Заради зміцнення молоді
Сила дружби і свідчення
Червень 2024


“Сила дружби і свідчення”, Заради зміцнення молоді, черв. 2024.

Сила дружби і свідчення

Відкрийте своє серце вашим друзям і поділіться тим, що, як ви знаєте, є істинним.

Зображення
ілюстрації, які символізують любов і дружбу

Ілюстрації Ендрю Робертса

Одного холодного дня багато років тому два місіонери упродовж кількох годин намагалися зав’язати розмову з перехожими на вулицях Нагано, Японія. Вони поговорили лише з кількома людьми, призначили ще менше зустрічей, жодна з яких так і не відбулася.

В кінці того важкого дня місіонери зустріли юнака, якому було лише 15 років і якому було цікаво дізнаватися про Церкву.

Тим юнаком був я.

Нові друзі

Того дня я зустрів одного з цих місіонерів по дорозі зі школи додому. Він розповів мені про Перше видіння і свідчив, що це істина. Тоді я усього не зрозумів, але захотів дізнатися більше.

Через два тижні місіонери запросили мене до церкви на різдвяну вечірку. Коли я туди прийшов, усі були дуже приязні! Вони вітали мене усмішками і потисканням рук і називали мене брат Вада. Я не розумів, звідки вони знали моє ім’я і чому називали мене братом. Пізніше я дізнався, що місіонери усім сказали, що я мав прийти. Я відчував, що мені були раді і я був потрібен.

Потім усі почали співати різдвяні гімни і мене запросили приєднатися. Під час співу нового для мене гімну “Світе, зустрінь свого Творця” (Гімни, № 115) члени приходу Нагано викликали у мене відчуття приналежності. Невдовзі вони стали моїми хорошими друзями.

Коли ви підете у світ, намагайтеся якомога більше спілкуватися з людьми. Це призведе до відчуття приналежності, яке часто переростає у дружбу. Щира дружба, основана на тому, що ми ділимося любов’ю Бога і прагнемо любити інших так, як любить Він, назавжди благословить ваше життя.

Пізнання істини

Місіонери навчали мене понад рік. Я відвідував церкву і продовжував спілкуватися з членами Церкви. Ми разом грали в ігри й обговорювали різні теми. Мене заохочували йти за Спасителем і охриститися, але це мене непокоїло.

Мої батьки були відданими буддистами і не схвалювали мого зацікавлення Церквою. Бажаючи відповідати очікуванням своєї сім’ї, я сказав місіонерам, що не можу христитися. Але істини відновленої євангелії Ісуса Христа надихали мене йти шляхом, який відрізнявся від того, яким ішла більшість людей навколо. Мені потрібно було вирішити, яким шляхом піти.

Чим більше я думав про це, тим більше відчував потребу помолитися. Я став на коліна біля свого ліжка і вперше у своєму житті помолився вголос. Я не встиг навіть закінчити, як Святий Дух підтвердив мені, що я знайшов істину. Але що подумають мої батьки?

Після того, як мої батьки усвідомили, наскільки сильно я хотів охриститися, вони здивували мене, погодившись на те, аби до нас прийшли місіонери. Коли ті зайшли у нашу домівку, у моїх батьків були приємні почуття. Після тривалої розмови місіонери запросили нас заспівати разом гімн “В сім’ї любов” (Гімни, № 183). Під час співу у моєї мами на очах виступили сльози. Усі були зворушені.

Після того вечора серця моїх батьків пом’якшилися, і через рік і вісім місяців після моєї першої зустрічі з місіонерами я охристився. Пізніше я служив на місії у шт. Юта і мав багато чудових можливостей у Церкві.

Любити і ділитися

Чи замислювались ви, зупинившись на мить, про те, як євангелія Ісуса Христа благословила ваше життя? Якщо ви це зробите, вас наповнить любов до Бога і ви краще зрозумієте, як Він сильно вас любить і що Він послав Свого Єдинонародженого і дорогоцінного Сина, Ісуса Христа, у світ, щоб зміцнити і надихнути вас, коли ви прийдете до Нього.

Коли ви відчуєте цю любов, я сподіваюся, що ви у свою чергу відкриєте ваші серця своїм рідним та іншим і поділитесь тим, що, як ви знаєте, є істинним. Моє життя благословили друзі, які зробили крок назустріч і поділилися зі мною своєю любов’ю до Спасителя та Його євангелії. Я також отримав благословення, коли продовжував зміцнювати своє свідчення у молитві, вивченні життя і вчень Ісуса Христа і у виборі бути Його учнем. Ви можете робити те ж саме!

Якщо ви будете прагнути пам’ятати обіцяння, дані вами під час хрищення і прийняття дару Святого Духа, Бог пообіцяв вам, що Святий Дух “покаже вам усе, що вам слід робити” (2 Нефій 32:5). Будь ласка, вірте Його обіцянням. Вас може бути скеровано у правильному напрямку у всьому, що ви робите і кажете. Ви можете надавати дружню підтримку і запрошувати інших почути ваше свідчення. Я знаю, що це може зробити вас щасливішими, ніж будь-що інше.

Роздрукувати