2022
Залишайтеся у рятувальному човні
Квітень 2022


“Залишайтеся у рятувальному човні”, Заради зміцнення молоді, квіт. 2022.

Залишайтеся у рятувальному човні

Коли у світі порушується рівновага, як на Титаніку, деякі люди починають шукати рятувальний човен. Ісус Христос і Його Церква—це рятувальний човен.

Зображення
хлопчик пливе до рятувального човна, а на задньому плані тоне корабель

Ілюстрації Мелісси Менвілл

“Це поганий час бути молодим,—сказав мені один підліток.— Складається враження, що світ розвалюється”.

“Дійсно, випробування нас не оминули,—відповів я.— Але подивись на це так: світ—це Титанік , а Церква—це рятувальний човен! Насправді—це чудовий час бути молодими! Ви у рятувальному човні—це досконале місце, звідки ви можете простягати руку допомоги іншим”.

Коли у 1912 році Титанік прийняв на борт пасажирів для своєї першої подорожі, люди казали, що він не може потонути. Але коли він наштовхнувся на айсберг посеред північної частини Атлантичного океану, то почав тонути. Капітан сказав усім сісти на рятувальні човни, та люди були переконані, що були на кораблі, який не може потонути. Більшість пасажирів не бачила потреби сідати на рятувальний човен—поки Титанік не нахилився небезпечно на один бік. Потім усі захотіли сісти на рятівні човни 1 .

Але було вже надто пізно.

Зображення
дівчина у медичній масці

У 2019 році деякі люди заявляли: “Ніщо не може зупинити світову економіку. Рівень безробіття в усьому світі нижчий, ніж будь-коли”. Потім з’явився вірус, якого ми не можемо навіть побачити, і світ втратив рівновагу. Не лише мільйони людей захворіли і багато хто помер, але й багато людей також втратили роботу і повсюди був страх. Під час пандемії багато людей усвідомили, наскільки Ісус Христос і Його Церква—це рятувальний човен.

Віра в Бога

Останнє міжнародне дослідження показало, що все більше молодих людей проголошують себе атеїстами зараз, ніж будь-коли раніше. Ці люди вважають, що віра в Бога не робить вас хорошою, моральною та етичною людиною 2 .

Ось у чому питання: Бог дав нам свободу вірити в Нього чи ні, але зовсім некоректно говорити, що віра в Нього ні на що не впливає. Наша віра в Бога впливає на те, якими ми бачимо себе та інших і як ставимося до них. Дослідження показало, що віруючі набагато краще переживають часи негараздів та кризи, ніж невіруючі 3 .

Цінність організованої релігії

Багато хто вірить у Бога, але не в організовану релігію. Вони кажуть: “Я духовний, але не релігійний”. Старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав, що духовного особистого досвіду було б достатньо, якби ми жили самі на високогір’ї, але ми живемо у сім’ях, громадах та суспільстві 4 . Легко сидіти самому на верхівці гори і казати: “Я всіх люблю”. Якщо вас не будуть оточувати люди, вам ніколи не доведеться застосовувати це духовне вірування на практиці. Нам потрібні релігійні стандарти, які допоможуть нам принести такі ідеали як “любов до всіх” у реальну життєву ситуацію, коли когось важко любити. Ось що допомагає нам робити Церква Ісуса Христа.

Дехто каже, що не бачить потреби в організованій релігії, однак їм потрібні організовані школи, міста, магазини та лікарні. Вони бачать переваги в тому, щоб звернутися до лікарні, де процеси і працівники організовані, і є правила й очікування щодо всіх. Ми бачимо таку саму користь в організованій Церкві.

Допомагати іншим знаходити рятувальний човен

Зображення
Ісус Христос обнімає дівчинку

Коли у світі порушується рівновага, як це було з Титаніком, деякі люди починають шукати рятувальний човен. Ісус Христос і Його Церква—це рятувальний човен. Це чудовий час—бути молодою людиною, оскільки ви можете мати великий вплив! Ви маєте чудову можливість допомагати іншим знайти те, чого їм не вистачає, поки не пізно. Не повертайтеся на Tитанік. Залишайтеся у рятувальному човні, де ви можете знайти безпеку, силу і можливість допомогти оточуючим приєднатися до вас.

Посилання

  1. Див. Susan Wels, Titanic: Legacy of the World’s Greatest Ocean Liner (1997).

  2. Див. Christine Tamir and others, “The Global God Divide”, Pew Research Center, July 20, 2020, pewresearch.org.

  3. Див. Jacqueline Ruth Mickley and others, “God and the Search for Meaning among Hospice Caregivers”, Hospice Journal, vol. 13, no. 4 (1998), 1–17, doi.org.

  4. Див. Jeffrey R. Holland, “Religion: Bound by Loving Ties” (Brigham Young University devotional, Aug. 16, 2016), 2, speeches.byu.edu.

Роздрукувати