Заради зміцнення молоді
Чиніть добро і відстоюйте істину та праведність
Червень 2024


“Чиніть добро і відстоюйте істину та праведність”, Заради зміцнення молоді, черв. 2024.

Чиніть добро і відстоюйте істину та праведність

У вас є багато можливостей допомагати розбудовувати царство Бога — де б ви не були.

Зображення
Ісус Христос навчає

Вірний провідник нефійців, Гедеон, розпізнавав лжевчення, коли чув його. Він чув його від царя Ноя та його злочестивих священників, які “заносилися в гордовистості їхніх сердець” і “утримувалися в їхніх лінощах”, примушуючи людей давати їм усе потрібне для життя (Moсія 11:5–6). Вони також навчали людей грішити.

Після того як цар Ной убив Авінадія і намагався вбити Алму і навернених ним людей, Гедеон поклявся зупинити царя і покласти край такій злочестивості. Він зберіг життя Ною лише через напад ламанійців. Пізніше Гедеон усвідомив, що люди потрапили у неволю до ламанійців через те, що відмовилися відвернутися від своєї злочестивості. Після того як люди покаялися, він допоміг їм звільнитися.

У похилому віці Гедеон знову боровся проти гордині і злочестивості, коли стояв перед Негором, який прагнув “відвести людей від церкви” (Aлма 1:7). Використовуючи слово Боже як свою єдину зброю, сміливий Гедеон протистояв Негору та його злочестивості. Негор у гніві напав на Гедеона зі своїм мечем і, на жаль, убив “праведну людину”, яка “вчинила багато добра серед його народу” (див. Aлма 1:9, 13).

Сьогодні, подібно до Гедеона, ви маєте багато можливостей бути “знаряддям у руках Бога” (Aлма 1:8), якщо будете служити іншим, відстоювати праведність і захищати свободу віросповідання. Якщо ви будете наслідувати приклад вірності Гедеона, ви зможете вчинити “багато добра” для людей навколо вас.

Зображення
молоді жінки під час служіння

Об’єднайтеся у служінні

Як послідовник чи послідовниця Господа Ісуса Христа ви можете виявити свою любов до Бога та ближніх, шукаючи нагоди благословити людей і допомогти нужденним. Я вдячний за безкорисливе служіння, яким ви та інші члени Церкви допомагаєте у приходах, філіях, колах та храмах по всьому світу.

У вас також є багато можливостей залучатися до служіння у ваших громадах і робити свій внесок до роботи освітніх і благодійних організацій, які прагнуть надихати людей і благословляти їх. Ми отримуємо багато благословень, коли об’єднуємося у служінні іншим. “Коли ми поєднуємо руки у служінні нужденним, — сказав президент Генрі Б. Айрінг, другий радник у Першому Президентстві, — Господь об’єднує наші серця”.

Зображення
молоді чоловіки у магазині велосипедів

“Тримайте свій світоч”

Один із важливих способів, яким ви можете чинити добро, — це дотримуватися ваших завітів і жити подібно до Христа — де б ви не були. “Тримайте свій світоч: щоб він міг сяяти світові, — сказав Спаситель. — Знайте, Я є світоч, який ви будете піднімати, — те, що ви бачили, як Я роблю” (3 Нефій 18:24; див. також Матвій 5:14).

Чи то у школі, чи на роботі або у вільний час, чи у відпустці, на побаченні чи онлайн, не “сором[теся] взяти на себе ім’я Христа” (Aлма 46:21). Нехай ваш голос буде почуто на захист праведності, коли ви будете ділитися вашою вірою і переконаннями.

Своїми словами і діями ви можете засвідчити дітям Небесного Батька, що ви йдете за Його Сином. Якщо ви станете на захист істини і праведності, тримаючи світоч Спасителя, люди, які оточують вас, помітять це, і небеса вас підтримають.

Захищайте свободу віросповідання

Багато в чому наші дні не дуже відрізняються від часу, коли Негор спробував відвести людей від Церкви. Свобода віросповідання піддається нападкам по всьому світу, і голоси тих, хто заперечує важливу роль релігії у суспільстві, набирають сили.

Нападки на свободу віросповідання досягнуть успіху, якщо ми не будемо захищати наші релігійні права. “Ми, як Церква, — навчав я недавно, — об’єднуємо зусилля з іншими релігіями, захищаючи людей усіх віросповідань та поглядів та їхнє право говорити про свої переконання”.

Вам ніколи не потрібно вибачатися за вашу віру. Релігійна віра, яку активно практикують, зміцнює і захищає сім’ї, суспільства і народи. Вона заохочує послух закону, повагу до життя і майна, навчає моральності, милосердя, щедрості, цілісності та чесності — головним чеснотам, потрібним для процвітання справедливого вільного суспільства.

Як і Гедеон, ви можете робити “багато добра” і розбудовувати царство Бога, коли будете старанно служити, тримати свій світоч і захищати свободу віросповідання. Нехай Господь благословить вас у ваших зусиллях робити “багато добра” у вашій сім’ї, громаді та країні.

Роздрукувати