження, сумнівів і страху щодо Другого пришестя. Можливо, буде корисно попросити студентів згадати те, чого вони навчилися під час вивчення Джозеф Сміт—Матвій , перш ніж вони почнуть писати свої резюме.

Мета резюме полягає в тому, щоб відповісти на два запитання:

  • Що ми можемо зробити, щоб підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа?

  • Чому Друге пришестя Спасителя буде славетним? (Згадайте, що під час попереднього уроку ви, можливо, читали запрошення старійшини Ніла Л. Андерсена уявити та готуватися до славетних подій, пов’язаних із Другим пришестям [див. “Нехай прийде Царство Твоє”, Ensign або Ліягона, травень 2015, с. 122].)

Наведені нижче джерела можуть допомогти вам переглянути те, що ви дізналися.

Студенти можуть поділитися своїм резюме з партнером; або один чи два студенти можуть за бажанням прочитати своє резюме перед класом.

Роздрукувати