Заради зміцнення молоді
Свідчення — це наче…
Червень 2024


“Свідчення — це наче…”, Заради зміцнення молоді, черв. 2024.

Свідчення — це наче

Зображення
alt text

Ілюстрації Урана Дуо

У Своєму житті Спаситель навчав людей притчами та історіями. Іноді Він навчав одному принципу за допомогою кількох історій (як, наприклад, у Лука 15).

Часом буває корисно розглянути євангельский принцип з багатьох різних кутів зору. Далі наведено кілька способів подивитися на свідчення про євангелію Ісуса Христа, деякі з них взято з Писань.

Свідчення — це наче…

Зображення
сіяння насіння

Насінина

Коли ви зі щирим бажанням саджаєте насіння або слово Бога у своєму серці, то можете побачити, як воно росте і дає хороші плоди. Іншими словами, іноді свідчення росте найкраще, коли ви готові спробувати жити так, як попросив Бог, навіть якщо у вас є лише найменше бажання повірити. Потім Бог може показати вам плоди, або благословення, які приходять, коли ви наслідуєте Його. Ваше свідчення зростатиме, коли ви будете продовжувати підживлювати його. (Див. Aлма 32:28–43.)

Чи помічав(ла) я якісь хороші плоди, отримані внаслідок підживлення мого свідчення?

Кам’яна стіна

Коли людина будує кам’яну стіну, не кожен камінь має однаковий розмір чи форму. Іноді камінь на певному етапі може не підходити, але це не означає, що вам потрібно його позбутися. Так само в євангелії може бути таке, чого ви поки що не розумієте. Продовжуйте будувати своє свідчення по одному камінцю за раз, і зрештою воно у вас стане міцним.

Щодо яких каменів мені слід мати терпіння, будуючи свою стіну свідчення?

Зображення
кам’яна стіна, на якій стоїть світильник з оливою

Олива у наших каганцях

У притчі про десять дів у п’ятьох жінок не було власної оливи. Вони не могли позичити її в інших, коли настав час вітати нареченого, який був символом Ісуса Христа. Ті, у кого була власна олива, змогли піти за нареченим. Коли справа доходить до свідчень, на певному етапі вам потрібно мати ваше власне свідчення! Ви можете доповнювати своє свідчення крапля за краплею, як оливу у каганці. Потім, коли настане час приймати важливе рішення, ваше свідчення може освітлювати ваш шлях. (Див. Maтвій 25:1–13.)

Що я роблю, аби крапля за краплею зміцнювати своє свідчення? Що я можу почати робити?

Домашній улюбленець

Якщо ви не годуєте і не турбуєтеся про тварину, якій ви потрібні, вона може зголодніти, захворіти й охлянути. Якщо ви не підживлюєте своє свідчення духовно і не приділяєте йому свою увагу, воно також може ослабнути.

Якими духовними справами я можу “підживлювати” своє свідчення, щоб воно завжди було міцним?

Зображення
собака

Рослини в саду

Якщо одна рослина в саду чахне, це не означає, що увесь сад є нездоровим. Тому якщо одна частина вашого свідчення сильніша за іншу — це нормально! Продовжуйте доглядати рослини, які є здоровими і процвітають, і коли ви будете готові, ви зможете також зосередитися на тих, яким потрібна ваша допомога.

Яка частина мого свідчення є сильною і квітучою? Яким частинам я можу приділити любов і увагу, коли буду готовим(ою)?

Зображення
будинок

Дім

Важливо те, на якій ділянці ви будуєте свій дім. Те саме стосується і вашого свідчення. Якщо ви будуєте на піщаному ґрунті, він недовго простоїть у негоду. Але якщо ви будуєте на скелі, тобто на Ісусі Христі, ваш дім може міцно стояти навіть посеред найсильніших бур. (Див. Матвій 7:24–27; Геламан 5:12.)

На яких істинах я будую своє свідчення?

Пазл

Ми всі працюємо з однаковими шматочками євангельських істин, але порядок, у якому кожна людина складає їх докупи, відрізняється. Не відкидайте якийсь шматочок лише тому, що ви на даному етапі не бачите його місце. Будьте терплячими, оскільки Бог відкриває вам загальну картину поступово.

Як зараз виглядає картина мого свідчення?

Зображення
шматочки пазлу, які падають у корзину

Відро

Крапля за краплею ваші духовні переживання його наповнюють. Але будьте обережні! Іноді ви можете не помічати, як ваші відра поступово наповнюються. Якщо ви втрачаєте терпіння і позбавляєтесь усього вмісту свого відра, бо вам здається, що ви не маєте свідчення про щось одне, ви ігноруєте випадки, які поступово допомагають вашим свідченням зростати. Дайте вашим відрам свідчень наповнитись.

У що я вже вірю, чого мені не слід відкидати?

Роздрукувати