2022
7 способів, якими Господь може визволити вас
Квітень 2022


“7 способів, якими Господь може визволити вас”, Заради зміцнення молоді, квіт. 2022.

“За Мною йдіть”

Вихід 7–20

7 способів, якими Господь може визволити вас

Дізнайтеся про сім, серед багатьох, способів, якими Господь може визволити нас від наших щоденних випробувань.

Зображення
молода жінка

Коли у вас є випробування, якому, здається, немає вирішення, що ви робите?

Коли давні ізраїльтяни були в Єгипті, у них були величезні труднощі. Вони були рабами. Вони тяжко примусово працювали. Вони не мали надії на краще життя. То що вони робили? Вони “кричали … до Бога” про допомогу (Вихід 2:23).

І Господь відповів. Він згадав Свій завітний народ і послав Мойсея допомогти їх визволити. Через Мойсея Господь здійснив ознаки і дива, кари і чудеса. Фараон протягом довгого часу мав затверділе серце. Та після жахливих кар він, нарешті, відпустив ізраїльтян (див. Вихід 2–12).

Але після того, як їх відпустили, проблеми ізраїльтян не скінчилися. Вони мали випробування за випробуванням, проблему за проблемою.

В усьому цьому Господь намагався знову і знову навчати одного простого уроку: якщо ви Йому довіряєте, Він визволить вас.

Різні види визволення

Господь має силу визволити нас від наших труднощів і проблем. Але Він має багато різних способів визволити нас, й іноді вони не такі, як ми очікували. Ми можемо дізнатися з Писань, якими були деякі з тих різних видів визволення.

Ось сім різних способів, якими Господь визволив Мойсея і його народ—і як Він може визволити вас.

1
Пом’якшити ваше серце

Мабуть нелегко було ізраїльтянам вірити, що Мойсея послав Господь. Але у тих, хто застосовував віру, Господь міг пом’якшити серце до отримання послання Мойсея. (Це дуже схоже на те, що Він зробив для Нефія, щоб той повірив словам свого батька [див. 1 Нефій 2:16]).

Іноді вам може бути важко повірити тому, що сказали Господні слуги, зрозуміти або прийняти це. Але якщо ви смиренні і щирі Господь може визволити вас від збентеження, гіркоти і розчарування, пом’якшивши ваше серце.

2
Пом’якшити серця інших людей

Після народження Мойсея фараон оголосив, що кожного новонародженого ізраїльського хлопчика слід убивати. Але Мойсей врятувався, бо його матір сплавила його по ріці у кошику. Дочка фараона знайшла Мойсея, була зворушена і вирішила виростити його як власну дитину. Її серце було пом’якшене. (Див. Вихід 2:1–10).

Іноді ті, хто можуть завдати вам шкоди, відкривають свої серця саме настільки, щоб голос Господа дійшов до них і викликав милосердя. Господь може звільнити вас від проблем, допомагаючи пом’якшувати серця інших людей.

3
Дати вам силу

Коли Мойсей вперше попросив фараона відпустити ізраїльтян, фараон у відповідь дав їм більші тягарі замість попередніх. Багато ізраїльтян скаржилися, але несли ті тягарі.

Господь хоче, щоб ви поклали ваші тягарі на Нього. Якщо ви довіряєте Йому, Він дійсно може зробити так, що тягарі здаватимуться легшими (див. Moсія 24:13–15). Він може звільнити вас від фізичного, розумового чи емоційного страждання, надавши вам силу нести ваші тягарі.

4
Підготувати вам шлях для втечі

Після кар фараон нарешті погодився відпустити ізраїльтян. Коли вони вже пішли, фараон передумав і послав за ними колісниці. Біля Червоного моря колісниці фараона наздогнали їх, і Господь сказав Мойсею розділити води. Ізраїльтяни перейшли по сухій землі. (Див. Вихід 14).

У складних ситуаціях Господь може надати вам шлях для втечі. Це є особливо істинним, коли це стосується спокуси—Він допоможе вам, якщо ви будете Йому молитися (див. 1 Коринтянам 10:13; Учення і Завіти 95:1; Aлма 13:28).

5
Надихнути вас на пошук вирішення

Коли ізраїльтяни блукали пустинею, вони часто зверталися до Мойсея, щоб він вирішив їхні проблеми. Але, здавалося, що Мойсею іноді хотілося, щоб вони самі навчилися отримувати одкровення від Господа (див. Числа 11:29). Нефій був хорошим прикладом у цьому. Коли Господь не дав йому детальних настанов стосовно вирішення проблеми, Нефій взяв ініціативу у свої руки, зробив, що міг, шукав скерування від Господа і в процесі знайшов натхненне вирішення (див. 1 Нефій 16:18–32).

Господь може звільнити вас від проблем, надавши вам вирішення через натхнення.

6
Надихнути інших, щоб вони вам допомогли

Після того, як ізраїльтяни пішли з Єгипту, Мойсея відвідав його тесть, Їтро. Їтро знав, що люди приходили до Мойсея за відповіддю на кожне запитання і за вирішенням кожної суперечки. Він сказав, що це виснажить Мойсея. Він порадив Мойсею передати владу іншим чоловікам, які могли йому допомогти. Мойсей послухався його поради і був за це благословенний. (Див. Вихід 18:13–24).

Часто Господь надихає членів сім’ї, вчителів, провідників, пророків та апостолів або друзів допомагати вам з випробуваннями. Господь може звільнити вас від проблем, надавши натхнення іншим, хто може допомогти вам. (І ви можете отримати натхнення, щоб так само допомогти комусь іншому).

7
Задовольнити ваші потреби через чудеса

У пустині ізраїльтяни мали багато потреб, включно з потребою в їжі і воді. Господь попіклувався про їхні потреби дивовижним способом. Наприклад, Він дав їм у їжу манну, яка з’являлася кожного ранку (див. Вихід 16). Коли їм потрібна була вода, Господь дав Мойсею силу у дивовижний спосіб надати їм воду—навіть з твердої скелі (див. Вихід 15:23–26; 17:1–7).

Якщо ви Йому довіряєте, Господь може творити чудеса і давати вам те, що вам потрібно. Він може звільнити вас від невизначеності, неспокою і страху Своєю дивовижною силою.

Наш Визволитель

Господь має силу визволяти нас від щоденних проблем і тривог. Щодня відчуваючи Його визволення, ми зміцнюємо нашу віру в Його неперевершену силу визволити нас від наших найбільших випробувань: гріха і смерті.

Якщо ми пам’ятаємо Господа і визволення, яке приходить завдяки Йому, Він пам’ятає нас. Він пропонує нам завіти, які зв’язують нас із Ним і благословляють нас ще більшою допомогою і силою через Його Духа. Він дійсно є нашим Визволителем.

Роздрукувати