Заради зміцнення молоді
Коли щось погане стається з хорошими людьми
Червень 2024


“Коли щось погане стається з хорошими людьми”, Заради зміцнення молоді, черв. 2024.

За Мною йдіть

Алма 8–14

Коли щось погане стається з хорошими людьми

Чи були у вас останнім часом якісь труднощі? Якщо так, то ви у хорошій компанії.

Зображення
молодий чоловік йде під дощем

Ілюстрація Каміли Грей

До двох ув’язнених, які згадуються у Книзі Мормона, ставилися так погано, що, зважаючи на це ставлення, можна було зробити висновок, що вони були найгіршими злодіями.

Цих ув’язнених зв’язали. Тюремники щодня їх били. Наче цього було не досить, їх навіть роздягнули і не давали їм їжі і води. Який вони вчинили злочин?

Алма й Амулек просто намагалися проповідувати євангелію (як ви дізнаєтеся цього місяця під час вивчення розділів Aлма 8–14 за програмою За Мною йдіть).

Довіряти Богу

У Писаннях є дуже багато прикладів того, як щось погане ставалося з хорошими людьми. Звичайно, таке буває і в сучасному житті. Вірогідно, ви знаєте і любите людей, які належать до цієї категорії.

Якось старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, пояснив це так:

“Бо були хворі люди, кожен з яких зцілювався миттєво, дочекавшись, щоб увійти в купальню у Віфесді, і були й ті, кому доводилося провести 40 років у пустині, чекаючи, щоб увійти в обіцяну землю. Бо були Нефій і Легій, які за їхню віру були божественно захищені вогнем, що оточував їх, і був Авінадій, якого спалили біля стовпа у вогні полум’яному за його віру…

Висновок? Висновок полягає в тому, що вірити — це довіряти Богові у хороші та погані часи, навіть якщо це означає зазнавати деяких страждань, доки ми не побачимо, як Його руку буде явлено ради нас”.

Іноді нам просто потрібно протриматися трохи довше!

Збалансувати терези

Саме у цій розповіді з Писань усе для Алми й Амулека вирішилося дивовижним чином. Вони отримали силу, щоб звільнитися зі своїх пут і вийшли живими, а в’язниця впала і знищила їхніх тюремників (див. Aлма 14:26–29).

Та лише кількома розділами раніше ми прочитали про праведного провідника, Гедеона, на якого напали і вбили через те, що він захищав віру (див. Aлма 1:7–9). Чому в обох випадках результат так сильно відрізнявся? В дійсності, ми просто не знаємо.

“Деякі види несправедливості неможливо пояснити; непояснима несправедливість — це обурливо”, — навчав старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Але попри це, завжди є надія! Старійшина Ренлунд додав: “Ісус Христос подолав світ і “поглинув” всю несправедливість. Завдяки Йому ми можемо мати спокій у цьому світі та бути в доброму гуморі. Якщо ми дозволимо Ісусу Христу, Він освятить несправедливість на нашу користь”.

У яких би обставинах ми не опинялися, Ісус Христос є силою — і джерелом миру — для кожного з нас.

Роздрукувати